پاوریونیت هیدرولیک یا پاورپک هیدرولیک مهم ترین بخش آسانسور هیدرولیک است که نقش تامین نیرو، ایجاد و کنترل جریان هیدرولیک را برعهده دارد. الکتروموتور از طریق نیروی الکتریسیته پمپ را به گردش درآورده و پمپ، روغن را در مدار هیدرولیک جاری می کند. جریان روغن از طریق بلوک شیرها، کنترل و تعدیل شده و به سمت جک هدایت میشود. بدین ترتیب با حرکت جک کابین آسانسور در جهت بالا یا پایین جابه جا میشود. در مسیر پایین آمدن، با فرمان حرکت، شیر کنترل وارد عمل می شود تا روغن داخل جک به سمت مخزن حرکت کند. بنابراین می توان شیر کنترل، پمپ و موتور را بخش های اصلی پاوریونیت تلقی کرد. مخزن روغن، شلنگ ها، اتصالات، کاهنده سروصدا ، لرزش گیر، دریچه باک، جعبه برق، گرمکن روغن و… دیگر اجزای پشتیبانی کننده پاوریونیت هستند.
برای درک بهتر از طرز کار پاور یونیت، بهتر است با اجزای تشکیل دهنده پاور یونیت آشنا شویم. سپس به شرح هرکدام از آن ها بپردازیم تا با طرز کار آن ها بهتر آشنا شویم. پاور یونیت با توجه نیاز سیستم، از یک سری قطعات ثابت و مشترک و یک سری قطعات جانبی تشکیل شده است. این قطعات عبارتاند از:
این سیستم به سه نوع کلی تقسیم می شود که عبارتند از:
پاور یونیت های استاندارد از اجزای استانداردی تشکیل شده اند. نرخ جریان (دبی) آن ها، تا 100 لیتر بر دقیقه و فشار آن ها تا 700 بار می باشد. این نوع برای سیستم هایی که قدرت زیادی لازم دارند مناسب ترین گزینه می باشد. سیستم های بالابر، ماشین های پانچ، جرثقیل و… از این نوع پاور یونیت بهره می برند.
پاور یونیت های مینی بسیار پر کاربرد هستند. و نرخ جریان (دبی) آن ها، معمولا تا 30 لیتر بر دقیقه می باشد. و فشار کاری آن ها نیز تا 350 بار است. این پاور یونیت ها بسیار مقرون به صرفه هستند. نصب و استفاده از آن ها بسیار آسان می باشد. به مینی پاور یونیت ها می توان پمپ اضافه کرد. از کاربرد این پاور یونیت ها می توان در بالابر های کوچک یا در های پارکینگ نام برد.
پاوریونیت های میکرو دارای مخزن هیدرولیک از نوع کامپکت می باشند. در جاهایی که فضا برای نصب پاوریونیت مورد نیاز کم باشد از این نوع استفاده می شود. برای مثال در قایق های کوچک، دستگاه های کوچک و کارگاه ها و… از پاوریونیت میکرو استفاده می شود. پاوریونیت های میکرو قابلیت تولید نرخ جریان تا 5 لیتر بر دقیقه و فشار 250 بار را دارا می باشند. معمولا این نوع پاوریونیت ها با موتور جریان DC کار می کنند.
انتخاب پاوریونیت بسیار مهم است. زیرا اگر به یک واحد قدرتمند نیاز ندارید و یک سیستم بزرگ داشته باشید، به دلیل فشار کاری بالا، ممکن است به اجزای جک هیدرولیک شما آسیب برساند. همچنین گزینش یک یونیت کوچک برای کارهای بزرگ باعث می شود که قطعات به درستی کار نکنند. به همین دلیل قبل از انتخاب پاوریونیت باید توان مورد نیاز سیستم و دبی مورد نیاز را محاسبه کنید. هر واحد قدرت دارای سه ویژگی اصلی است:
بر اساس W یا KW بیان شده و نشان گر قدرت موتور برای راه اندازی پمپ است.
بر اساس l/s یا l/min بیان می شود و نشان دهنده حجم مایع (روغن) است. واحد زمان انتقال یافته به سیستم را مشخص می کند.
بر اساس Pa یا بار بوده که میزان فشاری را که جک می تواند تحمل کند، نشان می دهد.
بر اساس این سه مشخصه که روی هر پاوریونیت نوشته شده است، می توانید جک مناسب سیستم خود را انتخاب کنید. همچنین، شرایط محلی استفاده از پاوریونیت نیز باید درنظر گرفته شود. به عنوان مثال، اگر دسترسی به برق وجود ندارد، نباید پاوریونیتی را انتخاب کنیم که دارای موتور الکتریکی باشد.
برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در گروه صنعتی غدیر در تماس باشید.