بررسی تخصصی آسانسور مغناطیسی

آسانسور مغناطیسی چیست:

آسانسور مغناطیسی، یکی از نوآوری‌ های جدید در حوزه حمل و نقل عمومی است که برای حرکت افراد و وسایل نقلیه در داخل ساختمان‌ها به کار می‌رود. در این وسیله، برای حرکت کابین آسانسور از نیروی مغناطیسی استفاده می‌شود و به دلیل عدم وجود ارتباط مستقیم بین وسیله نقلیه و سطح زمین، به طور قابل توجهی نیاز به فضای کمتری نسبت به آسانسورهای سنتی دارد. این نوع آسانسور، با استفاده از جریان‌های مغناطیسی، کابین آسانسور را به صورت معلق در هوا نگه می‌ دارد و امکان حرکت کابین را با تغییر قطبیت مغناطیس‌ ها فراهم می‌ کند. در این وسیله، دو قطب مغناطیسی بر روی کابین آسانسور و سقف تعبیه شده و با تغییر قطبیت آن‌ها، کابین آسانسور به بالا و یا به پایین حرکت می‌کند.

آسانسور مغناطیسی

تاریخچه آسانسور مغناطیسی:

نیروی مغناطیسی برای اولین بار در سال 1750 توسط شخصی به نام جان میچل کشف شد. او به هنگامی که مشغول آزمایش بر روی دو قطب آهنربا بود، به این نیرو پی برد. چندی نگذشت که افراد زیادی تلاش کردند تا از نیروی مغناطیسی در حمل و نقل استفاده کنند. در سال 1922 یعنی تقریبا 200 سال پس از کشف نیروی مغناطیسی شخصی به نام هرمان کمپر از این نیرو در قطارها استفاده کرد. حالت مگلو توسط این شخص اختراع شد و این نیرویی بود که بعدها در قطارها مورد استفاده قرار گرفت.

با گذشت زمان و پیشرفت علم و صنعت، در سال 1966 پاول جیمز و گوردن دانبی توانستند حمل و نقل را با فشار مغناطیسی اختراع کنند. با اختراع این سیستم حمل و نقل توسط این دو مهندس آمریکایی، سایر کشورها نیز از آن استفاده کردند. کشور ژاپن یکی از کشورهایی بود که از این سیستم در سیستم حمل و نقلش استفاده کرد.

نحوه عملکرد آسانسور مغناطیسی:

در این آسانسورها ریل های آسانسورها و تجهیزات متصل به دیواره چاه آسانسور مغناطیس دائم دارند. که در نقش استاتور موتور می باشند. با رسیدن جریان برق به استاتور، میدان مغناطیسی ایجاد شده و به روتور القا می شود. در این آسانسورها، کابین آسانسور به عنوان روتور عمل می کند. طراحی کابین به گونه ای است که میدان مغناطیسی در برخی از نقاط قطع می شود. سپس جریان برق از طریق سیم پیچ های استاتور به سیم پیچ های تعبیه شده روی روتور القا شده و آن ها را باردار می کند. و کابین به حرکت در می آید.

آسانسور مغناطیسی

آسانسورهای مغناطیسی برای کنترل شتاب، سرعت، حرکت و توقف در مقصد از سیستم فوق العاده هوشمند استفاده می کنند. ترمز این آسانسورها هم با کمترین تکان و ارتعاش و با کمک نرم افزارهای پیچیده با کمترین خطا کنترل می شود. این آسانسورها بارهای سنگین تا سقف 20000 کیلوگرم را جابه جا می کنند. این آسانسورها برای جابه جایی محموله های نظامی و مهمات بسیار ایده آل هستند. به خاطر همین به این آسانسورها ، آسانسورهای تسلیحاتی نیز گفته می شود.

مزایا و معایب آسانسور مغناطیسی:

این آسانسور همانند سایر آسانسورها، دارای مزایا و معایبی است. اما مزایای بسیار آن سبب شده اند تا این آسانسور در بین افراد طرفداران بسیار زیادی داشته باشد. برخی از مزایای این آسانسور، شامل موارد زیر می باشند:

  • جابجایی راحت افراد
  • جابجایی سریع افراد
  • مقرون به صرفه بودن
  • ایمنی بیشتر
  • طول عمر طولانی قطعات
  • عدم فرسودگی در زمان کوتاه
  • اصطکاک کم
  • مصرف برق کمتر
  • سر و صدای کمتر

تمامی موارد ذکر شده جزو مزایا و فواید استفاده از این آسانسور هستند. اما، علاوه بر مزایای نام برده، این وسیله نیز همانند سایر آسانسورها دارای معایبی است. مهم ترین عیب این آسانسور، گران بودن هزینه های تعمیرات آن است. به دلیل مغناطیسی بودن آن، قطعات اگر خراب شوند، هزینه تعمیر و جای گذاری آن نسبت به سایر آسانسورها نسبتا بسیار است.

آسانسور مغناطیسی

ایمنی آسانسور های مغناطیسی:

عدم وجود کابل کشی آسانسور سوالات زیادی را در مورد ایمنی آسانسورهای مغناطیسی ایجاد می کند. اما امنیت مسافران از چند جهت تضمین می شود. در مرحله اول، مانند سیستم آسانسور دوقلوی Thyssenkrup، سیستم چند پیشرانه کابین اجازه می دهد تا مسیر تعیین شده آن توسط نرم افزار، کنترل شود، به این معنی که نباید هیچ گونه انحرافی از این سفرهای از پیش تعیین شده وجود داشته باشد.

نرم افزار همچنین فضای بین هر کابین را کنترل می کند، بدین معنا که اگر دو کابین بیش از حد به هم نزدیک شوند، کابین ها به طور خودکار سرعت خود را کاهش داده و در فاصله ایمن از هم توقف می کنند. یک سیستم ترمز اضطراری وجود دارد که بر روی سیستم، کاملا متفاوت کار می کند و در صورت وجود و قطعی برق آسانسورها را نیز متوقف می کند.

برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در گروه صنعتی غدیر در تماس باشید.

 

همین الان تماس بگیرید!