مفهوم اینترنت اشیاء به معنی ارتباط دادن میلیارد ها دستگاه (device) فیزیکی که در سراسر جهان اطلاعات را جمع آوری و اشتراک گذاری می کنند است. به لطف پیشرفت تکنولوژی و ساخت تراشه های ارزان و همه گیری اینترنت wireless، می توان همه چیز، حتی اگر در اندازه یک هواپیما باشد را به بخشی از اینترنت اشیا تبدیل کرد.
به صورت خلاصه، پاسخ این سوال که اینترنت اشیا چیست این است که، The Internet of Things یا IoT با ادغام جهان دیجیتالی و فیزیکی، جهان پیرامون ما را هوشمند تر و واکنشی تر (responsive) می کند. در واقع اتصال تمام دستگاه ها به یکدیگر و افزودن حسگر ها، باعث می شود که این تجهیزات نوعی هوش دیجیتالی کسب کنند و داده های لحظهای زنده (real-time data) را بدون دخالت انسان به یکدیگر ارتباط دهند.
میتوان از IoT در مقوله های بسیار زیادی استفاده کرد که ما در اینجا نمونه هایی از آنها را ذکر می کنیم:
مانند سنسور هایی که به بدن بیمار متصل شده، علائم حیاتی وی را کنترل کرده و آن ها را به یک مرکز بررسی سلامت ارسال می کند.
به عنوان یک نمونه، سنسوری که میزان باد تایر های ماشین را بررسی کرده و در صورت وجود مشکل به راننده اطلاع می دهد.
برای مثال موقعیت جغرافیایی صاحب خانه از طریق تلفن همراه دریافت شده و با توجه به نزدیک شدن او به خانه، سیستم گرمایشی یا سرمایشی را کنترل می کند.
کنترل ترافیک، روشنایی سطح شهر، مدیریت جای پارک خودرو ها، آبیاری هوشمند فضای سبز و … همه و همه می توانند ایده هایی برای ایجاد یک شهر هوشمند باشند.
بررسی خودکار درب های ورودی و دوربین های مدار بسته و اطلاع رسانی در خصوص بروز مشکل.
اگر بخواهیم IoT را بررسی کنیم مطمئنا به ایده های خلاقانه بسیار زیادی خواهیم رسید، از آنجایی که اینترنت اشیا یک مقوله نسبتا جدید و به روز در حوزه تکنولوژی است، کشور ها به سرعت در حال کار کردن روی آن بوده و کشور ما نیز در صورت توجه به این حوزه می تواند به راحتی در آن پیشرفت کند.
همانطور که می دانید اکوسیستم اینترنت اشیا متشکل از دستگاه های هوشمند تحت وب است که از سیستم های تعبیه شده مانند پردازنده ها، حسگر ها و سخت افزار های ارتباطی برای جمع آوری، ارسال و عمل به داده هایی که از محیط خود به دست میآورند، استفاده می کند؛ دستگاه های اینترنت اشیا داده های حسگری را که جمع آوری می کنند با اتصال به یک دروازه اینترنت اشیا یا سایر دستگاه های لبهای به اشتراک می گذارند که در آن داده ها یا به ابر ارسال می شوند تا مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرند.
گفتنی است گاهی اوقات، این دستگاه ها با سایر دستگاه های مرتبط ارتباط برقرار می کنند و براساس اطلاعاتی که از یکدیگر دریافت کرده اند، عمل می کنند؛ این دستگاه ها بیشتر کار ها را بدون دخالت انسان انجام می دهند، اگرچه افراد می توانند با دستگاه ها تعامل داشته باشند؛ پروتکل های اتصال، شبکه و ارتباطات مورد استفاده با این دستگاه های دارای وب به میزان زیادی به برنامه های کاربردی اینترنت اشیا بستگی دارد؛ اینترنت اشیا همچنین می تواند از هوش مصنوعی (AI) و یادگیری ماشینی برای سهولت و پویایی فرآیند های جمع آوری اطلاعات استفاده کند.
برای دریافت مشاوره بیتر می توانید با ما در گروه مهندسی صنعتی غدیر در تماس باشید.