سیستم و تکنولوژی آسانسور بدون برق در نمایشگاه بین المللی تهران برای اولین بار توسط گروه “پارلیف ” (Paar Lift Group) معرفی شد. در صورتی که برق شهر در زمان فعالیت آسانسور قطع شود، این سیستم به حرکت خود ادامه می دهد به طوری که می تواند بدون نیاز به برق شهر تا ۲۰۰ استارت کار کند. آسانسور بدون برق با ظرفیت ۶ نفر به دو دسته آسانسور کششی و آسانسور هیدرولیکی تقسیم می شود؛ که اساس کار نوع کششی، توازن و وزن تعداد افراد داخل کابین است و شارژ آن ها توسط دستگاههای بکسل و موتورهای پرمصرف برقی انجام می گردد.
آسانسور هیدرولیکی نیز با استفاده از پمپاژ روغن به سمت بالا می رود. اما در آسانسور ۱۲ ولتی عملکرد آن بر اساس عملیات بالا و پایین رفتن است به طوری که در یک سمت حدود ۴۰۰ کیلوگرم وزن کابین وجود دارد و در سمت دیگر مرکز ثقل آسانسور تغییر کرده و به دلیل وزن کمتر به سمت بالا می رود. این نوع آسانسور دوباره می تواند بدون نیاز به برق خارجی، کار و نیروی مصرف شده را تولید نماید. در آسانسور بدون برق، هنگام بالا رفتن انرژی مصرف می شود ولی هنگام پایین آمد انرژی تولید می گردد؛ بنابراین این انرژی برای بالا رفتن دوباره آسانسور ذخیره و استفاده می شود.
امکان برنامه ریزی در زمان اوج مصرف برق با استفاده از فناوری حرکت سبز آسانسور ، یکی از مزایایی جالب این سیستم می باشد. در ساعات اوج مصرف برق، کنتورهای برق هوشمند برق مصرفی را به صورت تصاعدی حساب می کنند. بنابراین در این ساعات پیک مصرف آسانسورهای بدون برق با استفاده از انرژی ذخیره شده ذر پک باطری و بدون نیاز به شبکه برق شهری می تواند کار کند. پس از ساعات اوج مصرف دوباره به شبکه برق شهری وصل شود. این آسانسورها بسیار شیک و زیا هستند و در هنگام کار کردند عملکردی نرم و بدون سر و صدا دارند.
اختصاص زمان زیاد برای بالا رفتن از پله و خستگی را می توان دو عامل مهم برای نصب آسانسور در ساختمان های دارای طبقات زیاد دانست. متداول بودن استفاده از آسانسور در همه نقاط جهان، باعث شده است که صرفه جویی انرژی در این تجهیزات، دغدغه ای جدی برای این صنعت به وجود آورد. پتانسیل های بزرگی برای ذخیره سازی انرژی وجود دارد.
کارایی سیستم و تکنولوژی آسانسورسبز، به گونه ای می باشد که اگر برق شهر در زمان فعالیت آسانسورقطع شود، این سیستم به حرکت خود ادامه می دهد به طوری که می تواند بدون نیاز به برق شهر تا ۲۰۰ استارت کار کند.
عملکرد آسانسورسبز، بر اساس عملیات بالا و پایین رفتن است به طوری که در یک سمت حدود ۴۰۰ کیلوگرم وزن کابین وجود دارد و در سمت دیگر مرکز ثقل آسانسور تغییر کرده و به دلیل وزن کمتر به سمت بالا می رود. این نوع آسانسوردوباره می تواند بدون نیاز به برق خارجی، کار و نیروی مصرف شده را تولید نماید. در آسانسورسبز، هنگام بالا رفتن انرژی مصرف می شود ولی هنگام پایین آمد انرژی تولید می گردد؛ بنابراین این انرژی برای بالا رفتن دوباره آسانسور ذخیره و استفاده می شود.
امکان برنامه ریزی در زمان اوج مصرف برق با استفاده از فناوری حرکت آسانسور سبز، یکی از مزایایی جالب این سیستم می باشد. در ساعات اوج مصرف برق، کنتورهای برق هوشمند برق مصرفی را به صورت تصاعدی حساب می کنند. بنابراین در این ساعات پیک مصرف آسانسورهای سبز با استفاده از انرژی ذخیره شده در پک باطری و بدون نیاز به شبکه برق شهری می تواند کار کند. پس از ساعات اوج مصرف دوباره به شبکه برق شهری وصل شود. این آسانسورها بسیار شیک و زیبا و در هنگام کار کردن، عملکردی نرم و بدون سر و صدا دارند.
در سال های اخیر شاهد پیشرفت چشمگیر در حوزه انرژی سبز یا همان انرژی خورشیدی بوده ایم. این انرژی امروزه در صنعت آسانسورسازی نیز ورود کرده و باعث کاهش مصرف انرژی شده است. سیستم انرژی خورشیدی سبب می شود که دیگر نیازی به استفاده از سیم بکسل و طناب نباشد و بخش اعظمی از فضای سازه آزاد باقی بماند. زمانی که تعداد کابلها در سیستم آسانسور کمتر از قبل باشد، درساخت آن از ترمز متفاوتی استفاده می شود که به آن سیستم ترمز چند سطحی می گویند.
این نوع سیستم ترمز به کمک قدرت القایی کار می کند و در نتیجه نیاز به شفت های کوچکتری نسبت به حالات معمولی ترمز در آسانسورها دارد. این موضوع باعث شده که برای نصب آسانسور سبز چاهک های با ارتفاع کمتری حفر شود و معماری های امروزی تری در سازه ها به نمایش بگذارد. در نتیجه طبق گزارشات به کارگیری آسانسور سبز در استفاده از ۲۵ درصد فضای ساختمان صرفه جویی خواهد کرد.
برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در گروه مهندسی صنعتی غدیر در تماس باشید.