همه چیز درباره سنسور طبقات آسانسور

سنسور طبقات آسانسور چیست:

سنسور طبقات آسانسور یکی از مهم ترین اجزای تشکیل دهنده آسانسور می باشد. وظیفه سنسور طبقات آسانسور تشخیص طبقات ساختمان می باشد. به همین دلیل از ضروری ترین اجزاء تمام آسانسورها به شمار می رود. این سنسور به سقف کابین در حالت متصل به یوک قرار گرفته است. موقعیت مکانی آن بالاتر از کفشک آسانسور می باشد.  این سنسور به قسمت بیرونی سقف آسانسور متصل است به گونه از که از قابل آسانسور قابل رؤیت می باشد. زیرا این قطعه از جمله قطعاتی است که در مرحله آخر نصب آسانسور یعنی در مرحله راه اندازی قرار داده می شود. وجود این قطعه در تمامی آسانسورها، بالابرها، باربرها و برانکارد بر ها لازم و ضروری است.

سنسور طبقات آسانسور

نحوه عملکرد سنسور طبقات آسانسور:

نوع سنسور مغناطیسی درون هر آسانسور عامل اصلی تعیین کننده عملکرد این قطعه است. با توجه به اینکه نوع سنسور مغناطیسی آسانسور از نوع لچ است بنابراین آخرین حالت سنسور حفظ می‌ شود. به عنوان مثال در صورت قرار گرفتن یک آهنربا در کنار سنسور طبقات حالت لچ بودن سنسور طبقات بیشتر مشخص می‌شود. همه سنسور‌های طبقات دارای یک کنتاکت در درون خود هستند که همین کنتاکت خاصیت لچ دارد. اگر قطب منفی آهن ربا با سنسور برخورد کند، کنتاکت بسته شده و اگر قطب مثبت آهنربا با سنسور برخورد کند کنتاکت بسته می‌شود. در نهایت نیز به علت لچ بودن کنتاکت‌ ها در همان حالت قبلی حفظ می‌ شوند.

برای توقف آسانسور درست در طبقه‌ای که شما انتظار دارید، باید چند آهنربا بر روی ریل راهنمای آسانسور نصب شود. در این صورت سنسورهای نزدیک ریل راهنمای آسانسور آهنربا را تشخیص می‌ دهند که همین باعث توقف آساسنور می‌شود. به منظور پیشگیری از هر حادثه در آسانسور از قبیل سقوط آسانسور باید هنگام نصب سنسور‌ها نهایت دقت را به کار برد. در گذشته عملکرد سنسور آسانسور بسیار متفاوت بوده است و سنسور طبقات به صورت یک سوئیچ بود. اما به علت معایب آن امروزه سنسور طبقات آسانسور به صورت مغناطیسی است که با آهنربا کار می‌کند.

سنسور طبقات آسانسور

ساختار سنسور طبقات آسانسور:

تراول کابل آسانسور باعث برقراری ارتباط بین سنسور‌ها و تابلو فرمان آسانسور می‌شود و وظیفه خواندن سیگنال‌های مغناطیسی و شناسایی طبقات را به عهده دارد. هر طبقه آسانسور مجهز به آهن ربایی است که هنگام قرار گرفتن سنسور طبقات آسانسور در مقابل این آهن ربا سنسور فعال می‌شود. سپس پالس و پیغامی از سنسور به تابلو فرمان آسانسور ارسال می‌شود که همین باعث کنترل تابلو فرمان و در نتیجه توقف آسانسور در طبقه مورد نظر می‌شود. در صورتی که هدف فقط توقف آسانسور باشد داشتن تنها یک آهنربا کافی است. اما در شرایطی که هدف شما دوراندازی آسانسور باشد باید از دو آهنربا برای این هدف استفاده کنید.

 

اجزای تشکیل دهنده سنسور طبقات آسانسور:

  • دیود: این قطعه وظیفه دریافت امواج الکترومغناطیسی را بر عهده دارد.
  • آهنربای خطی
  • آهنربای نقطه‌ای: این نوع از آهن ربا دقت بیشتری نسبت به آهن ربای خطی دارد.
  • سنسور مغناطیسی با آهن ربای گرد
  • سنسور مغناطیسی با آهن ربای تخت
  • آهن ربای دور انداز: این آهن ربا وظیفه تنظیم سرعت حرکت اتاقک را بر عهده دارد.

ویژگی های اصلی سنسور طبقات آسانسور:

از نمونه ویژگی های سنسور طبقات آسانسور می توان به طول عمر زیاد آن اشاره کرد. به علاوه این سنسور فاقد هر گونه اتصال مکانیکی است و حسگر آهنربایی آن، غیر تماسی است. به علاوه ساختار این سنسور به نحوی است که حتی در محیط های آلوده نیز به طور صحیح عمل می کند. علاوه بر موارد ذکر شده، این سنسور دارای هزینه بسیار پایینی است و نصب آن بسیار آسان است. به علاوه این قطعه به دلیل دقت بالای آن در صنعت آسانسور مورد استفاده قرار می گیرد.

سنسور طبقات آسانسور

معایب و مزایای سنسورهای مغناطیسی آسانسور:

سنسور های مغناطیسی به مرور زمان خاصیت خود را از دست می دهند و بعضی وقت ها به درستی قطب های مغناطیسی آهن ربا ها را تشخیص نمی دهند و یا اینکه ممکن است کنتاکت ها آخرین حالت خود را حفظ نکنند. در این صورت باعث عدم توقف کابین در طبقه مورد نظر می شود. با این وجود دارای مزایایی همچون هزینه کم، نصب آسان و دقت بالایی دارند و به همین منظور به وفور در صنعت آسانسور مورد استفاده قرار می گیرند.

برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در گروه صنعتی غدیر در تماس باشید.

همین الان تماس بگیرید!