22 جولای 2022
روغندان آسانسور چیست؟
یکی از عوامل مهم در کارکرد بهتر آسانسور، روغن کاری آسانسور است. چرا که کاهش ساییدگی قطعات و طول عمر آن ها بستگی به روانکاری قطعات دارد. از جمله لوازم جانبی و ضروری آسانسور، روغندان آسانسور است که بر روی کابین قرار می گیرد. نمدهایی در سر روغندان قرار دارند که یک سر این نوار نمدی، داخل روغن و سر دیگر آن روی ریل آسانسور قرار می گیرد، این نمدها روغن را به خود جذب می کنند و با حرکت روی ریل ها باعث چرب شدن آن ها، کاهش استهلاک و در نتیجه حرکت روان و نرم کابین می شود.
بنابراین یکی از ضروریات آسانسور روغندان است که سرویسکار آسانسور در هنگام سرویس، روغندان آسانسور را چک می کند و در صورت نیاز آن را شارژ می کند. در ادامه قصد داریم در رابطه با اینکه روغندان آسانسور چیست و چه کاربردی دارد بیشتر صحبت کنیم، با ما همراه باشید.
انواع روغندان آسانسور:
- روغندان پلاستکی که قیمت مناسبی دارد. البته این نوع نیز می تواند شاید دو مدل باکیفیت بالا و مدل باکیفیت ضعیف تر باشد. در نوع ضعیفتر ممکن است پس از مدت زمان کوتاهی، محصول شکسته شود، ترک بخورد و یا سوراخ شود. ولی نوع مرغوب آن، نشتی ندارد و بازه زمانی بیشتری قابل استفاده است و احتمال ترک خوردگی در آن کمتر است.
- روغندان طرح ترک که از مواد p.p vcs نیمه شفاف و نو ساخته شده که میزان روغن در آن مشهود است و عمر بیشتری دارد.
در هر دو نوع روغندان آسانسور، جهت جلوگیری از اشباع شدن روغن از نمدی ضخیم و صنعتی برای آن استفاده شده است. همچنین برای پایه نگهدارنده، بدنه و مخزن از مواد باکیفیت استفاده شده که نهایتا در بسته بندی مناسب، به مشتری تحویل داده می شود.
محل مناسب نصب روغندان آسانسور بالای کابین آسانسوربروی کفشک آسانسور است به طوری که شکاف جلویی روغن دان دو طرف ریل آسانسور را در بر بگیرد. این قطعه کوچک، بالای کابین آسانسوربه گونه ای نصب می شود که شکاف جلویی روغندان دو طرف ریل آسانسور را دربر بگیرد. نصب توسط دو پایه و دو پیچ نمره ۱۰ انجام می شود. اغلب روی کفشک های آسانسورکه بالای کابین نصب می شوند، مکانی برای نصب روغندان قرار گرفته است. هنگام نصب توجه داشته باشید که فشار بیش از اندازه باعث سوراخ شدن، یا شکستی و آسیب به آن نشود.
نحوه شارژ روغندان آسانسور:
سرویس دوره ای آسانسور، اغلب هر 20 یا 30 روز یکبار انجام می شود. جهت شارژ کردن روغن روغندان، ابتدا درپوش بالای آن را باز کرده و روغن مخصوص آسانسور را در محل روغندان آسانسور میریزیم. توجه و دقت داشته باشید که روغندان پر و لبریز نباشد. پیشنهاد می شود که سرویسکاران عزیز هرگز از گریس یا روغن سوخته برای روغن کاری ریل آسانسور استفاده نکنند. زیرا تجربه نشان داده است نیاز به شستشو و تمیزکاری ریل ها خواهد بود که زمان زیادی برای این کار صرف می شود. پیشنهاد می کنیم از روغن 10 برای این کار استفاده گردد. روغندان شاید وسیله ای کوچک یا ساده ای به نظر برسد، اما نقشی بسزا و پررنگ در کارکرد آسانسور کششی دارد.
کیفیت روغن مورد استفاده برای روغندان:
کیفیت روغنی که برای روغن دان آسانسوراستفاده می شود از اهمیت بالایی برخوردار است. از آنجا که برای سنجش میزان غلظت روغن از معیار گرانروی استفاده می شود، لذا گرانروی روغن یکی از فاکتورهای اصلی در سنجش کیفیت آن می باشد. این دو رابطه مستقیمی با یکدیگر دارند. یعنی هرچقدر میزان گرانروی بیشتر باشد، غلظت روغن نیز بیشتر می شود. به عنوان مثال گرانروی توصیه شده برای روغن ریل آسانسور 10 درنظر گرفته شده است.
از دیگر عوامل موثر در شناخت کیفیت روغن ریل آسانسور، قابلیت یکنواختی در روانکاری در سرما و گرما می باشد.
اما دلیل الزامی بودن روغن کاری ریل آسانسور چیست؟
ریل آسانسور با هدایت کابین و وزنه تعادل آسانسور از لرزش و منحرف شدن کابین در اثر بارهای ناهمگون جلوگیری می کند، که این امر با روغن کاری ریل آسانسور ممکن می شود، زیرا روغن کاری ریل آسانسور باعث می شود که حرکت کابین آسانسور و وزنه تعادل آسان تر و روان تر انجام شود. کابین و وزنه تعادل روی ریل های راهنمای مختص به خود حرکت می کنند. پس از اتمام روغن کاری ریل آسانسور، می بایست آن را از هر گونه روغن، پرز، آلودگی و …. پاکسازی کرد.
قیمت روغندان آسانسور:
روغندان آسانسور جزء قطعات کوچک و پرکاربرد آسانسور بوده و دارای قیمتی پایین تر نسبت به دیگر قطعات آسانسور می باشد.باید دقت کرد که روغندان ریل درون جعبه به صورت جفت باشد. محل نصب روغن دان آسانسور بالای کابین آسانسورطراحی شده است و روزنه ای که جلوی روغن دان قرار گرفته است بایستی دو طرف ریل را در بر گیرد.
برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در گروه مهندسی صنعتی غدیر در تماس باشید.