در لیست مشاغل جهانی سرویس آسانسور از مشاغلی محسوب میشود که هم به توانایی جسمی و هم توانایی ذهنی و هم به دقت بالا نیاز دارد. اما سرویسکار آسانسوری مجاز است که کارت سرویسکار مجاز آسانسور داشته باشد. کارت سرویسکار مجاز آسانسور کارتی است که سرویسکاران بعد از گذراندن در کلاس های مربوطه و با شرکت در آزمون تئوری و عملی سازمان آموزش فنی و حرفهای، از اتحادیه صنف آسانسور و تولیدکنندگان و تعمیرکاران وسایل الکترومکانیکی تهران دریافت میکنند. سرویسکار هایی مجاز محسوب میشوند که در آزمون تئوری و عملی سازمان آموزش فنیوحرفهای قبول شدهاند و در یک واحد صنفی دارای پروانه کسب در زمینه نصب و نگهداری آسانسور مشغول به کار هستند.
وظایف سرویسکار آسانسور بخش های مختلفی دارد. یکی از بخش ها، بخش عمومی است که معمولا سرویسکار آسانسور آموزش های مربوط به آن را به مدیران ساختمان ها میدهند. برخی از این وظایف عبارتند از:
هر چیزی اگر به خوبی از آن استفاده و مراقبت کنیم طول عمرش افزایش می یابد. این مسئله در مورد آسانسور ها هم صادق است. آسانسوری که به خوبی سرویس شود دیرتر هم خراب می شود.
امروزه آسانسور ها بر مبنای امنیت طراحی می شود. یعنی در هنگام طراحی سعی می شود از تجهیزاتی استفاده شود تا ایمنی کاربران آسانسور در بالاترین سطح تامین شود. با اینحال درستی مدار های ایمنی آسانسور باید بررسی شود تا از سلامت آنها اطمینان حاصل شود.
شاید شما تصور کنید که در صورت تعمیر ناگهانی آسانسور نیازی به پرداخت هزینه به صورت ماهیانه ندارید و هزینههای شما کاهش مییابد. اما این تصور کاملا اشتباه است. زیرا در صورت عدم استفاده مرتب از این خدمات باید هزینه بسیار هنگفتی برای خرابی ناگهانی آسانسور پرداخت کنید. همچنین آسانسور شما به صورت مداوم دچار خرابی میشود. لذا ضروری است که بر اساس قوانین سرویس و نگهداری آسانسور به تعمیر دورهای آن بپردازید. در غیر این صورت ممکن است هر لحظه در آسانسور حبس شوید.
در ادامه به بررسی موردی عوارض عدم سرویس و نگهداری آسانسور میپردازیم:
بازرسی از آسانسور در مقاطع زمانی برنامه ریزی شده صورت می پذیرد تا معلوم شود که آیا آسانسور به سرویس نیاز دارد یا به تعمیرات پیشگیرانه. کنترل آسانسور ممکن است به صورت چشمی یا عینی و یا از طریق اندازه گیری بعضی از ویژگی های فیزیکی دستگاه ها باشد.
در صورتی که هنگام نظارت آسانسور نیاز به سرویس احساس شود سرویس دهی برای قسمتهای متحرک و ثابت اعم از الکتریکی و مکانیکی صورت می پذیرد. همچنین هر آسانسور باید مطابق چک لیست سرویس و نگهداری آسانسور ماهیانه حداقل یک بار مورد سرویس قرار گیرد.
این تعمیرات زمانی صورت می گیرد که هنوز امکانات وسایل نصب شده در حال کار بوده و دچار خرابی نشده است .هدف از تعمیرات پیشگیرانه آن است که خرابی سیستم به تعویق افتد و فاصله های بین خرابی ها رو افزایش بگذارد و یا جلوی خرابی های احتمالی گرفته شود.
این تعمیرات مربوط به مواردی است که دستگاه از کار افتاده است و نمی تواند به وظایف پیش بینی شده عمل کند. با انجام تعمیرات لازم است آسانسور مجددا راه اندازی شده و مورد بهره برداری قرار می گیرد.
برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در گروه صنعتی غدیر در تماس باشید.