یو پی اس آسانسور از نوع UPS های لاین اینتراکتیو می باشد. از یو پی اس برای حل مشکلات پشتیبانی آسانسور برای مواقع قطعی برق استفاده می شود. یو پی اس آسانسور باتوجه به عواملی همچون مدت زمان قطعی برق، ظرفیت موتور آسانسور، نوع آسانسور، یا محل قرار گیری آسانسور در محل مسکونی یا تجاری و… تولید می شود. آسانسور کالایی لوکس می باشد که معمولا در ساختمان هایی که ارتفاع آن ها 7 متر می باشد طبق مقرارت ملی ساختمان نصب می شود.
در این حالت اگر تجهیزی موجود باشد که به محض قطعی برق اصلی، بلافاصله و بدون وقفه، به طور خودکار آسانسور را تا نزدیک ترین طبقه منتقل کند و درب طبقه را به صورت خودکار باز کند و سپس آسانسور را از مدار خارج کند، دیگر نگرانی از این بابت نخواهیم داشت. استفاده از منبع پشتیبان برای آسانسورهای بدون گیربکس الزامی و برای سایر آسانسورها نیز پیشنهاد می شود. باتری بلک اوت و یو پی اس یا همان منبع ولتاژ بدون وقفه وظیفه مهم تامین توان پشتیبان را بر عهده دارد. باتری بلک اوت را باید ماهانه 1 یا 2 بار چک کنیم و اقدام به شارژ آن ها بنماییم. ولی در مورد یو پی اس به صورت خود به خودی باتری ها شارژ می شوند و نیاز به بازرسی و تعمیر و نگهداری و پشتیبانی، به مراتب کمتر است. این دستگاه همراه با تابلو فرمان آسانسورهای هیدرولیکی و هم آسانسورهای کششی به کار برده می شود. یو پی اس بر خلاف ژنراتور و منابع اضطراری که با تاخیر وارد مدار تغذیه می شوند به صورت فوری عمل می کنند.
با قطع جریان برق و متوقف شدن آسانسور تقریبا 15 الی 20 ثانیه طول میکشد تا عملکرد یو پی اس آغاز شود و شروع به کار کند همچنین با وصل شدن مجدد جریان برق یو پیاس در حالت شارژ قرار میگیرد تا برای دفعات بعد مجددا مورد استفاده قرار گیرد. در زمانی که جریان برق وجود دارد و آسانسور به آن متصل است باتری یو پی اس شارژ میشود و اینورتر تک فاز یا سه فاز به باتری متصل نیست. اما وقتی جریان برق دچار اشکال میشود آسانسور به اینورتر ایرانی متصل میشود و اینورتر از باتری یو پی اس تغذیه میکند. قسمتهای اصلی یو پی اس عبارتند از رکتیفایر، باتری و اینورتر و سوئیچ، عمر متوسط یو پی اس بین 4 تا 6 سال است. علاوه بر همه موارد گفته شده یو پی اس در زمان اختلالات جریان برق و نویزها از سیستم داخلی آسانسور محافظت میکند و طول عمر آن را افزایش میدهد.
یو پی اس ها با توجه به فناوری که در ساخت آنها استفاده میشود، به 3 دسته اصلی تقسیم خواهند شد که در ادامه هر کدام از آنها را بررسی خواهیم کرد:
دقیقا همان زمانی که برق شهری دچار قطعی میشود مدل آفلاین فعال خواهد شد. در این وضعیت آسانسور از باتری یوپیاس انرژی مورد نیاز خود را میگیرد و به حرکت خود ادامه میدهد.
برای کسانی که نیاز به توان خروجی مناسب برای وسایل الکتریکی دارند، مدل آنلاین بسیار مناسب خواهد بود. در این نوع یو پی اس جریان برق شهری به جریان مستقیم تبدیل خواهد شد، پس از این مرحله جریان متناوب به کمک اینورتر ایجاد میشود. سپس جریان برق با ولتاژ کنترل شده میتواند به دستگاه وارد شود. لازم به ذکر است برای حفاظت از دستگاه مدل آنلاین انتخاب مناسبتری خواهد بود.
بعضی اوقات در برخی مشاغل یک سری داده های بسیار مهم وجود دارد که ممکن است نوسانات برق به این دادهها آسیب وارد کنند. در چنین حالتی مدل لاین اینتراکتیو یو پیاس میتواند کارایی بسیار مفیدی داشته باشد و با حالت همیشه روشن خود در زمان ولتاژ ورودی طبیعی شارژ شود و به محض ایجاد نوسان در برق به کمک باتریها انرژی را تأمین کرده و مشکلات مربوط به نوسان برق را برطرف نماید. با وجود چنین سیستمی وسیلههای الکتریکی دیگر دچار آسیب نخواهند شد.
برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در گروه صنعتی غدیر در تماس باشید.