بررسی تخصصی آسانسور بدون سیم بکسل

آسانسور بدون سیم بکسل چیست:

آسانسور بدون سیم بکسل که تحت عنوان آسانسور MULTI نیز شناخته می‌شود، ابتکاری جدید از شرکت thyssenkrupp آلمان است. نحوه حرکت این آسانسور علاوه بر عمودی به‌صورت افقی نیز می‌باشد. به همین علت؛ آسانسور بدون سیم بکسل نوعی انقلاب و دگرگونی در صنعت آسانسور محسوب می‌ گردد. آسانسور بدون سیم بکسل دارای مزایای بسیار زیادی نسبت به آسانسورهای معمولی است.

آسانسور بدون سیم بکسل

مزایای آسانسور بدون سیم بکسل:

استفاده از این نوع آسانسور به دلیل نوع حرکتی آن، قطعا می تواند مزایا و کاربردهای مختلفی داشته باشد. کاربرد هایی که نه تنها جهت بهبود آسایش و رفاه افراد و مسافران حاضر در کابین آسانسور می شود، بلکه برخی از محدودیت های ساخت آسانسور را نیز بهبود می بخشد. در واقع استفاده از برخی قطعات قطعا به منظور انجام برخی امور که به‌صورت کلی شامل حرکت بهتر آساسنور و افزایش ایمنی آن بوده است. در همین راستا و با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی، مهندسان با پیدا کردن راهکارهای مختلفی توانستند جهت افزایش راندمان و یا ایمنی، برخی قطعات جایگزین استفاده کنند. و یا با حذف تعدادی از قطعات به کار رفته این کار را انجام دهند. به همین خاطر در ادامه به مهم ترین این مزایا که با حذف سیم های بکسل همراه شد، اشاره می کنیم:

  • صرفه جویی در فضا
  • افزایش ظرفیت موجود در آسانسور جهت حمل و نقل مسافران
  • حذف محدودیت های مربوط به ارتفاع و طراحی آسانسور
  • کاهش قابل توجه جرم آسانسور

آسانسور بدون سیم بکسل

نحوه عملکرد آسانسور بدون سیم بکسل:

یکی از مهم‌ترین نکاتی که باید درباره آسانسورهای بدون سیم بکسل در نظر داشته باشید، این است که این آسانسورها وزن بسیار کمتری نسبت به آسانسورهای معمولی دارند. همین مسئله باعث می‌شود تا سیستم موتور آن‌ها، دستخوش تغییرات اساسی شده باشد. موتورهای آسانسور بدون سیم بکسل، معمولا با استفاده از سیم‌پیچی‌ های چند لایه و قدرتمند طراحی شده‌اند که از برق سه فاز استفاده می‌کنند. به صورت کلی، می‌توان گفت که سیستم آسانسور بدون سیم بکسل، کابین آسانسور را با اتصال‌های مغناطیسی که اطراف کابین را فرا گرفته‌اند، به حرکت درمی‌آورد. دو مورد از مهم‌ترین قطعاتی که در تامین نیروی محرکه کابین آسانسور نقش دارند، شامل؛ اینورتر ها و مبدل‌ ها هستند که به صورت واحدی یکپارچه در چاهک آسانسور قرار گرفته‌اند.

ساختار آسانسور بدون سیم بکسل:

از نظر ساختاری اگر بخواهیم این نوع از آسانسورها را مورد ارزیابی قرار دهیم می توان در ابتدا به سیستم هدایت آن اشاره کرد. شاسی آسانسور که از غلتک و قاب کابین تشکیل شده است که کاربرد این قاب جدا کردن بار مصرفی (مسافرین) ناشی از لرزش حاصل درایو می باشد که جدا سازی توسط سیستم تعلیق انجام می شود. در خصوص سیستم نیروی محرکه که با استفاده از چند کابین درون تعدادی شفت قرار دارند که درایو خطی این کابین ها را به حرکت درمی آورند. سیستم نیروی محرکه این آسانسور که از سنسور موقعیت و موتور خطی و همچنین ترمز و بافر انرژی و توزیع قدرت تشکیل شده اند و با هماهنگی این قطعات کابین به راحتی و سرعت هر چه بیشتر می تواند در کمتر زمان ممکن افراد را جابه جا نماید.

آسانسور بدون سیم بکسل

اهمیت موتورهای خطی در سیستم مولتی

جهت راه اندازی مدل های مولتی یا فاقد سیم بکسل، از موتورهای خطی بیشتر استفاده می کنند. ساختار اصلی این موتورها نیز به گونه ای است که از آهن به شکل دو خطی استفاده شده است. همان طور که می دانید موتورها از جمله مهم ترین بخش های تشکیل دهنده آسانسورها بوده که در انواع آسانسور بدون سیم بکسل نیز نقش مهمی ایفا می‌کنند. در این مدل از موتورها در بخش اول از چندین لایه سیم پیچ شده استفاده شده است. بر همین اساس پیکربندی و ساختار کلی این موتور نیز به صورت آرایه دوگانه می‌باشد. که این با این ویژگی ها و ساختار در کنار چاه آسانسور مورد استفاده قرار می گیرد.

دومین بخش تشکیل دهنده این موتور نیز دارای یک اتصال مغناطیسی بوده که به شکلی دائمی در قسمت کابین قرار گرفته است. که در این حالت مبدل ها یا اینورتر های فشرده به صورت واحدهای مختلف در درون چاه پخش شده اند. به این اینورترها اصلاحا و به صورت اختصار IGBT نیز گفته می شود. همچنین در این مدل وظیفه کنترل کننده موتور نیز توسط یک جریان سه فاز به یک واحد از سیم پیچ ها انجام می شود. تا موتور به شکلی اصولی و صحیح به کار خود ادامه داده و سبب حرکت آسانسور در بین طبقات شود.

برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در گروه صنعتی غدیر در تماس باشید.

همین الان تماس بگیرید!