برجها و آسمان خراشهای امروزی ارتفاع بسیار زیادی دارند و این موضوع کار نگهداری از فضای محیطی آنها را بسیار دشوار میکند. دستگاه کلایمر (Climber) برای حل این مشکل اختراع شده است. بیش از صد سال است که انواع دستگاههای کلایمر مکانیکی و برقی برای دسترسی به فضاهای محیطی ساختمانهای بلند مرتبه مورد استفاده قرار میگیرند و از جمله لوازم ضروری برای هر برج، سد، سیلو، مخازن نفت و سایر بناهای بزرگ مرتفع هستند.
کلایمرها به طور کلی دودسته را شامل میشوند:
هرکدام از این دو مدل کاربردهای مختلفی را در جامعه دارند و به دلیل استفاده راحتتر از نوع برقی در صنایع ساختمانی بهرهبرداری میشود؛ این بالابرها امروزه زیاد استفاده میشود و البته کلایمر مکانیکی یا دستی نوع ساده آن است و جایگزین داربستهایی هستند که در آن ها حرکت سبد با نیروی دست انجام میشود.
معمولاً در نوع دستی چرخاندن وینچی با سیمهای نگهدارنده بالابر متصل انجام میشود و کلایمر به حرکت در میآید، با نیروی دست و چرخاندن وینچ میتوانید کلایمر را بالا پایین حرکت دهید؛ ولی کلایمر برقی بالابرهایی هستند که بهترین جایگزین داربست برای نگهداری در نمای ساختمانها و برجهای بلند میباشد و با استفاده از سیستم الکتروموتور کار میکنند. این کلایمرها با سیستم موتور برقی کار بالا و پایین سبدی را انجام میدهند و کارگرها با کلیدهای مخصوص این دستگاه را هدایت میکنند. کار با نوع برقی بسیار آسانتر از مدلهای مکانیکی است و هدایت آن در تمامی جهتها به راحتی امکانپذیر است.
سادگی در نصب و راه اندازی کلایمر، سادگی در تعمیر و نگه داری، سهولت حمل و نقل، اهرم فرود اضطراری برای مواقع قطع جریان برق
سیستم ترمز پاراشوت کلایمر، سیستم ترمز لنتی یا اصطکاکی، سیستم اوور لود یا افزایش اطمینان با بار، سیستم ترمز امنتی با سیم بکسل مستقل امنیتی
طول عمر بالای دستگاه، هزینه پایین سرویس های دورهای، قطعات مناسب و دسترس با طول عمر بالا، عدم حساسیت به شرایط محیطی
دسترسی به ارتفاع جهت انجام کارهای متعدد صنعتی و ساختمانی مانند نماکاری، نماشویی، تعمیر و نگه داری سایت های صنعتی، دسترسی به ارتفاع برای تعمیرات خاص دکلهای نیروگاهی و… لذا کاربرد این سیستم بسیار گسترده می باشد و دامنه تعریف شده ای برای آن نمی توان در نظر گرفت
از ویژگی های مهم کلایمر پرتابل این است که پایه های این کلایمر را می توان حتی به ارتفاع ۴ متر افزایش داد تا سبد را به بالای جان پناه انتقال دهد؛ زیرا یکی از مشکلات راه اندازی کلایمرها این است که اگر مثلا همسایه شما اجازه استفاده از زمین خود جهت نصب کلایمر را نمی دهد و یا ساختمان کناری شما به نحوی است که نمی توانید سبد کلایمر را در پایین ترین قسمت ساختمان قرار دهید لذا مجبور می شوید سبد را به پشت بام ساختمان انتقال دهید و پس از نصب پایه ها و ریختن بکسل، نوبت به انتقال سبد به بیرون ساختمان و در راستای پایه ها می شود.
اگر از پایه های معمولی ۲ متری که در همه کلایمرها استفاده می شود، استفاده کنید آنگاه در صورتی که ساختمان جان پناه داشته باشد لذا حتما بایستی حدود ۴ نفر جهت بلند کردن سبد و انتقال آن به بیرون از جان پناه اقدام کنند که کاری بسیار دشوار و وقتگیر می باشد.
اما با استفاده از کلایمر پرتابل این مشکل به صورت کامل حل شده است و دیگری نیازی به داشتن چندین نفر نیروی انسانی نمی باشد زیرا خود پایه ها به صورت ۴ متری طراحی شده است و به این ترتیب به راحتی سبد را می توان تا ارتفاع ۱۳۰ سانتی متر از کف پشت بام بالا آورد و از جان پناه عبور داد.
پایه های کلایمرهای پرتابل به دلیل یکپارچه بودن و چرخدار بودن این امکان را به مصرف کننده می دهند تا هر لحظه بتوان آن را به وسیله نیروی انسانی به راحتی جا به جا کرد. شاید این سوال پیش بیاید که مگر پایه های کلایمرهای معمولی (غیر یکپارچه) را نمی توان چرخدار کرد؟ پاسخ این است که بله می توان چرخدار کرد اما به دلیل جدا از هم بودن پایه ها، جا به جا کردن آن ها سخت و وقتگیر می باشد.
برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در گروه مهندسی صنعتی غدیر در تماس باشید.