بررسی کفشک آسانسور و انواع آن

کفشک آسانسور:

هیچ اختراعی از ابتدا کامل و بی‌نقص نبوده‌ و نیست به همین خاطر است که پس از اختراع هر‌چیزی دیگر مخترعین برای یهیود در عملکرد اختراع شروع به ارتقا دادن آن می‌کنند، کفشک آسانسور نیز یکی از همین قطعات است که بعدا به آسانسور برای بهبود در عملکرد اضافه شده است.

کفشک آسانسور

یکی از قطعات مهم آسانسور، کفشک آسانسور است. این قسمت در بالا و پایین کابین آسانسور و وزنه تعادل آسانسور نصب می‌شود. کفشک آسانسور باعث ایجاد حرکت نرم، روان و کم صدای آسانسور بر روی ریل آسانسور است. این محصول که در بالا و پایین کابین آسانسور و وزنه تعادل نصب می گردند، با حرکت در امتداد ریل های راهنما، نقش هدایت کننده را ایفا می کند. کفشک آسانسور انواع مختلفی دارد که دارای قیمت و کیفیت‌ های متفاوتی می‌ باشند.

 تفاوت کفشک غلطکی و کفشک لغزشی:

کفشک های لغزشی و ثابت به دلیل اینکه دارای لنت های پلاستیکی هستند و قسمتی از ریل داخل آن ها قرار دارد و می لغزد، بنابراین کوچک ترین اشتباهی در نصب ریل ها باعث به وجود آمد سر و صدا و ارتعاشات فراوان می شود. همچنین پس از راه اندازی آسانسور زمانی که ریل های آسانسور را روانکاری می کنید، قطعا ذرات گرد و غبار بر روی ریل ها می چسبد که این ذرات در نهایت به داخل لنت ها نفوذ می کند و باعث ایجاد صدای خش خش در هنگام حرکت آسانسور می شود. کفشک های لغزشی دارای فنر تنظیم می باشند که در اکثر مواقع نمی توان آن ها را به درستی تنظیم کرد.

به همین دلیل یکی از بهترین راهکارها برای کاهش این مشکلات استفاده از کفشک های غلطکی است، این کفشک ها از سه طرف دارای غلطک و فنر هستند، بنابراین اگر خطایی در نصب ریل هم وجود داشته باشد آن را به کابین آسانسور انتقال نمی دهد و همانند یک کمک فنر خوب برای ماشین کار می کند، از طرفی به دلیل وجود غلطک ها نیازی به روغن کاری ریل ها نیست، غلطک ها بر روی ریل ها حرکت می کنند و هیچ گونه لغزندگی ندارند، همچنین به دلیل کاهش اصطکاک در استفاده از کفشک های غلطکی، صرفه جویی در مصرف انرژی را نیز داریم.

کفشک آسانسور

نصب کفشک آسانسور:

کفشک راهنمای آسانسور دارای یک فنر می‌ باشد که در نصب آن باید این فنر تنظیم شود. در صورتی که فنر بیش از حد محکم شود باعث ایجاد اصطکاک در حرکت آسانسور و در نتیجه فشار بر روی موتور آسانسور می‌ شود. در عوض اگر فنر بیش از حد اندازه آزاد و رها باشد، ارتعاشات و لرزش‌ های محل اتصال ریل‌ ها به کابین وارد خواهد شد. ساختار کفشک لغزشی آسانسور به صورتی است که علاوه بر فنر، جنس لنت و همچنین فاصله آن با بدنه‌ اصلی کفشک نیز بسیار اهمیت دارد. بنابراین یکی از مراحل سرویس و نگهداری آسانسور، بررسی کفشک‌های آسانسور و تنظیم نمودن فنر آن است.

کارایی کفشک آسانسور:

کفشک آسانسور کارایی و کاربرد مختلفی دارد که اصلی ترین آن ها همان هدایت آسانسور و ایجاد لغزش بین وزنه تعادل و کابین است. همچنین کفشک آسانسور در ایجاد حرکتی نرم و یکنواخت بین کابین و وزنه تعادل نیز نقش مهمی دارد. ریل های آسانسور در طول های مشخصی ساخته و وارد بازار می شوند هنگام استفاده از این ریل ها در طول مسیر باید به یکدیگر متصل گردند. وقتی که آسانسور از کابین و وزنه تعادل عبور می کند در قسمت این اتصالات لرزش ها و ارتعاشاتی ایجاد می شود. این ارتعاشات و صدا ها به کمک کفشک آسانسور به حداقل می رسند و در نتیجه باعث ایجاد حرکت روان کابین و کادر وزنه آسانسور می گردد.

کفشک آسانسور چیست

کفشک های رولر آسانسور:

کفشک رولر دارای طراحی ویژه ای است به این صورت که بدنه فلزی محکمی است که غلتک ها روی آن نشسته و پشت هر یک از این غلتک ها فنر های جلو برنده ای وجود دارند که باعث می شود غلطک ها دائم به سه مقطع ریل بچسبند و حرکت کابین را به راحتی انجام دهد. جنس رولر ها پلی اورتان می باشد و غلطک ها بر روی بلبرینگ های روغن کاری شده می چرخند . کفشک رولر روی ریل های خشک حرکت می نمایند و گارد فلزی روی رول ها ،غلتک ها را محافظت می کند. تعداد چرخش رول ها برای کابین نباید ار 450 دور در دقیقه تجاوز کند برای قاب وزنه نیز 950 دور ماکسیمم چرخش می باشد.

برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در گروه مهندسی صنعتی غدیر در تماس باشید.

همین الان تماس بگیرید!