بررسی تخصصی شالتر آسانسور

شالتر آسانسور چیست؟

شالتر آسانسور (Shulter) قطعه ای است مهم و کاربردی که مانع از برخورد کابین با چاهک می شود. همچنین نام دیگر این قطعه کاربردی و بسیار مهم میکروسوئیچ آسانسور می باشد. این قطعه که از جمله لوازم ایمنی آسانسورها محسوب می شود؛ انواع مختلفی داشته و دارای مزیت هایی زیادی در راه اندازی آسانسورها به شمار می رود. که متناسب با نوع تابلو فرمان و کاربری بالابر و همچنین بسته به شرایط مختلف می توان از انواع آن استفاده کرد. اهمیت این قطعه به گونه ای است که حتما باید در راه اندازی انواع آسانسور مورد استفاده قرار بگیرد. به همین دلیل و با توجه به اهمیت آن میخواهیم در این مقاله به کاربردها و وظایف مهم آن بردازیم. پس تا پایان ما را همراهی کنید.

 شالتر 

انواع شالتر:

شالتر‌ها در دو مدل ساخته و عرضه می‌شوند که عبارتند از:

شالتر‌های پروانه‌ای:

در مقایسه با شالترعقربه‌ای، می‌توان گفت که میکرو سوئیچ پروانه‌ای مراحل نصب راحت‌تر و آسان‌تری دارد. اما درصد خرابی این مدل نسبت به نوع دیگر بالاتر بوده و دقت عملکرد آن نیز پایین‌تر می‌باشد. تحریک و در نتیجه فعال شدن شالتر پروانه‌ای یا همان شالتر عقربه‌ای توسط میله‌ ثابتی که بر روی یوک کابین آسانسور نصب می‌شود، صورت می‌پذیرد. لیمیت سوئیچ پروانه‌ای در صورت تحریک توسط کابین به حالت دوم منتقل می‌شود و تا زمان برگشت کابین و عبور از آن، در همان حالت باقی خواهد ماند. میکروسوئیچ پروانه‌ای توسط یک بازوی‌ آهنی و چند لقمه آسانسور و گیره به ریل راهنمای آسانسور متصل می‌شود.

شالتر NF غلطکی:

شالتر غلطکی توسط یک تیغه ۱۲۰ سانتی تا ۲۰۰ سانتی که روی کابین آسانسور نصب شده است، تحریک می‌گردد. شالتر غلطکی مانند فنر عمل می‌کند. بدین صورت که تا وقتی شالتر آسانسور توسط تیغه مورد فشار قرار بگیرد جریان برق را قطع می کند؛ سپس با عبور تیغه به محل اصلی خودش بازمی‌گردد و جریان برق وصل می‌شود.
البته نوع دیگری از شالتر نیز در بازار جهان موجود است که در بازار ایران، معروف به همان شالتر پروانه‌ایست اما ساختاری متفاوت دارد.

شالتر عقربه‌ای (پروانه‌ای) توسط یک اهرم که به صورت میله است و برروی کابین ثابت شده تحریک می‌شود. هنگامی که کابین آسانسور از شالتر عقربه‌ای عبور می‌کند آن را به حالت دوم منتقل می‌کند و تا وقتی که کابین مجددا برگردد و عقربه را تحریک کند شالتر به همان حالت باقی می‌ماند.

شالتر

چگونگی نصب شالتر های پروانه ای:

نصب شالترپروانه‌‌ ای و یا هر قطعه دیگری از آسانسور، باید توسط تعمیرکاران آسانسور و یا کسانی که در این زمینه مهارت کافی دارند و متخصص هستند صورت گیرد. بازو آهنی، تعدادی لقمه و گیره ابزارهایی هستند که شالتر پروانه ای را به ریل پیچ و مهره می کنند. لازم به ذکر است که این اتصال نباید خیلی محکم انجام شود، چون ممکن است زمانی که اهرم کابین به قیچی برخورد می ‌کند، شالتر را به طور کلی از مدار به بیرون انداخته و خارج کند. ‌شرکت های مختلف و گوناگونی در زمینه تولید شالتر پروانه‌ ای آسانسور فعالیت می ‌کنند و اقدام به تولید آن کرده اند.

انواع متنوعی از شالتر پروانه‌ای آسانسور در سراسر کشور و همچنین سایر کشورها یافت  می شود. این محصول قیمت های گوناگونی دارد که به جنس و کیفیت آن بستگی دارد. قطعه مذکور مورد استفاده در نصب آسانسور، یک قطعه‌ ای است که اگر با دقت کافی و توسط افراد متخصص و با تجربه انتخاب نشود، سبب بروز اتفاقاتی سهمناک می گردد؛ چون که این قطعه از مهم‌ ترین قطعات آسانسور می باشد و در صورت نصب اشتباه آن ممکن است جان استفاده‌‌ کنندگان به خطر بیفتد.

شالتر

مدار سری ایمنی در آسانسور:

برای اینکه درک درستی از عملکرد شالتر آسانسور داشته باشید باید مدار سری ایمنی در آسانسور را بشناسید. در مدار سری ایمنی قطعات الکتریکی و الکترومکانیکی به صورت سری و پشت هم متصل می‌گردد.که در این صورت با قطع و اختلال در هر یک از قسمت‌های آسانسور، مدار ایمنی قطع شده و با توجه به تابلو فرمان آسانسور موتور گیربکس از کار افتاده و کابین آسانسور از حرکت باز می‌ایستد.
همان  گونه که از قبل گفته شد میکروسوئیچ‌ها به عنوان یک کلید در مدار عمل می‌کنند و با فعال شدن شالتر‌ها و میکروسوئیچ‌ها، مدار سری ایمنی قطع خواهد شد.

 برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در گروه مهندسی صنعتی غدیر در تماس باشید.
 

همین الان تماس بگیرید!