29 دسامبر 2023
بالابر رستورانی به بالابر هایی گفته می شود که جهت تسهیل حمل یا انتقال غذا، ظروف یا بار در محیط های رستورانی به کار گرفته می شود. این دسته از بالابرها با توجه به نیاز رستوران و ظرفیت بار خود میتوانند باری به وزن 50 کیلوگرم تا دو تن را جا به جا کنند. جنس بدنه و کابینه بالابر رستورانی عمدتا از نوع استیل است. به طور معمول نوع هیدرولیکی آن به عنوان استاندارد بالابر رستورانی در نظر گرفته میشود اما به سبب قیمت بالایی که این نوع از بالابرها دارند ممکن است افراد به جای نوع هیدرولیکی، از بالابر کششی استفاده کنند که نسبتا ارزانترهستند. بالابرهای کششی شامل مدلهایی ازجمله بالابر ماشین، بالابر مراکز تجاری و فروشگاهی هستند.
این نوع از بالابرها مدل کوچکتری از بالابر رستورانی هستند، که برای جابجایی بار و غذا تا حداکثر 500 کیلوگرم طراحی شده اند. این نوع از بالابرها همانطور که از نامشان پیداست، در مکانهایی نظیر رستورانها، بیمارستانها، فروشگاهها، هتلها مورد استفاده قرار میگیرند. همانطور که عنوان شد اندازه این دست بالابرها بسیار کوچک است، به طوری که اندازه کف کابین آن از 1 متر مربع و ارتفاعش از 1.2 متر بیشتر نمیشود. معمولا جنس بدنه و درب این بالابر به دو شیوه عمودی، استیل و گالوانیزه طراحی شده است و قابلیت حمل بار سنگین را ندارد. همانطور که پیشتر نیز عنوان شد نهایت توان حمل بار این بالابر رستورانی به پانصد کیلوگرم میرسد.
کاربرد بالابر رستورانی:
- رستوران ها
- فست فودها
- سالن های غذاخوری
- کترینگ ها
- کافی شاپ ها
- سلف سرویس ادارات، دانشگاه ها و مراکز عمومی
- بیمارستان ها
- هتل ها
- و حتی خانه های بزرگ و اشرافی
انواع بالابر رستورانی:
از جمله آسانسورهای کاربردی برای رستوران ها می توان به آسانسور هیدرولیک، آسانسور پیچشی و بالابر کششی (آسانسور باربر، آسانسور فروشگاهی و مراکز تجاری، آسانسور ماشینی) اشاره کرد که با توجه به وزن، ارتفاع و ابعاد توسط مشتری طراحی و نوع سیستم آن ها انجام می شود. بالابر غذابر مورد نظر به صورت کابین و کف ساخته شده است که بهتر است جنس کابین آسانسور رستوران تمام استیل باشد. برخی از انواع بالابر رستورانی عبارتند از:
بالابر رستورانی کششی:
در بالابر های کششی رستورانی از وزنه تعادل، صفحه، موتور و گیربکس استفاده می شود که مکانیزم عملکرد مشابه آسانسورهای کششی است. در این حالت سیم بکسل ها از یک طرف به کابین متصل شده و پس از عبور از محفظه موتور از طرف دیگر به وزنه تعادل گره می خورند. وزنه های تعادل و کابین هر کدام باید ریل جداگانه خود را داشته باشند که در این مکانیسم معمولا یک موتورخانه در بالای دستگاه قرار می گیرد تا موتور و لوازم جانبی را در خود جای دهد و دسترسی لازم به موتورخانه برای سرویس کار فراهم شود.
بالابر رستورانی وینچ:
این مدل آسان ترین راه برای کار گذاشتن بالابر ساختمانی است که مکانیزم وینچ با استفاده از یک موتور گیربکس و یک درام یا قرقره کار می کند. با حرکت موتور، سیم بکسل دور درام جمع می گردد که در این حالت کابین به سمت بالا حرکت می کند. با چرخش معکوس موتور، سیم بکسل از قرقره باز می شود و در این شرایط کابین به سمت پایین حرکت میکند که موتورخانه در این مدل در قسمت پایین قابل نصب است.
ویژگی های بالابر های رستورانی:
- این نوع از بالابرها همان طور که از نامشان مشخص است در مکان هایی نظیر رستوران ها، بیمارستان ها، فروشگاه ها، هتل ها مورد استفاده قرار می گیرند. اندازه این مدل بالابر، بسیار کوچک است و قابلیت حمل بار بسیار سنگین را ندارد.
- این بالابرها دارای حرکت نرم هستند و هنگام حرکت هیچ سر و صدایی ایجاد نمی کنند.
- نصب این بالابرها به خاطر ابعاد کوچکشان سریع و راحت است. مصرف برق کمی دارند
- در زمان قطع برق دارای سیستم اضطراری هستند. همچنین احتیاج به موتورخانه ندارند و می توانند با برق تک فاز و سه فاز کار کنند.
- در ضمن هزینه سرویس و نگهداری بالابرهای رستورانی بسیار اندک است.
مشخصات فنی بالابررستورانی:
تمام تجهیزات ساخته شده به صورت پیچ و مهره ای طبق استاندارد های بالابر آسانسور می باشد.
- نوع استفاده: بالابر غذابر یا بالابررستورانی.
- ظرفیت بالابر 100 تا 2000 kg
- ابعاد بالابر: با توجه به مساحتی که بالابر در آنجا نصب می شود، به صورت دلخواه.
- ابعاد کابین: حداکثر 1200.1000.1000
- ابعاد درب: 1200.800- 1200.700
- سیستم محرکه: هیدرولیک، کششی، پیچشی
- طول مسیر حرکت بالابر: 10 متر
- نوع درب بالابر: درب لولایی
- نوع قرارگرفت جک : 2 به 1 بغل
- سرعت حرکت: %16
- برق ورودی: سه فاز یا تک فاز
- جهت روغن کاری اتوماتیک، روغن دان آسانسوری نصب می شود.
- قطع اتوماتیک در حداقل وحداکثر ارتفاع.
برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در گروه صنعتی غدیر در تماس باشید.