بررسی تخصصی آسانسور روملس

آسانسور روملس چیست؟

آسانسورهای قدیمی معمولا یک موتورخانه آسانسور در بالاترین نقطه چاه و یا پایین ترین نقطه چاه برای نصب موتور گیربکس آسانسور و تابلو فرمان، گاورنر و متعلقات لازم دارند. عموما در ساختمان هایی که امکان استقرار موتورخانه آسانسور در بالای چاه آسانسور وجود نداشته باشد یا فضای مستقلی جهت استقرار موتور و تابلو فرمان نداشته یا حتی باعث برهم خوردن زیبایی طراحی بنای ساختمان گردد یا در ساختمان هایی که محدودیت ارتفاع داشته باشند و یا اینکه بخواهند آسانسور در پشت بام توقف داشته باشد، موتور داخل چاله زیر سقف و تابلو در کنار بالاترین توقف قرار می گیرد.

آسانسور روملس

به این نوع آسانسور ها که فاقد موتورخانه هستند آسانسور MRL و یا آسانسور روملس می گویند. MRL مخفف Machine Room Less و آسانسور بدون موتورخانه است. بنابراین تمامی سیستم موتور و سیستم کنترل آسانسور در چاه آسانسور و در اورهد (بالاسری) چاه آسانسور نصب می گردد.

مزایای آسانسور های روم لس:

  • آسانسور ام آر ال نسبت به بقیه آسانسور ها فضای بسیار کمتری را اشغال می کند و این اجازه را می دهد که بتوان از آن در بیشتر ساختمان ها استفاده کرد.
  • نبود یک موتورخانه جداگانه برای آسانسور موجب می شود تا طراح بتواند آزادی عمل بیشتری در طراحی ساختمان داشته باشد. به همین دلیل می توان از تمام فضای ساختمان بیشترین بهره را گرفت.
  • به دلیل قدیمی بودن برخی از ساختمان ها، امکان ساخت یک اتاق جداگانه برای آسانسور سخت است و گاهی اوقات ممکن نیست. در این شرایط استفاده از آسانسور ام آر ال بهترین راه است؛ زیرا آسانسور های ام آر ال موتور را در بالای سقف خود نصب می کنند و این امکان را می دهند که در ساختمان های قدیمی قابل استفاده باشند.
  • آسانسور ام آر ال یکی از بهترین گزینه ها برای استفاده در ساختمان های خاص مانند هتل ها هستند.

آسانسور های ام آر ال در مصرف انرژی موفق تر از آسانسور هایی که موتورخانه دارند عمل می کنند. این گونه آسانسور ها می توانند چیزی بین ۳۰ تا ۸۰ درصد در مصرف انرژی صرفه جویی کنند که دلیل این صرفه جویی استفاده از فیدر های برق متعادل تر است.

آسانسور روملس

معایب آسانسور بدون موتورخانه یا روملس (MRL):

هیچ ابزاری به خصوص ابزارهای دارای فناوری جدیدتر خالی از عیب نیستند. در این‌جا جا دارد به برخی معایب آسانسور بدون موتورخانه هم اشاره کنیم:

  • به دلیل استفاده از ورق‌ها و قطعات فولادی زیاد در بدنه آسانسور و دیواره چاهک، ممکن است کشیده شدن این قطعات به یکدیگر کمی پر سر و صدا باشد. به همین دلیل ارائه دهندگان خدمات نصب آسانسور راه‌حل‌ هایی برای جذب صدا توسط دیواره‌ ها را پیاده‌سازی می‌کنند تا با این مشکل مقابله نمایند.
  • با توجه به محل قرارگیری موتور که چسبیده به کابین است، طبیعی است که در اثر کار کردن طولانی، گرمای تولید شده توسط موتور در فاصله کمتری با سرنشینان قرار داشته باشد و موجب افزایش دمای درون کابین شود که ممکن است کمی برای افراد درون کابین ناخوشایند باشد.
  • از آن جایی که آسانسور بدون موتورخانه نسبت انواع دیگر جدیدتر است و کمتر دچار حادثه می‌شود، ممکن است پروتکل‌های ایمنی دقیق و مشخصی برای شرایط اضطراری در مورد آن وجود نداشته باشد.

ایمنی آسانسور های روملس:

آسانسورهای MRL سالهاست که مورد مطالعه قرار گرفته‌اند و با محبوبیتی که توانسته‌اند به دست آورند، در ساختمان‌ های زیادی نصب شده‌ اند. با افزایش تعداد نصب، آمار تصادف و خطرات ناشی از سقوط کاهش یافته و یا ثابت مانده است.
این به این معناست که امروزه با وجود نصب تعداد بیشتری از آسانسور های MRL در ساختمان‌ ها، آمار بروز خطرات بیشتر نشده که نشان دهنده ایمن بودن آن ها است. آسانسور های روملس به اندازه آسانسور های دیگر ایمن هستند.

آسانسور روملس

مراحل نصب آسانسور روملس:

عملیات نصب این نوع آسانسور ها کاملا مشابه آسانسور های موتورخانه دار بوده و تنها تفاوت آن این است که به جای آنکه موتور روی دال بتنی سکوی اتاق آسانسور قرار بگیرد، بر روی استرکچر متصل به آهنکشی استقرار داده می شود که به لحاظ ایمنی و استحکام هیچ تفاوتی با آسانسور موتورخانه دار ندارد. روش نصب آسانسور های روملس کاملا مشابه آسانسورهای موتورخانه دارگیرلس و گیربکس بوده و شامل اجرای استرکچر آهنکشی، اجرای درب و ریل، اجرای مکانیک و نهایتا راه اندازی نهایی می باشد.

همین الان تماس بگیرید!