قطع برق در آسانسور

منبع تغدیه آسانسور ها:

همه ی آسانسورها برای عملکرد صحیح به منبع تغذیه الکتریکی متکی هستند. آسانسور کششی برای کار با دستگاه بالابر به برق نیاز دارد و آسانسور هیدرولیک از برق برای تغذیه واحد پمپ هیدرولیک استفاده می کند. وقتی برق قطع می شود و در آسانسور هستیم، در ابتدا آسانسور بلافاصله خاموش می شود. همین امر باعث می شود اگر در هنگام قطع برق، اگر آسانسور در فضای بین طبقات باشد یک توقف ناگهانی بین طبقات ایجاد می شود.

این امر به این دلیل اتفاق می افتد که آسانسورها دارای ترمزهای الکترومغناطیسی هستند. در استفاده عادی، یک سیم پیچ برقی ترمز را باز نگه می دارد. به محض قطع برق، ترمز درگیر می شود و آسانسور را متوقف می کند. چراغ های کابین و چراغ های صفحه خاموش می شوند اما چراغ های اضطراری روشن می شوند.

قطع برق در آسانسور

قطع جریان برق اصلی:

قطع جریان برق ورودی سیستم آسانسور نمی‌ تواند به تنهایی باعث از کار افتادن آسانسور شود. چرا که تمامی آسانسورهای امروزی مجهز به باتری‌های پشتیبان آسانسور هستند. در صورتی که برق ورودی به صورت ناگهانی قطع شود، باتری وارد مدار شده و آسانسور را به نزدیک‌ترین طبقه خواهد رساند.

سپس پس از توقف در طبقه مد نظر، آسانسور تا وصل شدن دوباره‌ی جریان برق و در صورت آسیب ندیدن قسمت‌های الکتریکی یا مکانیکی آن، دوباره راه خواهد افتاد. به طور کلی از عوامل الکتریکی که باعث از کار افتادن آسانسور می‌شود، می‌توان موارد زیر را لیست کرد:

  • نوسان بالای برق ورودی
  • قطع کامل برق ورودی سیستم آسانسور
  • نبود باتری پشتیبان
  • دوفاز شدن برق آسانسور
  • تک‌فاز شدن برق آسانسور
  • تداخل فرکانس بالای برق ورودی

پو پی اس /UPS آسانسور چگونه کار می کند:

در صورت قطع برق، در آسانسورهایی که تابلو فرمان آنها مجهز به سیستم نجات اضطراری چه با باتری چه با دستگاه یو پی اس هستند  باتری به طور خودکار روشن می شود تا خروجی سه فاز تولید شود. وقتی برق اصلی وصل می شود، پو پی اس آسانسور به طور خودکار قطع می شود و آسانسور را به منبع اصلی برق وصل می کند. سپس مجددا شروع به شارژ باتری های یو پی اس می کند. مرحله انتقال بین قطع برق اصلی و انتقال به سیستم پشتیبان فقط حدود 15 تا 20 ثانیه طول می کشد.

قطع برق در آسانسور

نکات مفید در هنگام قطعی برق در آسانسور:

  • اولین نکته این است که برخلاف تصور عموم، احتمال سقوط آسانسوری که دچار قطعی برق شده باشد، نزدیک به صفر است. در واقع می‌توان گفت که آسانسور سقوط نمی‌ کند. ترس اصلی و عامل نگرانی اکثر افرادی که حتی در زمان وجود برق نیز ترجیح می‌دهند پا در کابین آسانسور نگذارند، ترس از سقوط آسانسور است. بنابراین با علم به این موضوع که احتمال سقوط نزدیک به صفر است، وحشت نکنید. نفس عمیق بکشید و آرامش و خونسردی خود و دیگران را حفظ کنید.
  • دومین موردی که منجر به ترس و وحشت افراد هنگام قطعی برق می‌شود، نگرانی از تمام‌شدن و کمبود اکسیژن است. این ترس نیز برخلاف تصور رایج، اشتباه است. چرا که جریان هوا در چاه و کابین به خوبی برقرار است و کوچک‌ترین نگرانی از بابت اتمام اکسیژن نداشته باشید. تنها کافی است آرامش خود را حفظ کنید و از انجام حرکات اضافی و غیرضروری بپرهیزید.
  • نکته سوم این است که آنتن گوشی خود را چک کنید، اگر آنتن داشتید سریعاً با شماره‌ های 125 یا شماره مدیر و نگهبان ساختمان تماس بگیرید و وضعیت را اعلام کنید.
  • نکته بعدی این است که سعی نکنید همانند فیلم‌های اکشن و از طریق کارهای غیرمنطقی و خطرناک، به خارج‌کردن خود و افراد دیگر از آسانسور اقدام کنید. کارهایی نظیر باز کردن درب آسانسور از داخل کابین با زور و فشار و خم‌کردن درب و همچنین باز کردن دریچه‌ای که در بالای کابین تعبیه شده است (در صورت وجود) بسیار خطرناک هستند. با باز کردن درب آسانسور از داخل با زور و فشار، حتی ممکن است تیم نجات را به دردسر بیندازید و حالتی را ایجاد کنید که مانع از حرکت‌دادن کابین آسانسور شود. خارج‌شدن از دریچه بالایی آسانسور بسیار خطرناک است. چرا که کابل‌های فشار قوی برق آسانسور در آن محل حضور دارند و اگر برق آسانسور وصل شود، احتمالاً جان خود را از دست خواهید داد.

قطع برق در آسانسور

نکاتی مهم برای افرادی که بیرون از آسانسور هستند:

  • اگر برق ساختمان قطع شده و شما در حال رد شدن از کنار آسانسور هستید، هنگامی که از داخل کابین صدای کمک خواستن شنیدید، آرامش خود را حفظ کنید.
  • سعی کنید با افراد درون کابین ارتباط برقرار کنید و از آن‌ها شرح‌حال بگیرید تا اگر کسی مبتلا به بیماری قلبی است و درون کابین حضور دارد بتوانید سریعاً با اورژانس تماس بگیرید.
  • اگر آسانسور هم سطح طبقه از حرکت ایستاده است می‌توانید با کمک کلیدهای اضطراری که وجود دارد درب آسانسور را باز کنید. این کلیدها معمولاً دست مدیر ساختمان است.
  • اگر کابین آسانسور بین طبقات گیرکرده بود حتماً با آتش‌نشانی تماس بگیرید و خودتان وارد عمل نشوید.
  • اگر شرایط اضطراری است و نمی‌توانید تا آمدن گروه امداد صبر کنید و امکان خفگی وجود دارد بهتر است اول بروید کلید اصلی برق را قطع کنید و بعد برای نجات افراد داخل کابین اقدام کنید.

برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در گروه صنعتی غدیر در تماس باشید.

 

همین الان تماس بگیرید!