بررسی تخصصی دستگاه استابلایزر

استابلایزر چیست؟

تثبیت کننده ولتاژ یا استابلایزر دستگاهی الکترونیکی است که همانگونه که از اسمش معلوم است تضمین کننده یک جریان بدون نوسان است که این موضوع و استفاده از ترانس استابلایزر باعث می شود تا وسیله برقی بواسطه نواسانات جریان الکترونیکی آسیبی نبیند.

کاربرد های استابلایزر ولتاژ به نیاز هر خانه‌ای بدل شده است. هم‌اکنون انواع متفاوتی از استابلایرهای ولتاژ برای کاربردها و با کارایی‌های متفاوت موجود است. پیشرفت‌های اخیر تکنولوژی مانند چیپ‌های میکروپروسسور و تجهیزات الکترونیک قدرت سبب شده تا نگاه ما به ولتاژ استابلایزر تغییر کند. اکنون این دستگاه‌ها تمام اتوماتیک، هوشمند و به همراه بسیاری کارایی دیگر هستند. همچنین واکنش فوق‌العاده سریعی به نوسانات ولتاژ نشان می‌دهند و به کاربر خود این قابلیت را می‌دهند تا ولتاژ مورد نیاز خود را از راه دور تنظیم کنند.

کاربرد استابلایزر:

  1. مصرف خانگی (استابلایزر آسانسور، یخچال و فریز،مایکروفر، تلوزیون، کولرگازی، ….)
  2. بیمارستان (استابلایزر برای اتاق عمل، MRI، یونیت های دندان پزشکی، CT Scan و….)
  3. استابلایزر برای ایستگاه های مخابراتی و رادیو تلوزیون و …
  4. محیط های صنعتی (استابلایزر برای دستگاه های برش CNC، دستگاه های چاپ، بسته بندی و…)
  5. مصارف عمومی (استابلایزر آسانسور، تالار و سالن های نمایش و همایش و کنفرانس و…)
  6. قابل استفاده در تمامی محیط های سرپوشیده و یا حتی سرباز.

مزایای استابلایزر ها:

  • تثبیت برق شهر:

برق شهر دارای نوسانات ولتاژ است، به همین دلیل استفاده از استابلایزر می تواند با تثبیت ولتاژ به میزان قابل توجهی عمر و راندمان دستگاه های مصرف کننده را بالا ببرد.

استابلایزر

  • محافظت در مقابل اتصال کوتاه:

اگر به هر دلیلی اتصالی در خروجی و یا مدارات داخلی این دستگاه اتفاق بیافتد بلافاصله دستگاه به صورت اتوماتیک توسط میکروکنترلر تعبیه شده، خروجی را قطع نموده و از بروز هرگونه ایراد و مشکل برای مصرف کننده جلوگیری مینماید.

  • کاهش هزینه مصرف برق:

افت ولتاژ برق شهر باعث اختلال در عملکرد دستگاه ها شده و قدرت نامی و راندمان الکتروموتور را به حد قابل توجهی کاهش می دهد که باعث پایین آمدن دور الکترو موتور و گرم شدن آن خواهد شد و به تبع آن تلفات انرژی افزایش می یابد و در نهایت برق زیادی را مصرف می کند که پیرو نظریه کارشناسان این امر، در بعضی از مواقع افزایش مصرف برق تا ۲۵% نیز می باشد.

  • محافظت در مقابل رعد و برق و نوسانات لحظه ای:

محافظت در مقابل رعد و برق و های ولتاژ (High Voltage) و نوسانات لحظه ای و spike ها از ویژگی های این دستگاه می باشد.

  • کاهش هزینه مصرف برق:

افت ولتاژ برق شهر باعث اختلال در عملکرد دستگاه ها شده و قدرت نامی و راندمان الکتروموتور را به حد قابل توجهی کاهش می دهد که باعث پایین آمدن دور الکترو موتور و گرم شدن آن خواهد شد و به تبع آن تلفات انرژی افزایش می یابد و در نهایت برق زیادی را مصرف می کند که پیرو نظریه کارشناسان این امر، در بعضی از مواقع افزایش مصرف برق تا 25% نیز است.

بهترین نحوه نصب استابلایزر چیست ؟

نصب این دستگاه ها مساله سخت و پیچیده ای نیست. شاید بسیاری با نگاه کردن به این دستگاه ها، به فکر فرو روند که نصب آن چقدر مشکل خواهد بود اما این گونه نیست.
اگر از ترانس های اتوماتیک و استابلایزر های مخصوص برخی لوازم منزل استفاده کنید که خیلی ساده دوشاخه وسیله خود را درون پریزهای این ترانس ها فرو می کنید و از این پس برقی که از دستگاه استابلایزر به آن وارد می شود کاملا رگوله شده است.

استبلایزر

اما اگر از استابلایزرهای سراسری استفاده می کنید، کافی است تا پس از نصب آن بعد از کنتور اصلی، از ترمینال های تعبیه شده در پشت دستگاه استفاده کنید. سیم ورودی اصلی ساختمان را به input و کابل خروجی را به output وصل می کنید و تمام برقی که وارد واحد شما می شود، تثبیت شده و بدون نوسان ولتاژ خواهد بود.

چرا استبلایزر های رله ای گزینه ای محبوب استابلایزر خانگی و یا تجاری کوچک است؟

قیمت و وزن پایین و دقت قابل قبول باعث محبوبیت این استابلایزر برای خانه شده است. اما به هر حال با توجه به مکانی که مورد استفاه قرار می گیرند، یک سری محدودیت هایی هم دارند. مثلا سرعت اصلاح جریان استابلایزر های رله ای کمی کندتر است در مقایسه با سایر مدل های دیجیتالی و استحکام و ماندگاری کمتری نسبت به مدل های صنعتی دارند. در کل، باید گفت که این نوع از استابلایزر ها گزینه ای مناسب برای استابلایزر خانگی خواهند بود.

برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در گروه مهندسی صنعتی غدیر در تماس باشید.

پیام خود را بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همین الان تماس بگیرید!