بررسی تخصصی روغن موتور آسانسور

روغن موتور آسانسور چیست:

روغن موتور آسانسور از جمله روغن‌ های مصرفی در موتور آسانسور است. از این رو کارکرد سالم و صحیح آن برای آسانسور حائز اهمیت است. در ایران به دلایل مزایای موتور گیربکس، استفاده از آن به مراتب بسیار متداول‌ تر از سایر موتورهای آسانسور است. موتورهای گیربکس نیز از آن دسته موتورهای الکترومکانیکی هستند که برای کارکرد با کیفیت خود نیاز به روغن و روغن کاری دارند. روغن موتور متناسب با فاکتورهایی نظیر نوع چرخ‌ دنده ی موتور انتخاب می‌شود. همچنین روغن‌ کاری موتور آسانسور حتما باید توسط سرویس‌ کار آسانسور انجام شود.

روغن موتور آسانسور

 

ویژگی های روغن موتور آسانسور:

ویژگی ضد سایش و فشار:

موتور آسانسور در شرایط سختی کار می‌ کند و در طول زمان کار با سایش و اصطکاک میان قطعات خود مواجه می شود. برای اینکه بلبرینگ‌ ها و سایر قطعات موتور به خوبی کار کنند، به روغنی با ویژگی ضد سایش و فشار نیاز دارند. استفاده از روغن کاری، می‌تواند به کاهش سایش بین قطعات موتور و در نتیجه افزایش عمر مفید آن کمک کند.

ویژگی ضد اکسیداسیون و پایداری حرارتی:

موتورآسانسور در شرایطی که برای آن طراحی شده است، بسیار گرم می‌شود و باید روغنی با ویژگی ضد اکسیداسیون و پایداری حرارتی استفاده شود.

ویژگی‌های مقاومت به خوردگی و حفاظت در برابر آب و خوردگی:

موتورآسانسور ممکن است در شرایط رطوبتی و اب و هوایی بد کار کند و برای اینکه از خوردگی و آسیب به قطعات موتور جلوگیری شود، باید از روغنی با ویژگی‌های مقاومت به خوردگی و حفاظت در برابر آب و خوردگی استفاده کرد.

ویژگی‌های ضد انعکاس و شاخص لزجت مناسب:

روغن موتور باید دارای ویژگی‌هایی باشد که بتواند در شرایط مختلفی که موتور با آن روبرو می‌شود، عملکرد خوبی داشته باشد.

خنک کردن:

موتور آسانسور در طول کار، گرم می‌شود و به دلیل اینکه بلبرینگ‌ها به هم نزدیک هستند، ممکن است باعث ایجاد گرمای زیادی بین آن‌ها شود. روغن کاری می‌تواند به خنک کردن قطعات موتور کمک کند و از آسیب دیدن آن‌ها جلوگیری کند.

جلوگیری از زنگ زدگی:

موتور آسانسور ممکن است با زنگ زدگی و آسیب دیدن قطعات خود مواجه شود. استفاده از روغن کاری می‌تواند به جلوگیری از زنگ زدگی بین قطعات موتور کمک کند.

بهبود کارایی:

استفاده از روغن کاری مناسب بهبود کارایی موتور آسانسور را به دنبال دارد و می‌تواند عمر و کارایی آن را افزایش دهد.

https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A8%D9%84%D8%A8%D8%B1%DB%8C%D9%86%DA%AF

انواع روغن موتور:

این روغن را می‌توان به سه دسته زیر تقسیم بندی نمود:

روغن موتور ترکیبی و شیمیایی:

روغن های ترکیبی در آزمایشگاه های شیمیایی تولید می شوند و کارایی بهتری برای انواع موتورآسانسور دارند. از مزیت های روغن های شیمیایی موتور آسانسور می توان به تحمل حرارت بالاتر، دوام بهتر و کیفیت بیشتر اشاره نمود.

روغن موتور طبیعی:

این روغن موتور از تقطیر و فرآوری نفت به دست می آید که کاربرد آن در صنعت خودرو سازی و موتور خودرو ها می باشد.

روغن موتور اتوماتیک:

این نوع روغن موتورها با تغییر دما و حرارات غلظت‌شان نیز تغییر می‌کند. به این نوع روغن موتور‌های آسانسور، روغن موتور پویا نیز گفته می‌شود و در فصول سرد و گرم سال نسبت به دما بازدهی موتور آسانسور را بهبود می‌بخشند.

زمان تعویض روغن موتور آسانسور

تعویض روغن موتورآسانسور را باید به سرویس کار آسانسور سپرد. سرویسکار با توجه به میزان استفاده از آسانسور زمان تعویض روغن را تشخیص داده و با رعایت نکان ایمنی روغن را تعویض می نماید. بیشتر استفاده کنندگان از آسانسور، از زمان تعویض روغن اطلاعی ندارند. اما یک سرویس کار با تجربه سالم بودن، غلظت و تمیز بودن موتور را بررسی کرده و به موقع آن را تعویض می کند. به طور تقریبی می توان گفت هر 2 یا 3 سال یک بار روغن موتور آسانسور باید تعویض شود. اما ناگفته نماند که در تعویض روغن موتور مراجعه به کاتالوگ موتور گیربکس آسانسور ضرورت دارد. در کاتالوگ بسیاری از موتورهای آسانسور تعویض روغن را هر 2 سالی ک بار مشخص شده است. گاهی هم در کاتالوگ ها دیده می شود که باید حتما از روغن به خصوصی برای موتور استفاده شود.

روغن موتور آسانسور

نکات مربوط به تعویض روغن موتور آسانسور:

  • تعویض روغن موتورآسانسور حتما باید توسط سرویس‌ کار آسانسور انجام شود.
  • با قرار دادن گیج شیشه ای در کنار موتور می توان اندازه روغن موتور آسانسور را بررسی کرد.
  • قبل از تعویض روغن موتور آسانسور می بایست ابتدا تابلو برق آسانسور از مدار خارج شود.
  • به هیچ عنوان نباید انواع روغن موتورهای آسانسور را با یکدیگر مخلوط کرد.
  • به هیچ عنوان نباید از روغن موتورهای خودرو مخصوص احتراق برای موتورهای آسانسور استفاده شود.
  • قبل از تخلیه روغن موتور یک ظرف با ظرفیت سه الی چهار لیتری برای جمع آوری روغن‌ سوخته تهیه کنید و آن را به یکی از مراکز تعویض روغن ببرید تا با روغن نو تعویض کنند.
  • در هنگام تعویض روغن موتور از قیف استفاده کنید تا محفظه موتور و کف موتور آلوده نشود.
  • پس از تعویض روغن موتور آسانسور محفظه موتور آسانسور، کف موتور خانه و سایر نقاطی که کثیف شده اند را پاک کنید.

برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در گروه صنعتی غدیر در تماس باشید.

 

همین الان تماس بگیرید!