همه چیز درباره یوک آسانسور

یوک آسانسور چیست:

یوک کابین در واقع چارچوبی است که کابین را در بر می گیرد. ساختار یوک باید به گونه ای باشد که از نظر قدرتی بتواند بار سنگین را تحمل کند. همچنین تنظیم آن باید طوری باشد که در هنگام استفاده از کفشک های غلطکی، انحراف پیدا نکند. وظیفه یوک انتقال بار کابین اعم از مسافرین و کابین، به سیم بکسل ها می باشد. یوک کابین انواع مختلفی دارد که بر اساس نحوه ریل گذاری، طراحی آن توسط مهندسین آسانسور مشخص و انجام می شود. از یوک کابین برای نگهداری قطعات مهم و ضروری آسانسور استفاده می شود که شامل سیم بکسل آسانسور، کفشک و ترمزهای ایمنی است که روی آن سوار می شود. یوک هایی که تولید می شوند باید استاندارد و کیفیت بالایی داشته باشند.

یوک آسانسور

وظیفه یوک آسانسور:

به طور خلاصه می توان گفت که وظیفه یوک آسانسور، انتقال وزن کابین و مسافران به سیم بکسل ها می باشد. از این رو باید از فلز سخت و مستحکم ساخته شود و به گونه ای طراحی شود که قدرت تحمل بار را داشته باشد.

اهمیت کیفیت یوک آسانسور:

آسانسورها در هر ساختمانی تفاوت‌هایی دارند. به عنوان مثال می‌توان به تفاوت در ظرفیت هر یک اشاره کرد. به همین خاطر تفاوت در نوع، سایز و… یوک‌ های آسانسور امری کاملا بدیهی خواهد بود. با این حال در یوک‌ها یک ویژگی مشترک وجود دارد که به جنس آن مربوط می‌شود. در واقع، یوک آسانسور باید از جنس فلز و یا فولاد باشد. چرا که یوک‌ ها از جمله قطعات بسیار مهم هر آسانسوری تلقی شده اند. به همین خاطر باید از استحکام کافی برخوردار باشند تا توانایی مقاومت در برابر احتمال ترک خوردگی، شکستگی و مواردی از این دست را داشته و از این طریق امنیت مسافران حین حرکت آسانسور حفظ گردد. در نتیجه بد نیست بدانید که یوک ها با توجه به جنسشان، دارای قیمت‌های متفاوتی نیز می‌باشند.

نحوه نصب یوک آسانسور:

این قطعه به چند بخش از جمله یوک بالا، یوک پایین، یوک جانبی و یوک گوشه ای تقسیم می شود. یوک های جانبی در دو طرف کابین قرار می گیرند و در ریل های کناری و روبه‌روی هم حرکت می کنند. یوک بالا و پایین دارای قرقره هستند و کاملا زیر سکوی پایین قرار می گیرند. از یوک گوشه ای برای کابین هایی که دارای دو درب مجاور هستند، استفاده می شود. در این نوع یوک، ریل های راهنما در گوشه ها و سکو مستقیما روی تیر افقی قرار می گیرد. سکو توسط میله عمودی به گوشه های تیر افقی یوک بالا وصل می‌شود.

 

برای نصب یوک آسانسور ابتدا باید یوک پایین توسط داربست یا یک وسیله نگهدارنده، فیکس شده و سپس ستون های چپ و راست نصب شوند. ستون ها باید توسط سیم یا بست فلزی به ریل های راهنمای کابین متصل شوند تا در زمان نصب کابین یا جا به جایی آن، از محل خود خارج نشوند. در مرحله بعد باید کابین را به درون چاه برده و یوک بالا را نصب کنید، بهتر است تا زمان نصب کفشک ها، موقتا از لاستیک های ضربه گیر استفاده کنید.

بعضی مواقع به دلیل محدودیت یا کوچک بودن ورودی ساختمان باید کابین را جدا کرده و دوباره در چاهک آسانسور اسمبل کنید. در این صورت ابتدا سینی کابین، سپس دیواره‌های چپ و راست و سایر قطعات باید نصب شوند. البته این کار ممکن است در آینده موجب خمش و از تعادل خارج شدن کابین شود. بنابراین بهتر است در ابتدا اندازه ورودی ساختمان به خوبی محاسبه شود.

نکات مهم درباره یوک آسانسور:

  • یوک آسانسور می بایست شامل مقاومت خوبی باشد. چرا که باید در برابر فشارهای وارده از خود استقامت قابل قبولی را نشان دهد و از تعادل خارج نگردد.
  • بالاترین میزان خیز استاندارد یوک و قطعات سکو بر طبق بار استاتیک وارد شده نمی بایست از میزان 1٫960 بیشتر باشد.

یوک آسانسور

  • یوک کابین و تمامی قطعات درگیر می بایست به شکلی طراحی و ترسیم گردند تا در برابر فشار و گشتاور های وارد شده بهترین عملکرد را از خود بروز دهند.
  • یوک های طراحی شده بر اساس کارکرد و نوع استفاده آسانسور ها کاملا متفاوت تولید می گردند. به طور مثال نمونه های طراحی شده برای آسانسور های باری، تجاری و مسکونی با یکدیگر کاملا متفاوت هستند.

برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در گروه صنعتی غدیر در تماس باشید.

همین الان تماس بگیرید!