بسیاری از شما راجع به سقوط آسانسور ها بسیار شنیده اید و این موضوع را معمولا نتیجه پاره شدن کابل های آسانسور ها می دانید؛ اما شاید برایتان جالب باشد که بدانید احتمال وقوع این موضوع بسیار کم می باشد. یعنی حتی اگر کابل های آسانسور هم پاره شوند اجزایی در آسانسور وجود دارند که مانع از سقوط آن خواهند شد؛ در ادامه به معرفی برخی از این اجزاء خواهیم پرداخت.
برخی بر این باور می باشند که در هنگام سقوط آسان پریدن به بالا و پایین، موجب جلوگیری از آسیب دیدن می شود زیرا ممکن است در هنگام برخورد با زمین، شما در حال پرش باشید و هیچ آسیبی به شما وارد نشود؛ اما می توان گفت که این کار عمل کاملا درستی به حساب نمی آید به دلیل اینکه ممکن است در زمانی که شما فرود آمدید، آسانسور با زمین برخورد کند و یا اینکه اگر در حالت پرش باشد ممکن است سرتان به سقف برخورد کند؛ همچنین این احتمال نیز وجود دارد که سر و ته فرود آیید.
با این حال بالا و پایین پریدن در مقایسه با ساکن ایستادن، عمل بهتری به حساب می آید زیرا اگر شما کاری نکنید، همه فشار برخورد کابین به پا و سپس بدن شما وارد شده و خطرا بیشتری شما را تهدید می کند.
طبق نظریات پژوهشگران دانشگاه ام ای تی، بهترین راه برای جلوگیری از ورود آسیب در هنگام سقوط آسانسور این است که در هنگام سقوط، به پشت کف کابین آسانسور دراز بکشید و با یک دست شیئی نرم را زیر سر گذاشته و نگه داریم تا به سر آسیب وارد نشود (مثل کیف) و دست دیگر را مقابل صورت قرار دهیم تا درصورت سقوط قطعات داخل کابین، آسیبی به صورت وارد نگردد؛ درواقع شما با دراز کشیدن در هنگام سقوط، موجب پخش فشار وارده در کل بدن می باشید و همین امر، موجب آن می گردد که فشار شدیدی به قسمت های بدن شما وارد نگردد.
در سانحه سال 1945 که یک هواپیما با ساختمان امپایر استیت برخورد کرد و انفجار موچب پاره شدن کابل های آسانسور و در نتیجه سقوط آسانسور شد، به طرز معجزه آسایی تنها مسافر آسانسور که یک خانم بود با خوابیدن از پشت کف کابین آسانسور از سقوط آسانسورر از 75 طبقه جان سالم به در برد.
اگر شما در آسانسور تنها نباشید امکان دراز کشیدن به دلیل عدم وجود فضای کافی برای شما وجود ندارد. در این حالت بهترین راه این است که کف سانسور بنشینید و تمام وسایل نرم خود را زیر خود قرار دهید تا از ورود ضربه به بدن خود جلوگیری نمایید. همچنین از دیگران خواهش کنید رفتاری همچون رفتار شما را تکرار نمایند. در واقع هر رفتاری که مانع از برخورد سطح کابین با بدن شما باشد، ممک است راه حلی نجات دهنده به حساب آید.
در بالا ذکر کردیم که به علت وجود قطعات مختلفی در آسانسور، در صورتی که به موقع قطعات مصرفی آسانسور سرویس شود، احتمال سقوط به حداقل می رسد؛ مثلا حتی اگر تمام کابل های آسانسور هم پاره شوند، پاراشوت مانع از سقوط می شود؛ اما در صورتی که این اتفاق رخ دهد، مدت زمانی طول میکشد تا همه قطعات سری ایمنی از کار بیافتند و شما در این مدت میتوانید همه اقدامات ذکر شده را انجام دهید.
با گروه مهندسی صنعتی غدیر در تماس باشید.