روغن هیدرولیک روغني است كه در مقابل سایش و اکسیداسیون مقاومت بسیار بالایی از خود نشان می دهد می توان گفت در حال حاضر استفاده از آن گسترش چشمگیری پیدا کرده است. در زمان قدیم سيال هیدرولیک به آب گفته می شده است. اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی دریافته اند که آب نمی تواند به خاطر خاصیت زنگ زدگی که دارد در صنعت به عنوان انتقال دهنده مورد استفاده قرار گیرد. از این رو روغن هایی با نام روغن صنعتی هیدرولیک که دارای ویژگی های متعددی است، وارد بازار شد و به عنوان انتقال دهنده انرژی در سیستم هاي هيدروليک مورد استفاده قرار گرفته است.
روغنهای هیدرولیک به منظور انتقال قدرت، به عنوان روان کننده و خنک کننده در ماشین آلات و تجهیزات عمل می کنند. آن ها به دلیل مزایای زیادی که دارند در همه صنایع مورد استفاده قرار می گیرند. نمونه های کاربرد روغن هیدرولیک صنعتی عبارت از:
برای تغذیه چنگال هایی که کالاهای سنگین را حمل می کنند
برای عملکرد ترمزهای هیدرولیک و سیستم های هیدرولیک مانند بازوهای بوم
روغن هیدرولیک باید برای سیستم های کنترل، در هوای هواپیما، جک هواپیما و کنترل هواپیما قابل اعتماد باشد
بالابرها و جک های خودرو برای اطمینان از ایمنی و عملکرد به روغن جک هیدرولیک نیاز دارند.
برای تثبیت کننده های کشتی های دریایی برای کاهش میزان روغن که می تواند بر روی آن حمل نمایند. اما ممکن است باعث بیماری و آلودگی دریایی شود.
جزء نیاز واجب در عملکرد بالابر هیدرولیکی، حرکت شیب و زاویه دار مناسب است و مخلوط با مواد افزودنی ضد یخ می شود.
مورد استفاده در طیف وسیعی از ماشین آلات ساختمانی سبک، متوسط و سنگین مانند جرثقیل و بیل مکانیکی
از آن جایی که فشار و درجه حرارت عملکرد، به طور مستقیم روی گرانروی روغن اثر می گذارد، انتخاب اولیه روغن باید بر اساس گرانروی آن باشد. گرانروی روغن های هیدرولیک براساس طبقه بندی سازمان بین المللی استاندارد (ISO) می باشد. در این طبقه بندی، عددهای بیشتر، نشان دهنده گرانروی بیشتر است. به عنوان مثال، یک روغن هیدرولیک ISO 32 دارای گرانروی تقریبا مساوی با یک روغن موتور SAE 10 و گرانروی یک روغن دنده SAE 75 W می باشد. گرانروی یک روغن هیدرولیک ISO 100 تقریبا برابر گرانروی یک روغن موتور SAE 30 و گرانروی یک روغن دنده SAE 80 W می باشد.
به طور کلی روغن های هیدرولیک به سه دسته اصلی تقسیم می شوند
روغن های هیدرولیک ضد سایش دارای یک ماده افزودنی ضدسایش، یک ماده ضد زنگ و یک ماده افزودنی ضد اکسیداسیون می باشد.
از مزایای روغنهیدرولیک می توان به پایداری حرارتی بسیار بالا و مطلوب، عاری از مواد افزودنی حاوی سرب، میزان اکسیداسیون بالا، برخورداری از مواد بسیار مرغوب به دلیل مقاومت در برابر سایش، خاصیت فیلتراسیون بالا، جداسازی بسیار عالی هوا از داخل روغن و انتشار آن به درون قطعات برای افزایش بازدهی، حفاظت کامل از قطعات و تجهیزات در برابر زنگ و عوامل مخرب، محافظت دستگاه در برابر مواد خورنده اشاره کرد. تمامی موارد اشاره شده از مزایا روغن هیدرولیک به افزایش طول عمر تجهیزات کمک شایانی کرده و حفاظت مناسب را در برابر شرایط مخرب و هوای آلوده برای ما مهیا می کند.
در سیستم های هیدرولیک مواردی وجود دارد که در صورت مشاهده آن، باید برای عوض کردن روغن آن اقدام کنید. در صورت مشاهده این موارد یعنی زمان تعویض روغن فرارسیده است و باید آن را حتما عوض کنید. هنگام تعویض روغن، باید این نکته را در نظر داشته باشید که هیچ گاه دو روغن را نباید باهم ترکیب کرد. چون دو روغن ترکیب ها و خواص فیزیکی مانند گراویتی متفاوتی دارند و نباید آن ها را باهم ترکیب نمود. بنابراین هنگام تعویض روغن، قبلا روغن قدیمی و کهنه را تخلیه نموده و بعد روغن جدید را جایگزین نمایید.
اکنون نوبت آن رسیده که نشانه های تعویض روغن را بدانیم:
برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در گروه صنعتی غدیر در تماس باشید.