بررسی تخصصی لقمه ریل آسانسور

لقمه آسانسور چیست:

لقمه آسانسور قطعه ای است فلزی که برای نگه داشتن و فیکس کردن ریل ها به براکت، مورد استفاده قرار می گیرد. این قطعه یکی از انواع قطعاتی است که نقش ویژه ای در کارکرد آسانسور داشته و باید مورد استفاده قرار بگیرد. از همین رو عدم استفاده از آن مانع از کارکرد صحیح و ایمن آسانسور می شود. لقمه ریل انواع مختلفی داشته و البته کاربرد های گوناگونی نیز دارد. همچنین نکاتی نیز برای شیوه نصب آن وجود دارد.

مهم ترین کاربرد های لقمه ریل آسانسور:

برای ثابت نگه داشتن قطعات همواره از انواع بست استفاده می شود. مخصوصا برای قطعاتی که به شکل آویزان و یا معلق قرار دارند. از بست های ریل نیز برای نگه داشتن ریل بر روی براکت استفاده می کنند. چرا که همان طور که می دانید ریل ها از جمله مهم ترین قطعاتی هستند که کابین را در مسیر حرکت خود هدایت می کند. و هر گونه اختلال در آن و یا مقاوم نبودن می تواند موجب خروج کابین از مسیر اصلی خود شود. در واقع به همین دلیل هم هست که به این ریل ها، ریل های راهنما نیز گفته می شود. از همین رو برای نصب و انتخاب لقمه آسانسور که تاثیر زیادی در کارکرد براکت ها و در نتیجه عملکرد کلی ریل های راهنما در ارتباط با کابین ها دارند، نیز باید دقت فراوانی به خرج داد. چرا که نکات مهمی برای نصب این قطعه وجود دارد.

 

لقمه ریل آسانسور

نکته دیگری که توجه به آن از اهمیت بالایی برخوردار است، توجه به مدل و نوع ریل است. ریل ها انواع مختلفی دارند که متناسب با ابعاد و میزان ظرفیت کابین انتخاب می شوند. در واقع این مدل ها با نمره‌ها و یا شماره های مختلف تعیین می شود. به همین خاطر نیز اندازه و میزان مقاومت آن ها در برابر کابین های مختلف و تناسب آن با سایر قطعات آسانسور مهم است. به همین خاطر استفاده از تعداد لقمه مناسب و همچنین نوع آن در این امر حائز اهمیت است. که حتما باید با نظر کارشناس و یا نصاب و متخصص این حوزه تعیین شود. در واقع باید بدانیم در برابر کدام ریل راهنما از چه نوع نمره ای، و متناسب با آن از چه براکت و لقمه ای استفاده کنیم. همچنین تعداد لقمه ها نیز بر اساس همین عوامل و میزان مقاومت مورد نیاز تعیین می شود.

نحوه نصب لقمه ریل آسانسور:

برای نصب لقمه و براکت آسانسور باید براساس ریل آسانسور و نحوه مهار آن اقدام به سفارش براکت و لقمه آسانسور کرد. ابتدا براکت آسانسور که شامل براکت وزنه و براکت ریل است باید نصب شود. سپس در مقابل سوراخ پیچ براکت، بست یا لقمه قرار گیرد و پیچ مورد نظر لقمه را به داخل انداخته شود. در مرحله بعد برای تنظیم فواصل باید یک لاتون، یک واشر تخت، یک واشر فنری و مهره مورد نظر پیچ را به داخل آن انداخت و آن را محکم کرد.

مهم ترین شرایط نصب لقمه ریل آسانسور:

  • تمام سطح لقمه ریل آسانسور می بایست روی براکت ریل آسانسور قرار گیرد. در صورتی که شرط اول انجام نشود یعنی لقمه نگهدارنده کج و یا سفت بسته نشود یا حتی به صورت شکسته (دفورمه) قرار گیرد، باید توجه داشت که ایراد از بست نگه دارنده است و باید تعویض شود و یا اینکه باید نسبت به کنترل و اصلاح وضعیت قرار گیری براکت یا ریل وارد عمل شد.
  • درب آسانسور و ریل آسانسور کار یا نصاب و راه انداز آسانسور به هیچ عنوان حق جوشکاری کناره لقمه آسانسور با سطح براکت آسانسور را نداشته باشند. این کار به طور کلی ممنوع می باشد.

لقمه ریل آسانسور

انواع لقمه ریل آسانسور:

لقمه ی ریل آسانسور در انواع مختلفی تولید می‌ شود. از نظر نوع ساخت، لقمه‌ی ریل آسانسور به دو نوع زیر تقسیم‌ بندی می‌شود:

  • بست پرسی
  • بست قالبی

همچنین از نظر نوع جنس لقمه‌ ی ریل آسانسور، آن را به دو نوع لقمه‌ ی چدنی و فولادی طبقه‌ بندی می‌کنند. در انتخاب لقمه‌ی ریل آسانسور معیارها و ملاک‌ های مهمی وجود دارد. برخی از این معیارها عبارتند از:

  • نوع آسانسور (آسانسور گیرلس، آسانسور گیربکس، آسانسور هیدرولیک و..)
  • ارتفاع آسانسور
  • نوع ریل آسانسور (T50، T70 و …)
  • نوع براکت آسانسور

لقمه ریل آسانسور

هر یک از معیارهای بالا باعث می‌شود که نوع و کیفیت لقمه ‌ی انتخاب شده برای استفاده و نصب در سیستم آسانسور متفاوت باشد.

برای دریافت مشاوره ی بیشتر می توانید با ما در گروه صنعتی غدیر در تماس باشید.

 

 

 

همین الان تماس بگیرید!