براکت ریل آسانسور، انواع و کاربرد آن

براکت ریل آسانسور چیست؟

براکت ریل آسانسور یکی از قطعات آسانسور است که در چاه و چاهک آسانسور نصب می‌شود. این قطعه به عنوان مهارکننده‌ ریل‌ آسانسور به کار گرفته می‌شود. همچنین از دیگر مواردی که براکت آسانسور نقش مهمی در آن دارد اتصال ریل راهنمای آسانسور به دیواره بتنی چاه آسانسور یا سازه‌های فولادی آن می‌باشد. نقش براکت آسانسور در آسانسور بسیار مهم است؛ چرا که نصب نادرست آن منجر به نصب ریل راهنما بصورت نادرست و کاهش ایمنی و حتی کاهش کیفیت حرکت کابین آسانسور توسط موتور آسانسور می‌شود. اما برخی مواقع نقش براکت ریل آسانسور فراتر از این موارد می‌شود. از براکت برای تصحیح ناترازی و ناشاقولی دیواره‌های چاه آسانسور نیز استفاده می‌شود.

 براکت آسانسور 

وظیفه براکت های ریل آسانسور:

شرکت هایی که وظیفه تولید و نصب آسانسور ها را برعهده دارند، معمولا از براکت های مخصوص خود برای ریل ها استفاده می کنند. همچنین براکت آسانسور ها و ریل ها بایستی از مقاومت و استحکام خوبی برخوردار باشند تا در هنگام وقوع حادثه، به راحتی گسسته و یا دچار خرابی نشوند. معمولا پیشنهاد می شود که این قطعات از جنس فولاد و یا آلیاژ مستحکم ساخته شوند تا بتوانند در زمان طولانی، بازدهی خوبی را به مصرف کننده بدهند.

زمانی که افراد معنی کلمه براکت آسانسور را به خوبی درک کنند، می توانند از اهمیت آن در آسانسور مطلع شوند و کیفیت خوبی را انتخاب کنند. محل نصب این قطعات به صورت پیش فرض در چاه آسانسور ساخته می شود. این دیواره ها ممکن است فلزی، آجری و یا بتنی باشند. اگر براکت آسانسور به آهن کشی و یا اسکلت فلزی ساختمان متصل باشد، خیلی بهتر است و مقاومت بالایی از خود نشان می دهد.

محل نصب براکت آسانسور:

براکت آسانسور به سازه‌ها یا دیواره‌ها متصل می‌شود. محل نصب این قطعه مطمئن و ایمن‌تر باشد، کیفیت و کارایی ریل‌ها هم بهتر خواهد بود؛ در واقع، این دو بخش از آسانسور (بـراکت و ریل‌های آسانسور) روی یکدیگر تأثیر مستقیمی دارند و باید براکت‌ها برای هر ریل به‌درستی در ساختمان قرار بگیرند.

فاصله مناسب با درب‌های طبقات و نسبت به براکت‌های دیگر در طول چاه، ضروری است. این تنظیم مسافت و فاصله لازم توسط متخصصان و شرکت‌های آسانسورسازی مختلف انجام می‌شود و کاری بسیار دقیق و مهم است.

براکت آسانسور

انواع براکت ریل آسانسور:

به طور کلی براکت‌ها را در سه دسته‌ی زیر تولید می‌کنند که کاربردهای گوناگونی دارند:

  1. براکت T5
  2. براکت T9
  3. براکت T16

معمولا در آسانسورهایی با ظرفیت کمتر از ۸ نفر و با حداکثر ۱۰ ایستگاه، از ریل‌های T5 استفاده می‌کنند و کاربرد براکت‌های T9 برای هدایت کابین در آسانسورهای ۸ نفر به بالا است. علاوه بر این از براکت‌های T9 برای هدایت وزنه‌ها و از براکت‌های ف۱۶ نیز برای هدایت کابین استفاده می‌کنند.

جنس براکت ها از چیست؟

عموما این قطعه که از مهم ترین و پرکاربردترین انواع قطعات آسانسور به کار رفته در چاه می باشد را از ورقه های آهنی یا ناودانی می سازند. البته که این قطعه در انواع مختلفی طراحی و تولید می شوند. به همین علت نیز باید متناسب با نوع ریل انتخاب و نصب شوند. چرا که براکت ها نیز مانند ریل ها که متناسب با نوع آسانسور انتخاب می شوند، آن ها نیز در شرایط مختلف به کار گرفته می شوند. تا بتوانند نیروهای وارده را تحمل و وظایف خود را بدون هیچ گونه مشکلی انجام دهند.

همان طور که گفته این قطعات به منظور حفظ و نگهداری اتصالات ریل ها به کار می روند. محل نصب آن ها نیز درون چاه بوده و متناسب با تعداد طبقات و تعداد ریل ها به کار می روند. به طور مثال در آسانسورهای با ظرفیت 8 نفر از 10 ریل استفاده می شود. یا برای ظرفیت بیش از 8 نفر از انواع ریل های T9 و T16 به منظور حفظ و هدایت کابین استفاده می شود. به همین خاطر در هنگام کابین سازی باید مطابق با نوع ساختمان، کابین طراحی شود تا بتوان از سایر قطعات متناسب با همان کابین استفاده کرد.

براکت آسانسور

نتیجه گیری:

بطور کلی از آنجایی که آسانسورها از جمله تجهیزاتی هستند که روزانه مورد استفاده افراد قرار می‌گیرند، باید در ساخت اولیه و استفاده از قطعات مرغوب در آنها توجه کافی به عمل آید. به همین خاطر پیمانکاران ساختمان‌های در حال ساخت باید پس از انجام اقدامات مربوط به ساخت و نصب آسانسور از یک کارشناس جهت تایید مراحل انجام شده کمک بگیرند. همچنین بررسی و سرویس آسانسور هرچند وقت یکبار ضروری بوده و باید برای آن اهمیت قائل شد.

برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در گروه مهندسی صنعتی غدیر در تماس باشید.

همین الان تماس بگیرید!