از درایو در آسانسور برای کنترل دورالکتروموتور استفاده میشود. همچنین استفاده از درایو در آسانسورها از حرکات سریع و ناگهانی جلوگیری میکند. و کنترل دقیق تری بر عملکرد آسانسور ارائه می دهد. آسانسورها جزء لاینفک ساختمان های مدرن هستند و یکی از مهمترین ماشین های تمام دوران محسوب می شوند. آسانسور ها راحتی و آسایش را بههمراه ایمنی برای کاربر به ارمغان می آورند. اینورتر یا درایو مخصوص آسانسور دستگاهی است که برای کنترل ولتاژ و فرکانس موتور های AC در کاربرد های جرثقیل، بالابر، آسانسور و پله برقی و سایر تجهیزاتی که باید در توقف و راه اندازی ضربه و تنش شدید نداشته باشد، استفاده می شود.
درایو یا کنترل کننده دور موتور، همانطور که از نامش پیداست برای کنترل دور موتور در سیستم اسانسور نصب می شود. نحوه عملکرد درایو به این صورت است که ابتدا برق سیستم را به ولتاژ DC تبدیل کرده و سپس این ولتاژ را به ولتاژ AC تبدیل خواهد کرد. در واقع درایو ابزاری است که با تغییر فرکانس و ولتاژ موتور اسانسور، باعث نرم حرکت کردن آسانسور خواهد شد و سرعت حرکت آسانسور را کنترل می کند. یعنی کمک می کند اسانسور با یک سرعت مشخص حرکت کرده و توقف ارام و نرمی داشته باشد. همچنین مکان دقیق ایستادن آن را هم کنترل خواهد کرد. انواع درایور اسانسور می توانند دور موتور را از صفر تا چندین برابر به صورت پیوسته تغییر دهند. به عبارت ساده تر می توان گفت توان ورودی درایور با ولتاژ ثابت از صفر به توان خروجی با ولتاژ متغیر تبدیل خواهد شد.
همانطور که گفته شد درایو جریان مستقیم برق را به جریان متناوب تبدیل کرده و از این طریق میزان سرعت موتور گیرلس را بدون آنکه خللی در قدرت و گشتاور آن ایجاد شود، تحت کنترل در میآورد. برای آنکه بتوان از اینورترها در آسانسورهای مختلف با توانهای ورودی گوناگون استفاده کرد، این دستگاهها را در انواع مختلف تولید میکنند. به عنوان مثال در آسانسوری که دارای موتوری با توان حدودی ۲۰ اسب بخار است، باید از اینورتری با مدل ۲۰HP استفاده نمود. همچنین ورودیهای اینورتر به صورت تک فاز و یا سه فاز ساخته میشود، اما خروجی آن ها ثابت بوده و صرف نظر از تک یا سه فازی بودن آن به صورت سه فاز میباشد.
حال سوالی که پیش میآید این است که برای چه آسانسورهایی باید از اینورتر تک فاز و برای کدامها از نوع سه فاز استفاده کرد؟ در راستای پاسخ به این سوال باید بگوییم در آسانسورهایی که دارای توان بالاتر از ۳ اسب بخار هستند، درایو سه فازی مورد استفاده قرار میگیرد. از این رو بررسی یک متخصص فنی و بهره گرفتن از نظر او برای استفاده از اینورتر مناسب یک شرط مهم و حیاتی برای دستیابی به حداکثر میزان بهره وری است.
اگر درایو آسانسور شما خراب شود، ممکن است قطعه ای که برای تعمیر مدل خود نیاز دارید دیگر موجود نباشد. اگر خیلی قدیمی شده باشد (مثلا ۲۰ سال یا بیشتر)، به احتمال زیاد دیگر درایو شما ساخته نمی شود. برای مدل های قدیمی احتمالا تقاضای زیادی برای قطعات وجود ندارد یا درایو موجود دیگر با قطعات پشتیبانی نمی شود. این همان چیزی است که باعث می شود درایو آسانسور شما منسوخ شود.
درایو نیز مانند سایر دستگاه های عامل ، آسانسورها گاهی خراب می شوند. اگر ساختمان شما دارای یک درایو آسانسور قدیمی باشد، شرکت تولید کننده ممکن است دیگر قطعات مورد نیاز برای تعمیر آن را تولید نکند. برای اینکه مطمئن شوید که آیا درایو آسانسور شما قابل تعمیر است و یا باید تعویض شود، باید سرویسکار آسانسور همان شخصی که سرویس دوره ای آسانسور شما را بر عهده دارد، آن را به طور دقیق بررسی کند.
برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در گروه صنعتی غدیر در تماس باشید.