بررسی تخصصی جعبه رویزیون

جعبه رویزیون چیست:

جعبه‌رویزیون آسانسور (Elevator Revision Box) به عنوان واسطی بین تابلو فرمان آسانسور و تجهیزات الکتریکی کابین آسانسور عمل می‌کند. در درون جعبه‌رویزیون آسانسور ترمینال‌ هایی وجود دارد که این ترمینال‌ ها به وسیله سیم و تراول کابل به ترمینال‌ های تابلو فرمان آسانسور متصل می‌شوند. محل قرارگیری جعبه‌رویزیون در سیستم آسانسور، بر روی کابین آسانسور می‌ باشد. بیشترین کارایی جعبه‌رویزیون آسانسور، هنگام تعمیر یا سرویس آسانسور است. مرحله نخست تعمیر یا سرویس آسانسور فعال کردن کلید جعبه‌رویزیون آسانسور است.

کاربرد رویزیون آسانسور:

همانطور که گفته شد، این جعبه بین کابین آسانسور و تابلو فرمان ارتباط برقرار می کند. این ارتباط شامل شاسی طبقات، موتور آسانسور، شاسی داخل کابین آسانسور و مدارات برقی کابین می شود.

در هنگام تعمیر آسانسور، سرویس کار آسانسور باید روی کابین آسانسور رفته و با فعال کردن جعبه‌رویزیون آسانسور، ارتباط کابین آسانسور با تابلو فرمان را قطع کند و کنترل و حرکت آسانسور از طریق کلیدهای روی جعبه‌رویزیون انجام می شود.

جعبه رویزیون

 

انواع جعبه رویزیون:

جعبه‌رویزیون آسانسور ساده (بدون برد الکترونیکی):

این نوع از جعبه‌رویزیون بیشتر در ساختمان‌های کم ارتفاع مورد استفاده قرار می‌گیرد و متشکل از چندین ورودی و خروجی شبیه به جعبه تقسیم در ساختمان است. در ساختمان‌های مرتفع، هزینه‌های نصب این نوع از جعبه‌رویزیون بسیار پر هزینه‌ تر از نصب نوع جعبه رویزیون کارکدک است.

جعبه رویزیون کارکدک (شامل یک برد الکترونیکی):

این جعبه رویزیون برای کاهش هزینه‌های نصب از سیستم سریال کابین بهره می‌برد. اگر تابلوی فرمان آسانسور شما دارای پورت خروجی ax و bx باشد جعبه رویزیون شما از نوع کارکدک است. در این نوع جعبه رویزیون از تکنولوژی سریال یا سیگنال برای انتقال فرمان‌ها و اطلاعات بین کابین آسانسور و تابلوی فرمان استفاده شده بدین ترتیب سیم‌ هایی که در جعبه رویزیون  معمولی وظیفه انتقال فرمان‌ ها را برعهده داشتند ، به راحتی حذف شده و هزینه ها را کاهش می‌ دهد.

جعبه رویزیون

شکل ظاهری جعبه ریزیون آسانسور:

معمولا جنس جعبه رویزیون آسانسور فولادی یا پلاستیک فشرده می‌باشد که بر روی آن کلید‌ هایی جهت فرمان دادن وجود دارد. این کلیدها عبارتند از:

کلید استپ (STOP):

کارکرد این کلید از نام آن (Stop به معنای توقف) مشخص است. وظیفه‌ی اصلی آن قطع کردن مدار ایمنی به منظور ایست درجای کابین آسانسور است. زمانی که تعمیر کار یا سرویس کار آسانسور در مواقع اضطراری قصد متوقف کردن کابین را دارد؛ از این کلید استفاده می‌کند.

کلید حرکت به سمت بالا (UP) :

این کلید به جهت هدایت کابین به سمت بالا و با سرعت کم در نظر گرفته شده است.

کلید حرکت به سمت پایین (DOWN) :

این کلید همان طور که از نام آن مشخص است، به منظور هدایت کابین به سمت پایین و با سرعت کم در نظر گرفته شده است.

کلید خروج آسانسور از مدار اصلی و ورود به حالت رویزیون :

با فشردن این کلید؛ آسانسور از حالت اتوماتیک و نرمال خارج شده و کلیه دکمه ها و شستی ها از کار می افتند. در این حالت تکنسین یا سرویس کار آسانسور می تواند بالا و پایین شدن کابین آسانسور را به صورت دستی بررسی و تست نماید.

کلید فعال شدن آسانسور و خروج از حالت رویزیون (NORMAL) :

پس از اتمام کار سرویس کار یا تکنسین آسانسور، آسانسور از حالت رویزیون خارج شده و کارکرد آسانسور به حالت عادی و نرمال باز می گردد. مسافرین در این حالت می توانند با استفاده از شستی اقدام به احضار کابین کنند. (کارکرد عادی و نرمال آسانسور)
در اکثر جعبه رویزون‌ های آسانسور کلیدی جهت روشنایی جعبه رویزیون نیز وجود دارد. همچنین برای انجام تعمیرات و سرویس آسانسور، یک پریز برق نیز بر روی جعبه رویزیون تعبیه می‌شود. البته این نکته را فراموش نکنید که برای فعال شدن این کلیدها، سوئیچ رویزیون می بایست حتما فعال باشد.

جعبه رویزیون

 

 نکات مهم درباره جعبه رویزیون:

در صورت استفاده از جعبه رویزیون باید به نکات زیر توجه کنید:

  • جلوگیری از حرکت خودکار درب آسانسور در حالت رویزیون آسانسور
  • جهت بازگشت آسانسور به حالت نرمال باید به صورت دستی حالت رویزیون آسانسور را غیر فعال کنید
  • ممنوعیت نصب بیش از دو جعبه رویزیون
  • دارای سرعتی مجاز و استاندارد هنگام حرکت در حالت رویزیون
  • محدوده حرکت کابین باید در بازه مشخصی باشد
  • جلوگیری از خرابی و یا توقف تجهیزات ایمنی و عملکرد ایمنی آسانسور
  • نصب دومین جعبه رویزیون درون چاهک یا کابین آسانسور

برای دریافت مشاوره ی بیشتر می توانید با ما در گروه صنعتی غدیر در تماس باشید.

همین الان تماس بگیرید!