آسانسور ماشین بر چیست؟

آسانسور ماشین بر چیست؟

آسانسور های خودرو بر یا ماشین بر به آسانسور هایی گفته می شود که به منظور به حرکت در آوردن خودرو ها به صورت عمودی در اماکنی همچون نمایشگاه های خودرو، آپارتمان ها، گاراژ ها و … به کار برده می شوند. آسانسور های مذکور، به دو حالت کششی و هیدرولیکی ساخته می شوند که انواع هیدرولیکی در ساختمان های تا 3 طبقه، بیشتر به کار می روند؛ گفتنی است ظرفیت حمل بار این آسانسور ها از ۲ تا ۲۰ تن می باشد.

آسانسور ماشین بر در کجا استفاده می شود؟

همانطور که می دانید در حال حاضر تعداد خودرو ها در مقایسه با قبل بسیار بیشتر شده و شاید هر خانواده دارای چندین خودرو باشد؛ بنابراین ساختمان سازان مجبور هستند که طبقات متعددی را به منظور استفاده به عنوان پارکینگ ایجاد کنند. امّا این موضوع در زمین هایی با متراژ حدودا ۳۰۰ تا ۵۰۰ متر مربع، با مشکل رو به رو می شود؛ زیرا ساخت پارکینگ در طبقات نیازمند رمپ (همان سطح شیب دار) می باشد تا دسترسی به طبقات پارکینگ امکان پذیر باشد؛ ولی ساخت رمپ باعث می شود که بازده یا راندمان بهره برداری از طبقات به شدت کاهش پیدا کند. این موضوع موجب می شود که برای تامین پارکینگ بیشتر (البته در ساختمان هایی با تعداد واحد های بالا)، سازندگان ساختمان ها، طبقات بیشتری را برای پارکینگ در نظر بگیرند که این به معنای خرج اضافه تر برای سازندگان بود.

آسانسور خودروبر

امّا آسانسور ها و بالابر های ماشین بر، به کمک سازندگان آمده اند و سازندگان می توانند در ساختمان های خود به جای استفاده از رمپ، از آسانسور خودروبر استفاده کنند تا از ساخت طبقات اضافه تر برای پارکینگ جلوگیری شود؛ این کار موجب صرفه جویی در هزینه برای سازنده و هم صرفه جویی در مصالح ساختمانی می شود. البته آسانسور های اتومبیل بر فقط در ساختمان ها استفاده نمی شود؛ بلکه در مناطق پر تردد شهر ها که مردم با معضل جای پارک خودرو رو به رو هستند نیز به کمک شهرداری ها آمده است.

مزایای آسانسور های خودرو بر:

  •  ضریب ایمنی بالا
  •  حرکت نرم و کم صدا
  • عدم نیاز به موتورخانه در بالا
  •  فشار کم تر به سازه ساختمان
  •  صرفه جویی در فضا ساختمان
  •  قیمت تمام شده کم تر

دو نوع اصلی آسانسور ماشین بر که بیشتر استفاده می شوند:

  • آسانسور ماشین هیدرولیک:

این آسانسور به علت مزایای آن همچون ایمنی و تنظیم اتاق در مکان های کوچک ساختمان به کار می رود.

  • آسانسور ماشین کششی:

این آسانسور ها به دلیل تکنولوژی بالا و هزینه های پایین مورد استفاده قرار می گیرند. کاهش اندازه و وزن، بهبود بهره وری از فضای موثر، لرزش کم و سر و صدای کم، به خصوص در منطقه عملیات کم سرعت و عملکرد پایدار از مزایای این آسانسور ها می باشد. آسانسور ماشین کششی از تکنولوژی آسانسور سنتی پیروی می کند اما در بلندمدت آسانسور ماشین هیدرولیکی در طراحی و صرفه جویی در انرژی مناسب تر است و می تواند بهتر به روند توسعه آسانسور ماشین کمک کند.

روش های ‏ اجرای آسانسور خودروبر هیدرولیک:

  • مستقیم

مستقیم از زیر:
  • پرقدرت و ساده
  • حداقل فواصل فضای ایجاد شده
  • کم ترین عرض چاه مورد نیاز

در کف چاه حفره ای برای استقرار جک به قطر ۵۰cm در مرکز ثقل کابین تعبیه می‏ گردد که عمق آن برای جک یک مرحله ای برابر (طول مسیر حرکت + ۵۰ cm) و برای جک دو مرحله ای برابر (۲/ حرکت مسیر طول+ ۵۰ cm) است.

آسانسور ماشین بر

مستقیم از بغل با دو جک:
  1.  تعداد جک مورد نیاز دو عدد
  2.  نیاز به حفر چاه در حدود ۲ متر کم تر از حالت مستقیم از زیر
  • غیر مستقیم با دو جک:

  1.   تعداد جک مورد نیاز دو عدد
  2.   بدون نیاز به حفر چاه
  3.   نیاز به کارسلینگ مجهز به پاراشوت
  4.   نیاز به عرض چاه بیشتر

گروه صنعتی غدیر

پیام خود را بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همین الان تماس بگیرید!