دلایل و انواع خرابی آسانسور

از کار افتادن آسانسور:

سیستم آسانسور یک سیستم الکتریکی مکانیکی است که از قطعات ریز و درشت بسیاری تشکیل شده است. اختلال در هر یک از بخش‌های حیاتی آسانسور مانند موتور آسانسور یا تابلو فرمان آسانسور منجر به از کار افتادن آسانسور و از دسترس خارج شدن سرویس‌دهی آن می‌شود. این اختلال‌ها ممکن از در بخش الکتریکی آسانسور یا در بخش‌های مکانیکی آن رخ دهد. گاهی عوامل از کار افتادن آسانسور از داخل خود سیستم آسانسور می‌باشد و گاهی ممکن است عوامل بیرونی همچون قطع شدن برق باعث از کار افتادن آسانسور شود. 

خرابی آسانسور

ظرفیت بیش از حد بار: 

هر آسانسور دارای ظرفیتی می باشد که در استفاده باید مد نظر قرار گیرد. اگر با آسانسور ها بار اضافی حمل شود یا افراد بیش از ظرفیت جابه جا شوند دچار آسیب به قطعات و در نتیجه از کار افتادن آسانسور می شود.

ناهمواری سطح ایست آسانسور:

یکی از مشخصات خرابی آسانسور را می‌توان هم سطح نا ایستادن آسانسور در هنگام توقف در طبقات نام برد. علت اصلی این مشکل در هنگام عیب یابی آسانسور تنظیم نبودن سنسورهای طبقات و همین طور تنظیم نبودن سرعت موتور آسانسور تشخیص داده اند.

قطع جریان برق اصلی:

قطع جریان برق ورودی سیستم آسانسور نمی‌تواند به تنهایی باعث از کار افتادن آسانسور شود. چرا که تمامی آسانسورهای امروزی مجهز به باطری‌های پشتیبان هستند. در صورتی که برق ورودی بصورت ناگهانی قطع شود، باطری وارد مدار شده و آسانسور را به نزدیک‌ترین طبقه خواهد رساند. سپس پس از توقف در طبقه مد نظر، آسانسور تا وصل شدن دوباره‌ جریان برق و در صورت آسیب ندیدن قسمت‌های الکتریکی یا مکانیکی آن، دوباره راه خواهد افتاد. بطور کلی از عوامل الکتریکی که باعث از کار افتادن آسانسور می‌شود، می‌توان موارد زیر را لیست کرد:

  • نوسان بالای برق ورودی
  • قطع کامل برق ورودی سیستم آسانسور
  • نبود باطری پشتیبان
  • دوفاز شدن برق آسانسور
  • تک‌فاز شدن برق آسانسور
  • تداخل فرکانس بالای برق ورودی

استفاده از قطعات و ابزار های ارزان و بی کیفیت: 

آسانسور ها جزو پر کاربردترین ماشین ها به شمار ه می روند که با جان انسان ها سر و کار دارند و توجه به استفاده از قطعات با کیفیت در ساخت آن ها و نصب صحیح آن از اهمیت فوق العاده ای بر خوردار است.

تعمیر آسانسور

   بالا رفتن دمای آسانسور:

یکی از آزار دهنده ترین مشکلات رایج آسانسور افزایش دمای کابین است که در تابستان بیشتر زجرآور خواهد بود. در این زمان باید سیستم خنک کننده و یا سیستم تهویه آن سرویس شود. گرم شدن آسانسور در ساختمان های اداری و بیمارستان بیشتر مشکل ساز خواهد شد و باید در اولین فرصت نسبت به رفع مشکل اقدام نمود.

افزایش زمان انتظار برای رسیدن آسانسور:

با گذر زمان و کاهش کارایی آن، آسانسور دیرتر به طبقه مورد نظر می رسد زیرا سرعت حرکت آن کندتر خواهد شد. به هر حال در مدت استفاده از آسانسور به دلیل تحمل فشار، قدرت آن افت می کند. کافی است از یک تعمیرکار حرفه ای کمک بگیرید تا با نصب تابلوی مدرن و به روز، قدرت اولیه آسانسور را احیا کند.

روشن نشدن موتور:

در این مورد احتمالا قسمتی از مدار الکترونیکی قطع شده است. برای رفع عیب آن در ابتدا به وسیله آوومتر تمامی مدارهای الکترونیکی از جمله سیم های رابط، اتصالات و کلیدها، دوشاخه و پریز را بررسی نموده و عیب مربوط را برطرف می کنیم. بهتر است این کار را به عهده یک تکنیسین حرفه ای بسپارید؛ چرا که در صورت حرفه ای نبودن فرد، امکان خسارات بیشتر نیز وجود دارد.

قطع برق آسانسور

پیشگیری برای ازکار افتادن آسانسور:

خرابی و ازکار افتادن آسانسور می‌تواند علاوه بر خسارت جانی، خسارت مالی و هزینه‌های زیادی داشته باشد. برای این که آسانسور از کار نیفتند و شما را با مشکل رو به رو نکند بهتر است یک سری خدمات انجام دهیم  تا آسانسور از کار نیفتد. اولین کار برای این که آسانسور از کار نیفتد این است که تعمیر و مونتاژ قطعات در ارتفاع پایین و با استفاده از یک سرویس کار انجام شود. همچنین از ورود افرادی متفرقه به موتور خانه آسانسور جلوگیری شده و به افراد نحوه کار کردن با آسانسور آموزش داده شود. ضمنا خرید قطعات با کیفیت برای آسانسور و کارکردن با شرکت‌های معتبر در حوزه آسانسور به شما کمک کرده تا آسانسور را حفظ کنید. برای این کار  تابلوی استفاده درست از آسانسور را هم می‌توانید مطالعه کنید.

برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در گروه مهندسی صنعتی غدیر در تماس باشید.

همین الان تماس بگیرید!