همه چیز درباره موتور گیربکس آسانسور

موتور گیربکس آسانسور چیست:

یکی از مهم ترین و اصلی ترین نوع موتور های آسانسور، موتور های گیربکس هستند که کلیه‌ ی عملیات بالا بردن و پایین آوردن کابین را بر عهده دارد. در واقع نیرویی که لازم است تا آسانسور جا به جا شود از طریق موتور گیربکس آسانسور تامین می‌شود. اجزای دیگری همچون فلکه گیربکس و ترمز الکتریکی نیز در این عملیات تاثیر گذار است. موتور گیربکس آسانسور به دلیل هماهنگی بیشتر میان تولید توان و مصرف توان در بهینه ترین حالت ممکن، به وفور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

موتور گیربکس آسانسور

انواع موتور گیربکس آسانسور:

موتورگیربکس آسانسور به دو دسته (تک سرعته و دو سرعته) تقسیم می‌شوند. انواع موتورگیربکس آسانسور در نحوه استارت، راه افتادن و نحوه ترمز کردن و توقف با همدیگر متفاوت هستند. این انواع عبارتند از:

موتور گیربکس‌ تک سرعته آسانسور:

برای این نوع موتور الکتریکی یک دسته سیم پیچ استفاده شده است تا در زمان روشن شدن تجهیزات جانبی موتور، فقط با یک سرعت اما کند. در این دسته از موتورهای گیربکس برای کنترل دستگاه، از کنترل‌کننده‌های ولتاژ و اینورتر (فرکانس) استفاده می‌شود. با وجود تک سرعته بودن این نوع موتور گیربکس، باز هم می‌توان سرعت دستگاه را در مقدارهای مختلف (از حالت ایستاده تا سرعت نامی) کنترل کرد.

از مزیت‌های موتورگیربکس آسانسور تک سرعته می‌توان به موارد زیر اشاره کنیم:

  • شتاب‌گیری مثبت و منفی مناسب
  • شروع حرکت بسیار نرم و آهسته
  • افزایش طول عمر قطعات مختلف آسانسور
  • طول عمر بالای موتور آسانسور به دلیل قطع و وصل نشدن آنی جریان برق
موتور گیربکس دو سرعته آسانسور:

نوع دوم موتورهای گیربکسی که در آسانسورها استفاده می‌شود، دو دسته سیم‌پیچ دارند و برای راه‌اندازی موتور در دو سرعت متفاوت استفاده می‌شوند. این نوع موتور گیربکسی بیشتر در آسانسورهای قدیمی استفاده می‌شد که مشکل آن‌ها، شروع حرکت آسانسور با سرعت زیاد بود. به طوری که با وصل شدن جریان فرق به یکبار دستگاه شروع به کار می‌کرد و همین که به نقطه توقف سرعت بالا می‌رسد، جریان قطع و سرعت پایین آن فعال می‌شد.

موتور گیربکس آسانسور

اجزای موتور گیربکس آسانسور:

برخی از اجزای موتور گیربکس آسانسور عبارتند از:

شفت اصلی یا خروجی:

همانطور که از نامش پیداست، این شفت نقش مهمی در بین اجزای گیربکس آسانسور ایفا می کند. با سرعت های مختلف به چرخش ادامه می دهد. این مدل شفت به صورت پیچشی کار می کند و با چرخاندن دنده مربوط به آن می توان این شفت را جدا و از کار انداخت.

بلبرینگ:

برای کاهش اصطکاک و پشتیبانی از قسمت دوار به بلبرینگ نیاز داریم. از جمله اجزای موتور گیربکس آسانسور، محور اصلی است که توسط یاتاقان ها پشتیبانی می شود.

چرخ دنده ها:

چرخ دنده ها در همه وسایل برقی دیده می شوند. در هر یک از شفت ها نیرویی وجود دارد که برای انتقال آن نیرو به شفت های چرخ دنده مختلف استفاده می شود. علاوه بر این، تعداد آن ها و دندان های آنها نیز مهم است. زیرا گشتاور ارسالی بر روی آن ها محاسبه می شود. هرچه دندان بالاتر باشد گشتاور بیشتر و سرعت کمتر و هرچه دندان کمتر باشد گشتاور کمتر و سرعت بیشتر می شود.

موتور الکترونیکی:

یکی از اجزای موتورگیربکس آسانسور موتور الکتریکی است. این موتور فقط برای متعادل کردن وزن کابین با تعداد افراد داخل کابین استفاده می شود. تا مسافران بتوانند سفری آرام را تجربه کنند.

ترمز:

این قطعه همانطور که از نامش پیداست مسئول روشن بودن یا نبودن موتور آسانسور است. وقتی آسانسور بخواهد حرکت کند این ترمز غیرفعال می شود و به موتور اجازه کار می‌دهد و کابین حرکت می کند و سپس وقتی آسانسور ساکن است نوبت به کار این ترمزها می رسد.

مزایای موتور گیربکس آسانسور:

موتورگیربکس آسانسور دارای قیمت پایین تری از سایر موتورها بوده و به دلیل سابقه حضور بیشتر، نصب و راه اندازی ساده تری دارد. در واقع اغلب شرکت های نصب آسانسور از دانش فنی لازم برای نصب موتورهای آسانسور گیربکسی برخوردار می باشند. استفاده از موتورهای گیربکس آسانسور در ساختمان ها با تعداد طبقات کم، گزینه مناسبی می باشند. در واقع قیمت موتورهای گیربکسی آسانسور، بزرگ ترین مزیت آن می باشد.

موتور گیربکس آسانسور

 

تفاوت موتور آسانسور گیربکس و گیرلس:

آسانسور موتور گیربکس تفاوت هایی با آسانسور موتور گیرلس دارد که این تفاوت ها مربوط به راندمان و نحوه سرویس و نگهداری آسانسور می باشد. به طور کلی می توان گفت مهم ترین تفاوت موتور آسانسور گیربکس و گیرلس در مصرف برق و تولید انرژی است. همچنین تفاوت های دیگری نیز در شکل ظاهری و ایجاد صدا و نصب این موتور ها وجود دارد. انواع موتورهای گیرلس شامل آهنربای دائمی و با ولتاژ ها و فرکانس های متغیر می باشد. در این نوع از موتورها تولیدات داخلی کشور خودمان از لحاظ کیفی در سطح بالاتری نسبت به موتورهای وارداتی خارجی دارد. همین امر سبب شده است تا بازار این نوع موتور ها بیش از پیش رونق بگیرد.

برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در گروه صنعتی غدیر در تماس باشید.

همین الان تماس بگیرید!