تثبیت کننده ولتاژ یا استابلایزر دستگاهی الکترونیکی است که همانگونه که از اسمش معلوم است تضمین کننده یک جریان بدون نوسان است که این موضوع و استفاده از ترانس استابلایزر باعث می شود تا وسیله برقی بواسطه نواسانات جریان الکترونیکی آسیبی نبیند.
کاربرد های استابلایزر ولتاژ به نیاز هر خانهای بدل شده است. هماکنون انواع متفاوتی از استابلایرهای ولتاژ برای کاربردها و با کاراییهای متفاوت موجود است. پیشرفتهای اخیر تکنولوژی مانند چیپهای میکروپروسسور و تجهیزات الکترونیک قدرت سبب شده تا نگاه ما به ولتاژ استابلایزر تغییر کند. اکنون این دستگاهها تمام اتوماتیک، هوشمند و به همراه بسیاری کارایی دیگر هستند. همچنین واکنش فوقالعاده سریعی به نوسانات ولتاژ نشان میدهند و به کاربر خود این قابلیت را میدهند تا ولتاژ مورد نیاز خود را از راه دور تنظیم کنند.
برق شهر دارای نوسانات ولتاژ است، به همین دلیل استفاده از استابلایزر می تواند با تثبیت ولتاژ به میزان قابل توجهی عمر و راندمان دستگاه های مصرف کننده را بالا ببرد.
اگر به هر دلیلی اتصالی در خروجی و یا مدارات داخلی این دستگاه اتفاق بیافتد بلافاصله دستگاه به صورت اتوماتیک توسط میکروکنترلر تعبیه شده، خروجی را قطع نموده و از بروز هرگونه ایراد و مشکل برای مصرف کننده جلوگیری مینماید.
افت ولتاژ برق شهر باعث اختلال در عملکرد دستگاه ها شده و قدرت نامی و راندمان الکتروموتور را به حد قابل توجهی کاهش می دهد که باعث پایین آمدن دور الکترو موتور و گرم شدن آن خواهد شد و به تبع آن تلفات انرژی افزایش می یابد و در نهایت برق زیادی را مصرف می کند که پیرو نظریه کارشناسان این امر، در بعضی از مواقع افزایش مصرف برق تا ۲۵% نیز می باشد.
محافظت در مقابل رعد و برق و های ولتاژ (High Voltage) و نوسانات لحظه ای و spike ها از ویژگی های این دستگاه می باشد.
افت ولتاژ برق شهر باعث اختلال در عملکرد دستگاه ها شده و قدرت نامی و راندمان الکتروموتور را به حد قابل توجهی کاهش می دهد که باعث پایین آمدن دور الکترو موتور و گرم شدن آن خواهد شد و به تبع آن تلفات انرژی افزایش می یابد و در نهایت برق زیادی را مصرف می کند که پیرو نظریه کارشناسان این امر، در بعضی از مواقع افزایش مصرف برق تا 25% نیز است.
نصب این دستگاه ها مساله سخت و پیچیده ای نیست. شاید بسیاری با نگاه کردن به این دستگاه ها، به فکر فرو روند که نصب آن چقدر مشکل خواهد بود اما این گونه نیست.
اگر از ترانس های اتوماتیک و استابلایزر های مخصوص برخی لوازم منزل استفاده کنید که خیلی ساده دوشاخه وسیله خود را درون پریزهای این ترانس ها فرو می کنید و از این پس برقی که از دستگاه استابلایزر به آن وارد می شود کاملا رگوله شده است.
اما اگر از استابلایزرهای سراسری استفاده می کنید، کافی است تا پس از نصب آن بعد از کنتور اصلی، از ترمینال های تعبیه شده در پشت دستگاه استفاده کنید. سیم ورودی اصلی ساختمان را به input و کابل خروجی را به output وصل می کنید و تمام برقی که وارد واحد شما می شود، تثبیت شده و بدون نوسان ولتاژ خواهد بود.