بررسی تخصصی یوک آسانسور

یوک آسانسور چیست؟

یوک کابین آسانسور قابی است که بخش های مهمی نظیر کف کابین، ترمز های ایمنی، کفشک ها و سیم بکسل ها به آن متصل می شوند. جنس یوک کابین فلزی است و باید از استاندارد های لازم مثل کیفیت و استحکام بالا برخوردار باشد.

در واقع یوک کابین یک صفحه قائم با لبه شیبدار است که در زیر درب آسانسور و پایین کابین قرار می گیرد؛ تراول کابل آسانسور هم به منظور برقراری ارتباط کابین و دستورات به تابلو فرمان، در این قسمت قرار می گیرد. تراول کابل از یک طرف به کابین و از طرف دیگر به تابلو فرمان آسانسور متصل است و با حرکت آسانسور، جا به جا می شود.

یوک آسانسور

به زبان ساده می توان گفت که یوک کابین آسانسور، سازه ای آهنی برای نگهداری کابین می باشد که از سه بخش (تیرهای افقی، ستون های عمودی و تیر ایمنی) تشکیل شده است. مونتاژ یوک کابین آسانسور توسط پیج و مهره انجام می شود تا سکو یا بار یا جایی که مسافر بر روی آن قرار می گیرد به وسیله جوش، پرچ یا پیچ و مهره در روی تیر ایمنی در پایین یوک نصب شود و معمولا لاستیک های ضربه گیر در مابین تیر ایمنی و سکو قرار می گیرند.

اتصال یوک آسانسور:

  • همانطور که تا به اینجای متن به آن اشاره شد به علت نقش مهم یوک، می توان آن را به عنوان یکی از قطعات حیاتی در تامین ایمنی کابین نام برد. پس با این تفاسیر نصب این قطعه از حساسیت بالایی برخوردار است و باید تمامی استاندارد های لازم در حین نصب رعایت گردد.
    به جهت جایگیری این قطعه، در ابتدا بخش تحتانی (یوک پایین) را به واسطه داربست و یا هر ابزار فیکس کننده ایمن دیگری ثابت نگه میداریم و سپس چارچوب‌ و ستون های دو طرف ( راست و چپ) را در محل مورد نظر قرار می دهیم. لازم به ذکر است که در این حین باید دقت داشت تا در این زمان ضمن اتصال به ستونها آن ها را به ریل های هدایت کننده اتاقک نیز وصل نماییم (این اتصال توسط بست فلزی یا سیم صورت میپذیرد) و علت آن این است که در حین جایگیری اتاقک اجزا از محل خود خارج نگردند.

یوک آسانسور

  • در مرحله بعد اتاقک نیمه سوار شده به داخل چاه آسانسور برده می شود. گاهی ممکن است به دلیل کوچک بودن سایز درب ورودی ساختمان، تکنسین مجبور به جدا کردن قطعات اتاقک و یوک گردد. در این زمان باید حتما قطعات را به ترتیب و پشت سر هم جای دهد، در ابتدا بخش تحتانی یا کف کابین را قرار می دهند و بعد دیواره پشتی و چپ و راست و بعد سقف را متصل می نمایند و در آخر نیز بخش پیشانی کابین فیکس می گردد. البته این پروسه اصلاً پیشنهاد نمی شود چرا که با جدا کردن و سوار کردن مجدد تکه ها، ممکن است کابین از وضعیت تعادل خارج گردد و در طی فشار و تنش های وارده با گذر زمان تکه ها از یکدیگر جدا شوند.
  • پس از داخل شدن اتاقک به درون چاهک آسانسور می بایست قسمت یوک بالا وصل شود و سپس لاستیکهای ضد لرزش به شکل موقتی تا هنگام تعبیه کفشک ها نصب و استفاده می گردند.

اصول طراحی یوک آسانسور:

در واقع یوک کابین یک صفحه قائم با لبه شیبدار است که در زیر درب آسانسور و پایین کابین قرار می گیرد؛ تراول کابل آسانسور هم به منظور برقراری ارتباط کابین و دستورات به تابلو فرمان، در این قسمت قرار می گیرد. تراول کابل از یک طرف به کابین و از طرف دیگر به تابلو فرمان آسانسور متصل است و با حرکت آسانسور، جا به جا می شود.

یوک آسانسور

متریال ساخت یوک آسانسور:

یوک ها به دلیل داشتن وظیفه ای حیاطی باید در شرایط خاص تولید و ساخته شوند، یوک ها عمدتاً باید از فلز های بسیار قوی و مقاوم ساخته شوند. پیچ و مهره برای مونتاژ یوک آسانسور مورد استفاده قرار می گیرند، پیچ و مهره قدرت تحمل را برای یوک بیشتر خواهند کرد.

حتماً باید به این موضوع توجه داشت که در حین خرید یوک آسانسور سازنده آن دارای استاندارد های لازم باشد در و محصول نهایی خود را تضمین کند در غیر این صورت ممکن است درطول دوران استفاده برای شما هزینه بسیاری داشته باشد.

برای دریافت مشاوره بیشتر با ما در گروه مهندسی صنعتی غدیر در تماس باشید.

پیام خود را بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همین الان تماس بگیرید!