درباره جعبه رویزیون آسانسور

جعبه رویزیون آسانسور:

درون تمام آسانسور ها قطعه ای با نام جعبه رویزیون آسانسور یا Elevator Revision Box وجود دارد. جعبه رویزیون جزء پراهمیت ترین قطعات آسانسورها می باشد. زیرا این قطعه محل ارتباطِ تابلو فرمان آسانسور و تجهیزات الکتریکی کابین آسانسور است. بنابراین خرابی آسانسور می تواند به علت مشکل دار بودن جعبه رویزیون آسانسور باشد. به همین علت، بیشترین استفاده و کاربرد از این قطعه در هنگام تعمیر یا سرویس کردن آسانسور می باشد. به طوری که اولین اقدام در هنگام تعمیر یا سرویس کردن آسانسور، فعال کردن کلید جعبه رویزیون می باشد.

جعبه رویزیون آسانسور

کاربرد جعبه رویزیون آسانسور:

اولین کاربرد جعبه رویزیون آسانسور برقراری ارتباط میان تابلو فرمان و کابین است. البته این قطعه در برقراری ارتباط قطعات زیر نیز موثر است.

  • شستی طبقات
  • شستی داخل کابین آسانسور
  • مدارات برقی کابین آسانسور
  • برقراری ارتباط با موتور آسانسور

کاربرد مهم دیگر جعبه‌رویزیون، امکان ریست کردن آسانسور توسط آن است. این مورد بیشتر در زمان تعمیر و سرویس آسانسور کاربرد دارد. در این شرایط معمولا ارتباط کابین با تابلو فرمان آسانسور به صورت کامل قطع می‌شود و جعبه رویزیون مسئولیت این ارتباط را به عهده می‌گیرد. در صورت فعال بودن جعبه، شما فقط به وسیله کلیدهای موجود بر آن می‌توانید کابین آسانسور را به حرکت در بیاورید.

انواع جعبه رویزیون آسانسور:

انواع جعبه رویزیون آسانسور در دو دسته تقسیم بندی می شوند.

جعبه رویزیون ساده:

در ساختمان های با ارتفاع کم معمولا از جعبه‌رویزیون ساده استفاده می شود. چاه آسانسور در این ساختمان ها ارتفاع زیادی ندارد و به همین دلیل طول تراول کابل برای برقراری اتصال بین کابین و تابلو فرمان کم است. به همین دلیل از 2 تراول کابل آسانسور استفاده می شود تا انتقال اطلاعات بین کابین و تابلو فرمان به صورت موازی صورت بگیرد.

جعبه رویزیون آسانسور

جعبه رویزیون کارکدک:

وقتی با یک ساختمان بلند مرتبه سر و کار داریم، طبیعی است که چاه آسانسور از ارتفاع زیادی برخوردار باشد. در این شرایط استفاده از دو تراول کابل برای اتصال بین تابلو فرمان و جعبه‌رویزیون چندان منطقی نیست.

دو دلیل فنی و اقتصادی برای این موضوع وجود دارد:

  • هرچه طول سیم تراول بیشتر باشد، هزینه آن نیز بالاتر می رود.
  • تعمیر و نگهداری سیم های با طول زیاد خیلی سخت تر است.

بنابراین برای رفع مشکل به سراغ یک تکنولوژی جایگزین می روند. به این ترتیب که انتقال اطلاعات بین کابین آسانسور و تابلو فرمان به صورت سری انجام می گیرد. بنابراین دیگر نیازی به دو سیم تراول وجود ندارد و می توان با استفاده از یک سیم کار را به سرانجام رساند. وقتی از جعبه‌رویزیون کارکدک استفاده می کنید، باید یک نکته مهم را در نظر بگیرید. لازم است که تابلو فرمان آسانسور نیز از تکنولوژی انتقال سری اطلاعات پشتیبانی کند.

امکانات جعبه رویزیون:

  • دارای کلید قطع اضطراری جهت ممانعت از حرکت ناخواسته آسانسور
  • دارای کلید انتخاب وضعیت نرمال و رویزیون برای آسانسور
  • دارای کلیدهای فشاری برای حرکت آسانسور در وضعیت رویزیون به سمت بالا و پایین
  • مجهز به کلید RUN جهت افزایش ایمنی
  • مجهز به آژیر
  • استفاده از ترمینال های استاندارد با تفکیک رنگ برای جداسازی سطوح مختلف ولتاژ
  • استفاده از مارکینگ استاندارد برای نام گذاری ترمینال ها و ارتباطات مربوط به مشتری
  • رعایت اصول استاندارد (EN 81)
  • فضای حفاظتی برای پوش باتن و کلید گردان

جعبه رویزیون آسانسور

حالت رویزیون در آسانسور:

بد نیست بدانید که آسانسورها به مرور زمان نیاز دارند اقداماتی درون آن ها صورت پذیرد که منجر به افزایش و بروزرسانی سطح امنیت آن ها با توجه به مقررات مربوط به آسانسور شود. به دنبال این موضوع کلیه قطعات مورد بررسی قرار گرفته و آن هایی که چیزی تا پایان عمر مفیدشان باقی نمانده تعویض می‌شوند. این اقدامات کمک می‌کند تا استانداردهای در نظر گرفته شده برای آسانسور رعایت شده و ارتقا یابد و در نتیجه آن سطح امنیت استفاده از آسانسور نیز افزایش پیدا کند.

حال ایجاد این تغییرات و اصلاحات لازم از طریق جعبه‌رویزیون صورت می‌پذیرد. به عبارتی شما اگر می‌خواهید تغییراتی در یک آسانسور ایجاد کنید تنها کافی است که اقدامات لازم را به واسطه جعبه‌رویزیون انجام دهید. حالت رویزیون آسانسور بلافاصله پس از فشردن کلید گردان موجود بر روی جعبه رویزیون شروع شده و پس از آن آسانسور را می‌توان به صورت دستی کنترل نمود. بنابراین حالت رویزیون به حالتی که در آن حرکت آسانسور اتوماتیک نبوده و به صورت دستی کنترل می‌گردد، گفته می‌شود.

برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در گروه صنعتی غدیر در تماس باشید.

همین الان تماس بگیرید!