در ابزار آلات مرتبط با آسانسور بست کمربندی وسیله بسیار کاربردی است که برای جمع نمودن، بستن، دسته بندی و سفت کردن اجسام به کاربرده می شود. این بست ها قابلیت های دسته بندی اجسام و اشیاء زیادی را دارند اما همان طور که گفتیم بیشترین استفاده آن ها مربوط به الکتریک و برق است.
از آنجایی که استفاده از بست کمربندی خیلی راحت است و همچنین جای بسیار کمی را اشغال می کند در بین افرادی که کارهای فنی انجام می دهند طرفداران زیادی دارد. ضمن این که این وسیله پر کاربرد از پلاستیک فشرده ساخته شده و از مقاومت بالایی برخوردار است.
شاید بارها نام بست را شنیده باشید. از گذشتههای دور از انواع بست توسط بشر استفاده می شده است. بستهای جدید با بست هایی که در قدیم استفاده می شدند بسیار متفاوت هستند. استفاده از بستهای جدید به اواسط قرن بیستم میلادی بر می گردد.
در سال 1958 مهندس شرکت توماس و بتس مارکوس لوگان، با مشاهده مشکلات کارگرانی که برای بستن چندین متر سیم برق در هواپیماها داشتند بست کمربندی را ابداع کرد.
در طرح های اولیه، بستهای کمر بندی ساخته شده از جنس فلز و دارای دندانه هایی فولادی بود. این بست های کمربندی فلزی ابتدا در صنایع هواپیما سازی برای مهار سیمها مورد استفاده قرار میگرفتند. بست های کمربندی فلزی در زمان خود بسیار مفید و پیشرو بوده و منافع زیادی برای صنایع مدرن به همراه داشتند. اما به تدریج با همه گیری استفاده از این بست ها در ساخت آن ها از مواد پلاستیکی و نایلونی استفاده شد.
در چند دهه اخیر استفاده از بست های پلاستیکی به دلیل قیمت پایینتر و استفاده راحتتر رواج زیادی یافته است. اگر چه هنوز هم بست فلزی استفاده های خاص خود را دارد. اما در بیشتر موارد ما شاهد استفاده از بست های کمربندی پلاستیکی هستیم. در حال حاضر در ایران نیز انواع بست کمر بندی پلاستیکی تولید، و برای استفاده در صنایع بسته بندی و صنایع دیگر روانه بازار می شود.
در هر موقعیتی که نیاز به سفت کردن و یا بستن اجسام یا اتصال اشیا به هم باشد استفاده از بست های کمربندی با توجه به مشخصات آن ها، مفید و ضروری به نظر می رسد.
علاوه بر استفاده از بست های کمربندی برای اتصال انواع کالاها، در پزشکی نیز از انواع خاصی از بست کمربندی استفاده می شود. مثلا در عمل جراحی قلب باز یا در شکستگی دنده ها از نوع خاصی از بست ها استفاده می شود. البته در کاربردهای پزشکی بست های کمربندی مورد استفاده با مواد اولیه مناسب و به طور خاص طراحی شده اند. اخیرا سعی شده است تا از مواد پلیمری قابل جذب توسط بدن انسان ساخته شوند. این مواد پلیمری قابل جذب در ساخت نخ بخیه جراحی نیز استفاده می شوند.
پلاستیک و فلز مورد استفاده در این بست ها مقاومت بالایی داشته و طول عمر بالایی دارند. علاوه براین، این سازه های کوچک شرایط را برای مدیریت و شناسایی کاربرد هر یک از کابل ها در شبک ها در هم پیچیده را آسان می کنند. به همین دلیل کاربرد بسیار زیادی در صنعت و محیط های مختلف دارند. از مهم ترین کاربردهای بست کمربندی فلزی می توان به موارد زیر اشاره نمود:
همیشه بست های کمربندی را در کیسه های پلاستیکی مهرو موم شده و بسته به دور از هوا و در محیط خلا نگهداری کنید و پس از باز کردن بسته بندی زیپ ها در اسرع وقت از آن ها استفاده کنید و سعی کنید در طول 30 روز به طور کامل از بست ها استفاده کرده باشید تا بهترین عملکرد را از نظر نتیجه به شما ارایه دهند و طول عمر بیشتری داشته باشند و به راحتی پوسیده نشوند. اگر مدت زمان زیادی از زمان باز کردن بسته بندی بگذرد امکان دارد بست ها حالت شکننده و خشک پیدا کنند و در هنگام استفاده به راحتی بشکنند.
بست های کمربندی را در معرض نور خورشید قرار ندهید و به دور از نور خورشید از آن ها نگهداری کنید ، به طور مثال بر روی طاقچه یا قسمتی که زیر نور خورشید قرار دارد بسته بندی بست ها را قرار ندهید. بست های کمربندی را به دور از منابع مستقیم گرما نگهداری کنید به طور مثال آن ها را بر روی رادیاتورها یا مکانی که در تماس با گرماست قرار ندهید.
شرایط آب و هوایی برای نگهداری بست های کمربندی آب و هوای معتدل است و برای زمان هایی که از بست ها استفاده نمی کنید بهتر است بست ها در محیط متعادل اب و هوایی با محتوای آب تقریبا 2.5 درصد نگهداری شوند تا از خشک شدن و شکنندگی بست ها جلوگیری شود.
برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در گروه مهندسی صنعتی غدیر در تماس باشید.