سون سگمنت چیست؟

سیستم های دیجیتالی که ساخته دست بشر هستند، برای اینکه پاسخگوی نیاز ما باشند از یک زبان منحصر به فرد استفاده می کنند که این زبان محاوره تفاوت های اساسی با زبان مکالمه ما دارد. بی تردید باید نوعی ارتباط میان انسان و سیستم های منطقی ایجاد می شد و چون سیستم های منطقی با هدف آسان نمودن کار های انسان به وجود آمده اند، این ارتباط باید با زبان محاوره و مکالمه انسان منطبق باشد.

سون سگمنت

بسیاری از سیستم های پرکاربرد که به طور روزانه با آن ها سر و کار داریم مانند نمایشگر کامپیوتر، نمایشگر ساعت مچی دیجیتال و … در راستای رسیدن به هدف انطباق زبان محاوره «خروجی» ماشین و زبان محاوره انسان اختراع شده اند. برای نمایش اعداد در تمامی این وسایل از یک نمایشگر هفت قسمتی تحت عنوان Seven Segment Display یا SSD استفاده می کنیم که قابلیت نمایش اطلاعات اعداد ده دهی  «Decimal Number»را دارد. همچنین به منظور به نمایش درآوردن برخی از حروف انگلیسی نیز می توان از آن ها بهره مند شد.

طرز کار نمایشگر سون سگمنت:

یک نمایشگر 7 بخشی از هفت بخش نورانی مختلف ساخته شده است. آن ها به گونه‌ ای مرتب شده‌اند که با نمایش ترکیبات مختلف بخش، اعداد و کاراکتر ها را تشکیل می‌دهند. اطلاعات باینری با استفاده از این هفت بخش نمایش داده می‌شود. دیود LED یک دیود اتصال P-N است که انرژی را به صورت نور منتشر می‌کند و با دیود اتصال P-N معمولی که به شکل گرما ساطع می‌شود متفاوت است. در حالی که LCD از خصوصیات کریستال مایع برای نمایش استفاده می‌کند و مستقیماً نور را ساطع نمی‌کند. این LEDها یا LCD ها برای نمایش عدد یا الفبای مورد نیاز استفاده می‌شوند.

انواع نمایشگر سون سگمنت:

اساساً 2 نوع نمایشگر LED برای نمایشگر 7 بخشی وجود دارد:

آند مشترک: 

تمام ترمینال‌های منفی (آند) از هر 8 LED به هم متصل شده‌اند. تمام پایانه‌های مثبت تنها مانده‌اند.

کاتد مشترک: 

تمام ترمینال‌های مثبت (کاتد) از هر 8 LED به هم متصل هستند. تمام پایانه‌های منفی تنها می‌مانند.

سون سگمنت

چگونگی نمایش اعداد بر روی سون سگمنت:

به عنوان نمونه اگر بخواهیم عدد 0 را نمایش دهیم، باید تمام ledها به جز led روشن‌کننده‌ بخش g را روشن کنیم. بنابراین الگوی بیتی که باید به صورت سیگنال به پایه‌ها اعمال کنیم به این شکل است: 11000000. به همین شیوه اگر بخواهیم عدد 1 را نمایش دهیم، باید led های مربوط به بخش‌های b و c را روشن کنیم؛ بنابراین الگوی بیتی به این ترتیب نیاز داریم: 11111001. دقت داشته باشید که این الگوها برای یک سون سگمنت آند مشترک نوشته شده‌اند، به همین علت بیت 0 نشان دهنده‌ی روشن شدن led و بیت 1 نشان دهنده‌ی خاموش شدن آن است. 

کاربرد های سون سگمنت، انواع، اندازه ها و رنگ ها:

هر جا که نیاز به نمایش یک عدد باشد، نمایشگر هفت قسمتی می تواند کاربرد داشته باشد. از مولتی متر دیجیتال رو میزی و نمایشگر ولتاژ تابلوهای برق گرفته تا سینمای خانگی و یخچال و لباسشویی و ساعت های رو میزی … همگی می توانند از این نوع نمایشگر داشته باشند. امروزه این نمایشگرها را می توانیم در بسیاری از اماکن مشاهده کنیم. در شمارندۀ زمان چراغ راهنمایی، آسانسور، ساعت های موجود در خیابان ها، بانک ها و ایستگاه های مترو، دستگاه های اسکناس شمار، نمایشگرهای قیمت ارز در صرافی ها، دماسنج ها، آسانسور ها، ترازوها و باسکول های دیجیتال، ساعت دیجیتال خودروها و …. این موارد بخشی از کاربرد های سون سگمنت هستند.

سون سگمنت

در کاربرد های مختلف، اندازه ها و اشکال و تعداد ارقام آن متفاوت است. برای مثال در ساعت دیجیتال خودرو، یک سون سگمنت 4 تایی وجود دارد که بین نمایشگر ساعت و دقیقۀ آن علامت دو نقطه قرار دارد. در نمایشگر ولتاژ در منابع تغذیۀ آزمایشگاهی، نقطه برای نمایش اعشار وجود دارد. این نمایشگرها در اندازه های مختلف وجود دارند.

سون سگمنت تکی از 0.28 اینچ تا سون سگمنت 5 اینچ و حتی بزرگتر از آن موجود است. اندازۀ سون سگمنت آسانسور و ساعت های دیجیتال مکان های عمومی طوری است که عدد نمایش داده شده از فاصلۀ دور قابل تشخیص باشد. همچنین آن ها در رنگ های کهربایی، آبی، قرمز، سفید و سبز به صورت تک رنگ وجود دارند. نوع RGB نیز طوری است که در برخی از آن ها می توان رنگ هر سگمنت را متفاوت تنظیم کرد. در وسایل و پروژه های شامل سون سگمنت دو رنگ قرمز و سبز استفاده های بیشتری دارند.

برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در گروه مهندسی صنعتی غدیر در تماس باشید.

همین الان تماس بگیرید!