نصب آسانسور ساختمان های قدیمی

نصب آسانسور در چه ساختمان هایی امکان پذیر است؟

همه ساختمان های مسکونی، اداری، تجاری نیاز به آسانسور دارند. اگر در هنگام ساخت، آسانسور در ساختمان جاگذاری نشود، برای نصب آن می توان مواردی از قبیل مقاومت سازه ساختمان، امکان تقویت سازه، محل مناسب نصب و برخی ملاحظات فنی را بررسی کرد. با توجه به پيشرفت تكنولوژي و وجود سيستم هاي بالابر جديد در حال حاضر امكان نصب آسانسور در اكثر ساختمان های قديمي وجود دارد و فقط بايد نوع آن توسط شركت هاي آسانسوری دارای مجوز، عضو سنديكا و داراي تجربه ي لازم در خصوص نصب آسانسور در ساختمان هاي قديمي مشخص شود.

آسانسور ساختمان های قدیمی

بررسی وضعیت ساختمان توسط کارشناسان فنی انجام می شود و بهترین راهکار برای نصب انواع آسانسور خانگی به ساکنین پیشنهاد می شود.

مراحل نصب آسانسور در آپارتمان قدیمی:

  • اولین مرحله برای نصب اسانسور این است که یک محل مناسب برای نصب آن انتخاب شود. متاسفانه در اکثر ساختمان های قدیمی هیچ مکانی به نصب اسانسور اختصاص داده نشده است. به همین دلیل پیدا کردن فضای مورد نیاز برای نصب اسانسور در این ساختمان ها قدری مشکل است.
  • حداقل فضای مورد نیاز برای نصب یک اسانسور ۳ نفره ۰.۶ متر مربع، ۴ نفره ۰.۸ متر مربع و ۵ نفره ۱ متر است. شما می توانید چنین فضایی را با تخریب بخشی از ساختمان فراهم کرده و یا اسانسور را در فضای نورگیر یا داخل حیاط نصب کنید.
  • بهتر است به یک شرکت نصب اسانسور مراجعه کرده و از آن ها بخواهید کارشناس خود را برای بررسی ساختمان شما بفرستند. در این صورت مشخص می شود که امکان نصب اسانسور برای ساختمان شما وجود دارد یا خیر. همچنین شرکت های اسانسور به دلیل تجربه ای که در این زمینه دارند، می توانند بهترین مکان برای نصب اسانسور در اپارتمان قدیمی را انتخاب نمایند.
  • فراموش نکنید که قبل از نصب آسانسور حتما باید مقاومت ساختمان توسط کارشناس فنی بررسی شود. چرا که برخی از اپارتمان های قدیمی از بافت فرسوده ای برخوردارند و امکان دارد تحمل و ظرفیت نصب اسانسور را نداشته باشند.
  • بعد از اینکه فضای مناسب برای نصب اسانسور مشخص شد، امکان دارد نیاز باشد برخی از لوله ها، کنتورها و اتصالات جابجا شوند. هزینه این جابجایی با ساکنین است و حتما باید انجام آن را به کارشناسان مربوطه بسپارید.

نصب آسانسور

آیا برای نصب آسانسور حتماً به حفر چاله آسانسور و برق سه فاز نیاز است؟

در صورت نصب آسانسور هیدرولیک خانگی (هوم لیفت Home Lift) نیاز به حفر چاله آسانسور وجود ندارد و این آسانسور ها نیاز به برق سه فاز هم نداشته و با برق تک فاز ۲۲۰ ولت کار می کنند. استفاده از آسانسور های هوم لیفت در سالهای اخیر امکان نصب آسانسور در بسیاری از ساختمان هایی که پیش از این قادر به نصب آسانسور نبوده اند را فراهم کرده است. این آسانسور ها نیاز به ساخت متور خانه در پشت بام هم نداشته و بسیار کم صدا می باشند.

مکان نصب آسانسور در آپارتمان های قدیمی:

همانطور که گفته شد با توجه به تعبیه نشدن محل مناسب برای نصب آسانسور در فضای ساختمان های قدیمی، لازم است تا محل مناسب بر اساس پتانسیل آن ها و همچنین رضایت همسایگان مشخص شود. در ادامه مکان های مناسب برای نصب آسانسور در آپارتمان های قدیمی با حداقل هزینه و قیمت مورد بررسی قرار گرفته است.

نورگیر:

یکی از مکان های مناسب جهت نصب آسانسور در ساختمان آپارتمان های قدیمی، نورگیرها و یا حیاط خلوط می باشد. این قسمت فضای کافی برای نصب آسانسور را فراهم می ‌کند و زیبایی بیرونی ملک را نیز تغییر نمی ‌دهد.

نمای بیرونی ساختمان:

نصب آسانسور در نمای بیرونی ساختمان های قدیمی راهکار پر هزینه دیگری است که مشکلاتی از قبیل مالکیت زمین و زیبایی ساختمان را به همراه دارد.

نصب آسانسور ساختمان های قدیمی

راه پله:

جابه جایی راه پله یکی دیگر از روش های نصب آسانسور در ساختمان آپارتمان های قدیمی است. در بعضی از موارد، به دلیل نبودن فضای کافی، لازم است تا راه پله به طور کامل حذف شده و مجددا مطابق با ساختار جدید بازسازی شود. هزینه نصب آسانسور در راه پله ساختمان های قدیمی به نسبت سایر مکان های پیشنهادی بیش تر خواهد بود. چراکه علاوه بر نیاز به جابجایی راه پله، گاها نیز ممکن است تاسیسات آب و گاز را تحت تاثیر قرار دهد. اما نصب آسانسور با جابجایی راه پله در ساختمان آپارتمان های قدیمی، از لحاظ استاندارد ها و قوانین دسترسی به آسانسور می تواند نسبت به سایر گزینه ها مناسب تر باشد.

برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در گروه مهندسی صنعتی غدیر در تماس باشید.

همین الان تماس بگیرید!