بررسی تخصصی روغندان آسانسور

روغندان آسانسور چیست:

روغندان آسانسور یکی از محصولات مهم و تاثیر گذار بر روی روند کارکرد قطعات و بخش های مختلف آسانسور می باشد. چرا که با روغن کاری اصولی و استاندارد، می توان علاوه بر پیشگیری از خرابی زودهنگام، سبب کارکرد روان تر بسیاری از بخش ها و قطعات شد. این بخش در بیشتر اوقات بر روی بخشی از کابین نصب می شود. تا با حرکت کابین و به‌صورت خودکار (در صورت نیاز) این روغن ریزی بر روی ریل ها انجام شده تا کابین بدون مشکل بر روی آن حرکت کند. ضمن اینکه نصابان و متخصصان در سرویس های دوره ای نیز میزان روغن آسانسور را بررسی و در صورت نیاز از همان روغن موجود بر روی کابین استفاده می کنند. در واقع این بخش مخصوصا در مدل های کششی یکی از مهم ترین آیتم‌ها برای بررسی به شمار می رود.

اما نکته مهم در این رابطه تنوع مدل های مختلف روغن برای استفاده در آسانسور می باشد. در واقع با توجه به مدل و مکانیزم حرکتی آسانسور، و همین طور تعداد چرخ دنده ها و نوع موتور می توان از روغن های مختلفی استفاده کرد. ضمن اینکه در برخی مناطق که تغییرات آب و هوایی زیادی دارد، باید از روغن های سازگار با این شرایط استفاده کنیم. تا در هر حالتی میزان غلظت مورد نظر بر روی بخش های اصلی قرار داشته باشد. و نیازی به تعویض و یا تمیزکاری نداشته باشد.

روغندان آسانسور

نحوه شارژ روغندان آسانسور:

اصولا سرویس دوره ای آسانسور هر 20 الی 30 روز یکبار انجام می شود. به منظور شارژ کردن روغندان آسانسور، ابتدا درب روغندان را باز می کنیم و سپس روغن مخصوص را در محل مخصوص می ریزیم. در هنگام شارژ کردن روغندان آسانسور باید به این نکته توجه داشته باشید که روغندان پر و لبریز نشود. همچنین برخی از سرویسکاران از گریس یا روغن سوخته به منظور روغن کاری ریل آسانسور استفاده می کنند. این کار کاملا اشتباه است و در این صورت نیاز به شست و شو و تمیزکاری ریل ها خواهد بود که نیاز به زمان زیادی دارد. روغندان آسانسور به نظر یک وسیله کوچک و ساده می آید، در حالی که نقش به سزایی را در چگونگی کارکرد آسانسورهای کششی بر عهده دارد.

وظیفه روغندان آسانسور:

مطابق با دستور­العمل ­های استاندارد، در صورت استفاده از کفشک لغزشی بر روی یوک کابین و قاب وزنه، ریل ­ها باید به صورت خودکار روغن­کاری شوند. پس روغن­ کاری ریل در صورت نصب کفشک غلتکی مجاز نمی ­باشد. در واقع روانکاری سبب کاهش اصطکاک لنت کفشک با تیغه ریل شده و لرزش ­های ناشی از تماس این دو سطح را کاهش می­ دهد و سبب حرکت نرم ­تر کابین می ­شود. بنابراین روغندان باید در بالاترین قسمت یوک کابین یا قاب وزنه تعبیه و نصب شود تا تمام طول مسیر حرکت آسانسور را روانکاری نماید.

روغندان آسانسور

روغندان ­های معمولی معمولاً از سه قسمت اصلی تشکیل شده ­اند: پایه، مخزن، فتیله یا نمد روغن ­رسان. در واقع فتیله یا نمد روغندان، علاوه ­بر آغشته کردن تیغه ریل به روانساز یا روغن، باعث تمیز کردن سطح تیغه ریل نیز می ­شوند. بنابراین بازدید و تعویض دوره­ای فتیله روغندان به دلیل جمع شدن ناخالصی ­ها و گرد و غبار بر روی آن لازم و ضروری است. زیرا این ناخالصی ­ها باعث جلوگیری از انتقال روغن و در نتیجه عدم کارایی روغندان می ­شوند.

اهمیت استفاده از روغندان در آسانسور‌:

بررسی‌های انجام شده بر روی آسانسورهای مختلف نشان می‌دهد که استفاده از روغندان باکیفیت بر روی بالابرها و آسانسورها، طول عمر این دستگاه‌ها را به اندازه 15% افزایش داده است. از سوی دیگر روغندا‌ن‌های سالم و بدون شکستگی در مصرف روغن صرفه‌جویی می‌کنند و از این طریق هزینه‌های سرویس و نگهداری روغندان‌ها کاهش می‌یابد. با این‌ حال مهم‌ترین اهمیت روغندان آسانسور و روغندان بالابر کمتر شدن لرزش کابین و کاهش نقص‌های ناشی از روغن‌کاری استاندارد است که رضایت سرنشینان و کاربران بالابرها و آسانسورها را افزایش می‌دهد. به در واقع بدون استفاده از روغندان مناسب امکان تضمین امنیت و سلامت افراد داخل کابین وجود ندارد.

روغندان آسانسور

مناسب ترین روغن برای روغندان آسانسور:

در طول سرویس قطعات اساسی و مهم آسانسور مورد چکاپ و بازبینی قرار می گیرند. یکی از این قطعات ریل آسانسور است. که بایستی به طور منظم روغنکاری شود. مناسب ترین روغن برای سرویس آسانسور، روغن نمره 10 است. که در اکثر آسانسورها برای روغنکاری ریل، از این نوع از روغن استفاده می شود.

برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در گروه صنعتی غدیر در تماس باشید.

همین الان تماس بگیرید!