درباره علت لرزش آسانسور ها چه می دانید!
 

لرزش های آسانسور:

اگر ساکن ساختمان مجهز به سیستم آسانسور باشید قطعا تا به حال به دلیل تکان ها و لرزش کابین آسانسور با سرویس کار و تعمیرکار آسانسور تماس گرفه اید. اما علت این تکان ها چیست و برای رفع آن باید چه کاری انجام داد.

لرزش آسانسور می تواند عمودی و یا افقی باشد، برخی افراد لرزش کابین آسانسور را جدی نمی گیرند و آن را به حساب استفاده دراز مدت و نو نبودن آسانسور می گذارند در حالی که دلایل متعددی باعث ایجاد این لرزش می شوند که می توانند امنیت و ایمنی سیستم آسانسور را تهدید کنند؛ از این رو سعی کنید از این مشکل ساده عبور نکنید.

لرزش آسانسور

دلیل لرزش عمودی و افقی کابین آسانسور چیست؟

موارد بسیاری می توانند باعث لرزش عمودی کابین آسانسور شوند که از جمله آن ها می توان به نقص فنی در فلکه کشش، هرزگرد و شیار های روی آن، عدم نصب استاندارد موتور آسانسور، وجود نقص در درایو آسانسور که باعث ایجاد خلل در عملکرد آن شود، عدم یکسان بودن کشش در سیم بکسل های آسانسور، عدم بالانس بودن فلکه کشش و هرزگرد آسانسور و اصطکاک بین ریل و کفشک های کابین اشاره نمود.

دلیل لرزش افقی کابین آسانسور نیز می تواند، عدم نصب صحیح ریل آسانسور، بی کیفیت بودن کفشک ریل آسانسو های غلتکی، استاندارد نبودن وزن کابین آسانسور، استفاده از فلکه کششی بی کیفیت روی کابین آسانسور و تاب خوردگی و ارتعاش در سیم بکسل ها باشد. در ادامه به بررسی برخی از این دلایل خواهیم پرداخت.

عدم نصب صحیح ریل های آسانسور: 

وجود اشکال در نصب آسانسور و ریل های آن، یکی از دلایل لرزش کابین آسانسور می باشد. همچنین نصب نادرست شاقول کاری ریل و یا فاصله بیش از حد دو ریل می تواند علت لرزش کابین آسانسور باشد. ذکر این نکته نیز مفید است که اگر فاصله میان ریل ها کم باشد نیز باعث ایجاد لرزش و صدا در آسانسور می شود.

عدم نصب صحیح کابین آسانسور : 

نصب صحیح آسانسور باعث جلوگیری از هر گونه صدا و لرزشی در آن می شود. رعایت کردن تمامی استاندارد های لازم و بهره گیری از لوازم و تجهیزات اصولی و مفید باعث می شود کلیه دلایل لرزش کابین آسانسور بعد از نصب اصلاح شود.

لرزش آسانسور

عدم رعایت اصول در جنس بدنه آسانسور:

 آسانسور هایی که دارای بدنه نازکتری نسبت به بقیه آسانسور ها هستند صدا های خارج از کابین را به درون انتقال می دهند. همچنین بدنه نازکتر سبب لرزش و انعطاف بیشتر می شود.

عدم انطباق کابین با ریل ها: 

وجود فاصله و یا کم بودن فضای میان دو ریل نیز یکی از دلایل لرزش کابین آسانسور است. همچنین سایز نبودن ریل ها با کابین نیز می تواند باعث ایجاد تکان و صدا در آسانسور ها شود. تجربه ثابت کرده است که استفاده از ریل های بزرگ تر می تواند صدا و لرزش کمتری در کابین آسانسور ایجاد کند.

وجود فاصله میان ریل و کفشک:

 اگر در هر صورتی میان ریل و کفشک فاصله ایجاد شود کابین آسانسور لق می شود و در حین حرکت لرزش ایجاد می کند. فاصله ها سبب حرکت کابین به اطراف خود به صورت افقی می شوند و لرزش کابین ایجاد می شود.

تاثیر مقاومت اجزای کابین در کنترل لرزش:

مقاومت قسمت‌های مختلف کابین اعم از سقف کابین، کف کابین، دیواره‌های کابین، قاب و کفشک‌های کابین از ضروریاتی است که برای جلوگیری از لرزش‌های آسانسور در حال حرکت در بین طبقات یا حین توقف باید مورد توجه باشند. از این رو توجه به توصیه‌های لازم در طراحی و ساخت آسانسور توسط شرکت‌های سرویس‌دهنده از ضروریاتی است که باید برای جذب مشتری و ورود به بازار رقابت مورد توجه باشد.

آیتم‌ ها و استاندارد هایی که در بالا به آن ها اشاره شد از نکات و توصیه‌ هایی هستند که اگر از شروع طراحی و مونتاژ و تا نصب و راه‌اندازی دستگاه و حتی مراقبت و نگهداری از آن رعایت شوند می‌ توانند تا میزان چشم‌گیری در کاهش لرزش و صدا موثر باشند.

تکان های آسانسور

بنابراین همیشه باید به این نکته توجه داشت که پیش از ساخت کابین با استفاده از نرم‌افزار های موجود نسبت به شبیه‌ سازی کابین و مشخص نمودن ابعاد و سایز دقیق ورق‌ های فلزی کابین و همچنین آنالیز دقیق لرزش در سرعت‌ های مختلف اقدام شود. اگر با استفاده از نرم‌افزار ها بتوان به ساخت کابین استاندارد و با سایز مناسب دست پیدا کرد در واقع تا حدود بسیار زیادی در کاهش خرابی‌ ها پس از نصب هم کمک شده و بسیاری از خرابی‌ ها و نواقصی که ناشی از لرزش کابین بوده که به بروز حوداث خطرناکی هم ممکن است منجر شوند کاهش می‌یابند.

برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در گروه مهندسی صنعتی غدیر در تماس باشید.

همین الان تماس بگیرید!