همان طور که می دانید، آسانسور ها نیز دارای تنوع زیادی هستند. این تنوع می تواند در زمینه های مختلفی باشد. به عنوان مثال از لحاظ نوع موتور، مکان موتور، قطعات سازنده، نوع سیم بکسل ها و … می توانند دارای تفاوت باشند. آسانسور روم لس یکی از انواع آسانسور ها است که در این مقاله با آن آشنا خواهید شد.
موتور های روم لس، نوعی از موتور های سنکرون بوده و دارای تعداد قطب های بالا می باشند. این موتور ها فاقد گیربکس هستند و به همین خاطر، نسبت به موتور های گیربکس دار از سرعت بیشتری برخوردار می باشند. ساختار اینگونه موتور های آسانسور به این شکل است که هنگام نصب و اجرا، می توان از فضای موتورخانه چشم پوشی کرد. برای این آسانسور های بدون موتورخانه اصطلاح MACHINE ROOM LESS یا به صورت مخفف MRL را به کار می برند.
این آسانسور ها دارای یک موتور کوچک و پر قدرت می باشند و بجای اینکه همچون موتور گیربکس های قدیمی و سنتی با یک شاسی فولادی سنگین حجیم در موتورخانه آسانسور بر روی دال بتونی سقف چاه قرار بگیرند، این موتور کم حجم و کوچک و سبک آسانسور MRL به داخل چاه آسانسور انتقال یافته و از طریق یک شاسی مختصر، در بالاترین نقطه چاه بر روی ریل های آسانسور قرار می گیرد و کمترین فضای ممکن را اشغال می کند، این موضوع در حالی است که آسانسور های سنتی، برای نصب موتورگیربکس، تابلو فرمان و گاورنر، اصولا به یک اتاق ده الی دوازده متری احتیاج داشتند؛ همچنین گفتنی است که به منظور آماده سازی محل استقرار موتورگیربکس، در این اتاق 4 در 3 باید در امتداد و بر روی چاه آسانسور، سکویی به ارتفاع 70 الی 90 سانتیمتر ساخته می شد و بر فراز این سکو، پس از کفراژبندی و قالب گذاری، به منظور استقرار موتور گیربکس، به ارتفاع بیست سانتیمتر بتون ریخته می شد.
در رابطه با اجرای این سیستم ها باید گفت که در سیستم 2 به 1 در صورتی که از روش وزنه پشت استفاده شود، سیم بکسل ها هم باید در جهت وزنه و هم در جهت کابین 90 درجه پیچش داشته باشند که این موضوع، در گذر زمان موجب خراب شدن آن ها می گردد اما در سیستم وزنه بغل، پیچش فقط در جهت وزنه 90 درجه وجود دارد. در نتیجه یکی از نکات اجرای سیستم های روم لس، استفاده از سیستم 2 به 1 می باشد.
گروه مهندسی غدیر آماده ارائه مشاوره بیشت به شما عزیزان می باشد.