درباره آسانسور کششی چه می دانید؟

آسانسور کششی چیست؟

پیش از صحبت درباره آسانسور کششی باید گفت که در عصر حاضر از  مهمترین آساینده ها و ملزومات هر ساختمان آسانسور می باشد که کار جابه جایی اشخاص و بار و … را برعهده دارد. مسلما برای حمل بار در ساختمان از روش های دیگری مانند استفاده از پله برقی ها و بالابرها نیز موجود است ولی کاربرد آسانسور امروزه رایجتر می باشد.

البته برای حمل بار در ساختمان از روش های دیگری مثل بالابر و پله برقی نیز می توان استفاده کرد ولی امروزه استفاده از آسانسور رایجتر می باشد. آسانسورها به دو نوع کششی و هیدرولیکی تقسیم می شوند. در این مقاله با آسانسور کششی و نحوه عملکرد آن آشنا می شویم.

آسانسور کششی

کاربرد آسانسور کششی چیست؟

سرعت آسانسورهای کششی بسیار بالاتر از همتایان هیدرولیکی آن‌هاست. به این دلیل این‌ گونه از آسانسورها برای ساختمان‌های مرتفع و مدرن بسیار مناسب است. آن‌ها همچنین حرکتی نرم‌تر و راحت‌تر به نسبت سیستم هیدرولیکی دارند. کاربرد آسانسور کششی جهت کاهش مصرف انرژی نیز مؤثر است. این موضوع به دلیل استفاده از وزنه برای برقراری تعادل کابین است. اما آسانسورهای هیدرولیکی نیاز به وارد کردن فشار و هل دادن کابین برای حرکت آن دارند که در نتیجه انرژی بیشتری را می‌طلبند.

موضوع مهم درباره‌ آسانسور کششی توجه به چک کردن سیم بکسل و فلکه به صورت منظم است. زمانی که آن‌ها دچار پوسیدگی می‌شوند، کشش میان سیم بکسل و فلکه کاهش می‌یابد و دچار لغزش می‌شود که می‌تواند کارایی آسانسور را کاهش دهد و در صورت نادیده گرفتن، افراد را با خطراتی مواجه کند.
آسانسورهای کششی محدودیت‌های ارتفاعی دارند که در این اواخر با استفاده از مواد جدید قوی‌تر و بهتر همچون فیبر کربن به آن‌ها این امکان را می‌دهد که ارتفاعات بیشتری را نیز پوشش دهند. بنابراین کاربرد آسانسورکششی در ساختمان‌های بسیار بلند نیز کاملاً ممکن است.

اجزای آسانسور کششی:

برای آشنایی بیشتر با آسانسورکششی بهتر است با اجزای تشکیل دهنده آن آشنا شویم. مهم ترین قسمت های تشکیل دهنده یک آسانسورکششی عبارت اند از:

  1. موتور (Machine Drive)
  2. کنترلگر سرعت (Overspeed Governor)
  3. کابین کنترل (Control Cabinet)
  4. اتاقک آسانسور (Elevator Car)
  5. ریل راهنمای وزنه (Counterweight Guide Rail)
  6. نگهدارنده ریل (Guide Rail Fixing Bracket)
  7. قاب وزنه (Counterweight Frame)
  8. ضربه گیر وزنه (Counterweight Buffer)
  9. ضربه گیر اتاقک (Car Buffer)
  10. قرقره (Tension Pulley)
  11. در اتاقک (Landing Doors)

آسانسور کششی

مزایای آسانسور کششی در برابر هیدرولیکی:

  • سرعت بالا از مهمترین مزایای آسانسور کششی نسبت به آسانسور هیدرولیک محسوب می‌شود. سرعت در آسانسورهای کششی به بیش از ۲/۵ متر بر ثانیه می‌رسد و این در حالی است که حداکثر سرعت در آسانسورهای هیدرولیکی ۱ متر بر ثانیه است.
  • حرکت نرم و روان و استفاده از سرعت دلخواه نسبت به ارتفاع ساختمان
  • سادگی سیستم فرمان آسانسورهای کششی و فراوانی قطعات یدکی آسانسورهای کششی

انواع آسانسور کششی:

آسانسورکششی به طور کلی در دو مدل طراحی و ساخته می شود که عبارتند از:

آسانسور کششی Geared:

آسانسورکششی Gaered (گیربکس دار)، همان طور که از نام آن پیداست به آسانسوری گفته می شود که دارای گیربکسی هستند که به موتور متصل است. این آسانسورها توانایی حرکت با سرعت ۱.۷ تا ۲.۵ متر بر ثانیه را دارند و ظرفیتی معادل ۱۳۶۰۰ کیلوگرم دارند.(کابین آسانسور به علاوه افراد داخل آن). آسانسورکششی گیربکس دار برای ساختمان های کوتاه و نیمه مرتفع مناسب است زیرا نهایتا تا ۷۶ متر را می توانند طی کنند.

آسانسور کششی Gearless:

در آسانسورکششی گیرلس که به معنی بدون گیربکس است از هیچگونه گیربکسی استفاده نمی شود و سرع حرکت در این آسانسور معادل ۲.۵ متر بر ثانیه است. استفاده از آسانسورکششی گیرلس یا بدون گیربکس مناسب برای ساختمان هایی با ارتفاع بالا است. در این نوع آسانسور سیم بکسل به بالای کابین آسانسور متصل می شود و سر دیگر سیم بکسل نیز به منظور حفظ تعادل و هم چنین ایجاد حرکت به وزنه تعادل وصل شده است.

آسانسور کششی

آسانسور کششی بهتر است یا هیدرولیک؟

یکی از مهمترین سؤالاتی که برای بسیاری از مهندسین ساختمان و معماران بوجود می آید اینست که آسانسور کششی بهتر است یا هیدرولیک؟ در واقع پاسخی برای این سؤال وجود ندارد چراکه اصولاً کاربرد این آسانسورها با توجه به شرایط ساختمان متفاوت است و براساس شرایط ساختمان می توان تصمیم به انتخاب سیستم کششی یا هیدرولیک گرفت، بنابراین اصولا این دو سیستم قابل مقایسه نیستند.

برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در گروه مهندسی صنعتی غدیر در تماس باشید.

همین الان تماس بگیرید!