26 ژوئن 2022
آسانسور پیچی چیست؟
اگر ساختمان موردنظر دارای در نهایت دارای چهار طبقه است و همچنین اگر فضای کمی برای احداث آسانسور در اختیاردارید، استفاده از آسانسور های پیچی به عنوان بهترین گزینه پیش روی شما به شمار می رود.
آسانسور های پیچی را می توان هم با برق سه فاز و هم برق تک فاز نصب و راه اندازی کرد. ساختار بخش محرک این دسته از آسانسور ها از یک پیچ بلند، مهره و تسمه تشکیل شده است که به کمک یک موتور الکتریکی به حرکت درمی آیند. امنیت و ضریب اطمینان آسانسور های پیچی نیز بسیار بالا است و در مواردی که از این آسانسور ها استفاده شده است، تاکنون گزارشی مبنی بر سقوط کابین آسانسور گزارش نشده است.
این امر به خاطر آن است که مکانیزم این آسانسور در حالت عادی بدون حرکت و قفل است و تسمه تنها عامل حرکت می باشد و در صورت پاره شدن تسمه آسانسور از کار میایستد. موتور این آسانسورها وزن و ابعاد کمی دارد و نیازی به در نظر گرفتن فضایی بهعنوان موتورخانه برای جانمایی موتور وجود ندارد؛ چراکه روی بدنه کابین آسانسور سوار می شود. گفتنی است این دسته از آسانسورها را می توان برای جابجایی تعداد نفرات زیاد نیز مورد استفاده قرارداد. البته استفاده از این آسانسور ها در کشور ما هنوز چندان رایج نشده است و در موارد محدود مورد استفاده قرار می گیرند.
تفاوت آسانسورپیچی با آسانسور های هیدرولیک چیست؟
- آسانسور های خانگی پیچی یکی از متفاوت ترین آسانسور هایی است که با آسانسور های هیدرولیکی دارای تفاوت های بسیاری می باشند. این نوع از آسانسور های پیچی برخلاف آسانسور های هیدرولیک که به کمک جک و پاوریونیت و به کمک تزریق روغن هیدرولیک کار می کند، معمولا به کمک یک پیچ بزرگ که به صورت عمودی نصب می شود و یک عدد موتور که در زیر کابین آسانسور پیچی قرار می گیرد حرکت می کند.
- همانطور که گفتیم این آسانسور از امنیت بسیار بالاتری به نسبت آسانسور های هیدرولیکی برخوردار می باشد. اما این نوع آسانسور به نسبت آسانسور های هیدرولیک از سرعت کمتری برخوردار می باشد.
- دربالابر خانگی پیچی برخلاف آسانسور های هیدرولیکی، از سیم بکسل استفاده نمی شود و همین موضوع احتمال سقوط آسانسور را به نسبت آسانسور های هیدرولیکی به صفر می رساند.
- همچنین به دلیل اینکه در ساخت این مدل از آسانسور های خانگی از پیچ حلزونی شکل در گیربکس های آسانسوری استفاده شده است، قابلیت خودقفلی این نوع پیچ اجازه سقوط آزاد را به کابین در این آسانسور را نمی دهد.
- برخلاف آسانسور های هیدرولیکی، این نوه آسانسور ها محدودیتی در بارگیری تعداد مسافر ندارند و می توان از این آسانسور ها در ابعاد بسیار کوچک تا ابعاد بسیار بزرگ در فضا های مختلفی بهره برد.
معایب آسانسورپیچی:
لازم به ذکر است که یکی از معایب آسانسورپیچی این است که موتور مستقیما به زیر کابین یا پشت کابین وصل می شود و کمی بیشتر از بقیه آسانسور ها، فضا را اشغال می کند. در این آسانسور، به دلیل اتصال مستقیم موتور به کابین آسانسور، صدای گیربکس به داخل کابین نفوذ می کند. این آسانسور ها نسبت به آسانسور های هیدرولیک سرعت کمتری دارند.
آسانسور های خانگی پیچی چه مزایایی دارند؟
- ظاهری بسیار زیبا و شیک و استفاده از کابین های شفاف و بسیار جذاب
- انعطاف پذیری درنوع طراحی این نوع بالابر خانگی متناسب با دکوراسیون محیط پیرامون
- تعمیر و نگهداری آسان این نوع بالابر خانگی برخلاف بالابرهای هیدرولیکی
- عدم وجود جک و پمپ روغن و بسیار مقرون به صرفه
- امکان نصب آسانسور پیچی درون ساختمان، فضای بین راه پله ها، خانه های دوبلکس و تریپلکس، روی نمای ساختمان
- عدم نیاز به چاهک یا چاله آسانسور و موتور خانه در این نوع بالابر خانگی
- ایمنی بسیار بالای این نوع آسانسور
- کیفیت بسیار بالا و استفاده از تکنولوژی پیشرفته در ساخت این نوع آسانسور
- دارای سیستم پشتیبان هنگام قطع برق
- ساخت کاملا استاندارد
برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در گروه مهندسی صنعتی غدیر در تماس باشید.