آشنایی با آسانسور بدون سیم بکسل

مقدمه:

حدود ۱۷۰ سال از زمان وابسته بودن آسانسور به سیم بکسل می گذرد، علی رغم اینکه تکنولوژی های جدید در صنعت آسانسور جهان چند سالی است به مرور سیم بکسل را به شکل قدیمی آن از صنعت آسانسور خارج کرده و نسل جدیدی از تسمه های فولادی را جایگزین نموده است، ولی تاکنون نتوانسته سیم بکسل را از چرخه حرکت آسانسور به طور کامل حذف نماید. در این مقاله جدیدترین تکنولوژی آسانسور بدون سیم بکسل با حرکت عمودی و افقی را بررسی می نماییم.

البته قبلا شاهد حذف سیم بکسل در آسانسور مغناطیسی “LSM” که بیشتر جنبه نظامی داشته را شاهد بوده ایم اما این مدل  آسانسور پر هزینه و تعداد آن محدود می باشد، درحالیکه طرح آسانسور بدون سیم بکسل قرار است به صورت گسترده و عام تولید شود.

آسانسور بدون سیم بسل

آسانسوربدون سیم بکسل چیست؟

آسانسوربدون سیم بکسل قطعا یکی از مدل های شگفت انگیز آسانسورها محسوب می شود. چرا که بسیاری بر این باورند که سیم های بکسل جزو اصلی ترین قطعات در حفظ و نگهداری کابین ها هستند. که البته این باور نیز درست است. اما در برخی از مدل های جدید که با استفاده از تکنولوژی جدیدی در این صنعت طراحی و ساخته شده است، عدم استفاده از این قطعات می باشد. اولین بار یک شرکت آلمانی دست به چنین اقدامی زد و این وسیله را اختراع کرد. در واقع مدل های بدون سیم بکسل همان مدل های مغناطیسی هستند که قادرند در محورهای عمودی و البته افقی نیز حرکت کتند. این آسانسور با نام آسانسور MULTI نیز شناخته می شود.

ساخت و راه اندازی این مدل از بالابرها، به نوعی انقلابی را در این صنعت به وجود آورد. چرا که آسانسوری که بتواند نه تنها در محور عمودی، بلکه به شکل افقی نیز حرکت کند، قطعا جدابیت ها و البته کاربردهای فراوانی خواهد داشت.

ساختار اصلی و تشکیل دهنده آسانسورهای بدون سیم بکسل:

همان طور که می دانید در هر سازه و یا بالابری از قطعات و بخش های مختلفی جهت راه اندازی آن استفاده می کنند. که این قطعات بر اساس مکانیزم آسانسورها متغیر خواهند بود. چرا که تمامی اجزا و قسمت ها باید با یکدیگر همخوانی داشته و به شکلی اصولی، ایمن و استاندارد در کنار یکدیگر مورد استفاده قرار بگیرند. تا هم کیفیت و کارایی آسانسور مناسب باشد، و هم اینکه از لحاظ ایمنی و استاندارد امنیت مسافران را نیز تامین کند. اما مدل های بدون سیم بکسل نیز از این قاعده مستثنا نبوده و دارای ساختار مخصوص به خود هستند. که در ادامه به مهم ترین بخش های تشکیل دهنده این آسانسور اشاره خواهیم کرد.

  • موتورهای خطی
  • سیستم هدایت کننده
  • نیروی محرکه آسانسور
  • توزیع مناسب قدرت
  • بافر انرژی
  • سنسورهای موقعیت
  • سیستم ترمز آسانسور

4 مزیت آسانسور بدون سیم بکسل چیست؟ 

استفاده از آسانسور بدون سیم بکسل دارای مزایای زیر است. 

  • افزایش ظرفیت حمل و نقل آسانسور 
  • کاهش زیاد جرم آسانسور 
  • صرفه جویی در فضا 
  • عدم محدودیت در ارتفاع آسانسور و طراحی آن 

آسانسور بدون سیم بکسل

افزایش ظرفیت حمل و نقل آسانسور:

یکی از بهترین مزایای آسانسور بدون سیم بکسل افزایش ظرفیت حمل و نقل آسانسور و در نتیجه آن کاهش زمان انتظار مسافران است. در واقع همیشه باید به دنبال راه‌هایی برای کاهش زمان انتظار مسافران باشیم و فقط افزایش ظرفیت آسانسور فایده‌ای ندارد. آسانسور بدون سیم بکسل با برخورداری از چند کابین آسانسور در یک چاه آسانسور اصل قرار دارد. در این صورت مسافران فقط 15 الی 30 ثانیه منتظر رسیدن کابین آسانسور می‌مانند. 

2 راه کاهش جرم آسانسور :
  • استفاده از مواد سبک برای طراحی آسانسور اعم از کامپوزیت‌های کربنی: در این صورت وزن درب و کابین آسانسور تا 50 درصد کاهش می‌یابد
  • حذف طناب‌ها و وزنه‌های تعادل  
صرفه جویی در فضا:

در آسانسورهای معمولی و سنتی درون هر چاه آسانسور فقط یک کابین وجود دارد؛ اما در آسانسور بدون سیم بکسل چندین  کابین در یک چاه وجود دارد. بنابراین فضای اشغالی 50 درصد کاهش یافته و برعکس ظرفیت مسافربری افزایش می‌یابد. آسانسور‌بدون سیم بکسل در کاهش کلی ابعاد ساختمان، سطح خارجی و مصرف کل انرژی نیز موثر است. 

عدم محدودیت:

با توجه به امکان حرکت آسانسوربدون سیم بکسل در دو جهت عمودی و افقی، طراحان و سازندگان این آسانسور بابت محدودیت ارتفاع نباید نگران باشند. زیرا این نوع آسانسور امکان طراحی در همه جهت‌ها را فراهم می‌نماید. 

برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در گروه مهندسی صنعتی غدیر در تماس باشید.

همین الان تماس بگیرید!