بررسی تخصصی آسانسور باری

آسانسور باری چیست:

آسانسور باری (freight elevator) طراحی و ساخته شده تا بتواند بار های سنگین را از یک طبقه به طبقه دیگر منتقل و جا به جا کند. این نوع آسانسور برای انتقال مواد و بارهایی مانند کارتن‌ها، مواد ساختمانی، ماشین‌آلات صنعتی و سایر اقلام سنگین و حجیم استفاده می‌شود. آسانسور های باری بعد از آسانسور های مسافری دارای اهمیت بسیار فراوانی در ساختمان های امروزی هستند. به طوری که در بسیاری از ساختمان ها خلا عدم وجود آسانسور های باری به چشم می خورد. در بسیاری از ساختمان ها به دلایل مختلف تنها به تامین آسانسور های مسافری بسنده می شود. حال آن که آسانسور های مسافر بر با توجه به تزیینات ،ظرفیت ابعاد ورودی و ارتفاع کابین و مسائل ایمنی برای حمل وسایل و بار مناسب نیستند. این در صورتیست که مدل های آسانسور های باری یا باربر بسیار کارامد و در بسیاری از ساختمان ها لازم هستند.

آسانسور باری

ویژگی‌ های آسانسور باری:

  • آسانسورهای حمل بار بسته به نوع کاربری و محل نصب آن‌ها دارای ظرفیت متفاوت هستند.
  • ابعاد آسانسورهای باربر نیز با هم متفاوت است و آن‌ها می‌توانند ارتفاعی از ۱ تا ۲۰ متر داشته باشند.
  • چون کاربردهای آسانسورحمل بار متفاوت است،‌ سیستم حرکتی آن‌ها هم می‌تواند با هم متفاوت باشد.
  • آسانسورباربر توانایی تحمل وزن بالایی دارد و بسته به نوع آن، حتی تا ۵ تن را نیز می‌تواند تحمل کند.
  • سیم بکسلی که در آسانسور باربر استفاده می شود، متناسب با وزن و ظرفیت آسانسور است.
  • سیم بکسل‌های آسانسورهای حمل بار به حسگرهایی وصل می‌شوند که اگر یکی از کابل‌ها پاره شد، آسانسور را متوقف می‌کنند.
  • آسانسورهای حمل بار دارای سیستم برق اضطراری هستند. که در نتیجه در هنگام قطعی برق، آسانسوربدون هیچ گونه اختلالی به حرکت خود ادامه می‌دهد.
  • این آسانسورها مخصوص حمل بار طراحی شده‌اند و حتی اگر بار به صورت متعادل در کابین قرار نگرفته باشد، یا بین قسمت‌های آسانسور اختلاف وزن زیادی وجود داشته باشد، آسانسوربدون مشکل به کار خود ادامه می‌دهد.
  • در کابین‌های آسانسورهای حمل بار کلیدی وجود دارد به اسم کلید آلفا، که با استفاده از این کلید می‌توان از بسته شدن درب آسانسور در هنگام بارگیری جلوگیری کرد و دیگر نیازی به نگهداشتن شستی آسانسور یا مسدود کردن چشمی نیست.

آسانسور باری

انواع آسانسورهای باری:

آن ها بر اساس حداکثر ظرفیت و فرآیند مورد استفاده برای بارگیری و تخلیه بار در پنج طبقه بندی قرار می گیرند:

طبقه A:

آسانسور بارگیری عمومی، بارهای توزیع شده را که بیش از یک چهارم ظرفیت آسانسور نیست، می برد. این بارگیری با استفاده از رو و خارج از سکوهای خودرو یا به صورت دستی و با کامیون های دستی انجام می شود.

کلاس B:

آسانسور بارگیری وسایل نقلیه موتوری، به شدت برای حمل وسایل نقلیه استفاده می شود.

کلاس C1:

آسانسوربارگیری کامیون صنعتی با یک وسیله نقلیه چهار چرخ برای بارگیری و تخلیه بار کار می کند، اما وزن ترکیبی خودرو و بار نمی تواند از ظرفیت آسانسورفراتر رود. این به خودروی بارگیری اجازه می دهد تا هنگام کار روی آسانسوربماند.

کلاس C2:

آسانسور بارگیری کامیون صنعتی می تواند بارهای سنگین تری را تحمل کند و حداکثر تا 150 ظرفیت مجاز است. این برای بارگیری لیفتراک با بار و تا وزن مجاز ایده آل است، اما بالابر یا لیفتراک هنگام استفاده نمی تواند روی آسانسورباشد.

کلاس C3:

برای انواع دیگر بارگیری کامیون های صنعتی، این آسانسور باری معمولا برای بارهای یک تکه با وزن مشابه حداکثر ظرفیت آسانسوراستفاده می شود.

آسانسور باری

تفاوت آسانسورهای مسافربر با آسانسورهای باری:

این دو آسانسوربا این که دارای یک کارایی هستند، اما تفاوت های بسیاری با هم دارند. از جمله مهم ترین تفاوت آسانسورهای باری با آسانسورهای مسافربر، در نوع استفاده از آن‌هاست. همانطور که از نام این آسانسورها مشخص است، آسانسورهای باربر برای حمل بار مورد استفاده قرار می گیرند. در حالی که آسانسورهای مسافربر مناسب برای حمل مسافر هستند. استفاده از آسانسورباری تنها توسط اپراتور و اشخاص مجاز می باشد. زیرا تنها این افراد اجازه دسترسی به آسانسورها را دارند تا اقدام به پر کردن و خالی کردن آن ها نمایند. در حالی که آسانسورهای مسافربر تنها برای حمل اشخاص، به غیر از اپراتور و اشخاص خاص برای پر کردن و خالی کردن می باشند.

نکات مهم هنگام نگهداری آسانسور باری:

برای اینکه بتوانید از آسانسورباری به مدت طولانی بهره مند شوید، بهتر است نکات مهم در مورد نگه داری و تعمیر آن را مورد توجه قرار دهید. آسانسورهای باری با تحمل فشار زیادی همراه هستند. بنابراین بررسی و بازدید به موقع از آن ها اهمیت زیادی دارد. برای این بازدید و بررسی باید از نیروی متخصص و کارشناس کمک بگیرید. در این صورت وجود این نوع آسانسوربا عملکرد بهینه همراه خواهد بود. بررسی باید به شکل دوره ای انجام شود. برای ایمنی بیشتر باید تست های مختلفی بر روی دکمه های فرود، کابین آسانسور، دکمه های ایمنی درون کابین، طناب آسانسور و … انجام دهید. شکستگی درب آسانسورنیز از موارد امنیتی است که باید تعویض یا تعمیر شود. آسانسورها با جان افراد در ارتباط هستند. بنابراین باید مورد بررسی مستمر باشند. این موضوع با شدت بیشتری برای آسانسورهای مسافربر و حتی باری انجام می شود.

برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در گروه صنعتی غدیر در تماس باشید.

همین الان تماس بگیرید!