کلایمر همان داربست معلق است که با نام بالابر نما یا قندوله نیز شناخته می شود. این محصول از یک سبد با طولی متغیر 2 تا 6 متر برخوردار است. از این محصول برای تمیزکاری، تعمیرات نمای ساختمان، بالابردن مصالح، جابهجایی تجهیزات کارگاهی و … استفاده میشود. در واقع این وسیله جانشینی مناسب برای داربستهای ساختمانی شمرده شده زیرا علاوه بر هزینهبر بودن وقت زیادی برای نصب آن ها گرفته میشود. تا قبل از کلایمر، قیمت لوله داربستی برای فعالان حوزه ساختوساز از اهمیت بسیاری برخوردار بود. این محصول بهوسیله موتورهای وینچی که با سیم بکسل مخصوص به پایههای نگهدارندهی آن متصل شدهاند حرکت کرده و همچنین از ترمز اضطراری نیز برخوردار است.
این وسیله از کنار هم قرار گرفتن اجزای مختلفی تشکیل میگردد که این موارد به شرح زیر هستند:
تامین نیروی لازم برای بالا بردن سبد مخصوص در این قسمت تامین میشود.
وجود سیستم ترمز به ازای هر موتور وینچ و کلایمر، حائز اهمیت بسیاری است. در ساخت هر ست کلایمر از 2 عدد ترمز و سیم بکسل مستقل ایمنی استفاده میشود.
بکارگیری سیستم ترمز در وینچ دستی، الزام بسیاری دارد.
چنانچه فشار بسیاری وجود داشته باشد، با وجود سیستم ترمز، دستگاه به صورت اتوماتیک، قفل میشود و در وینچهای دستی و برقی مورد استفاده قرار میگیرد.
لازم است استانداردهای لازم، به هنگام ساخت کلایمر رعایت شود. استفاده از حداقل قطر 8 برای سیم بکسل کلایمر، ضروری میباشد.
کارگران در محل کابین یا سبد قرار میگیرند.
از مهارکننده برای نگهداری کابین یا سبد استفاده میکنند.
کلایمرها با توجه به موتوری که دارند به دو نوع تقسیم بندی می شوند:
کلایمر مکانیکی یا دستی از نوع ساده بالابرها است که جایگزین داربست هستند و در آن ها حرکت سبد با نیروی دست انجام می شود. در این نوع کلایمرها کارگران با چرخاندن وینچی که به سیم های نگهدارنده بالابر متصل است، کلایمر را به حرکت درمی آورند. با کمک نیروی دست و چرخاندن وینچ می توان کلایمر را به بالا و پایین حرکت داد. معمولا کلایمرهای مکانیکی قابلیت حرکت افقی به سمت چپ و راست را ندارند.
این کلایمرها به دلیل دشوار بودن کار با آن ها در ساختمان های با ارتفاع بالا چندان کاربردی نخواهند بود. با این حال می توان از نمونه های بزرگ آن برای ارتفاع کم یا دسترسی به طبقات محدود استفاده کرد. کلایمرهای مکانیکی برای جابه جایی نفرات نیز به کار برده می شوند اما سرعت پایین تری نسبت به انواع برقی دارند.
کلایمر برقی نوع دیگری از بالابر محسوب می شود که جایگزین داربست شده است. این نوع کلایمرها با کمک سیستم الکتروموتور کار می کنند و برای نگهداری از نمای ساختمان های بلند مرتبه به کار گرفته می شوند. در این بالابرها یک سیستم موتور برقی، کار بالا و پایین بردن سبد را انجام می دهد این نوع کلایمر مجهز به یک جعبه فرمان و دکمه های مختلفی برای کنترل دستگاه است. کار با یک کلایمر برقی بسیار ساده تر از کلایمرهای مکانیکی بوده و هدایت آن ها در جهت های مختلف امکان پذیر است.
در صورتی که قصد دارید تا اقدام به خرید انواع کلایمر کنید، گزینههای مختلفی پیش روی شما وجود دارد. شرکتهای تولید کننده این دسته از محصولات، کلایمرها را بر اساس نوع کاربری، ضریب امنیت، ظرفیت و… در انواع مختلفی تولید میکنند. یکی از روشهای تفکیک انواع این وسیله بر اساس نحوه حرکت آن است. بر این اساس میتوان آن را به مدلهای مختلف طبقه بندی کرد:
یکی از انواع این وسیله، محصولاتی هستند که حرکت عمودی دارند. این دسته از تجهیزات در واقع به شکلی هستند که تنها میتوان آنها را در سازهها به شکل عمودی بالا و پایین برد.
یکی از انواع کلایمرهای حرفه ای و پیشرفته، محصولاتی هستند که حرکت عمودی – افقی دارند. این کلایمرها به شکلی هستند که به منظور استفاده از آن باید ریلی در بالای سازه قرار بگیرد و از این طریق امکان حرکت جانبی برای این وسیله نیز فراهم میشود.
کلایمرها برای سهولت دسترسی به نمای ساختمانها بسیار پرکاربرد هستند، اما مانند هر وسیلهای مزایا و معایبی دارند که در این بخش به آنها اشاره خواهیم داشت:
در ادامه به برخی از معایب این وسیله اشاره میکنیم:
برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در گروه صنعتی غدیر در تماس باشید.