در این مقاله قصد داریم شما را با پر سرعت ترین آسانسور های جهان آشنا کنیم. این آسانسور ها بسیار سریع تر از آسانسور های دیگر هستند. برخی از این آسانسور ها عبارتند از:
برج جین مائو پنجمین آسانسور سریع دنیا را در اختیار دارد. این آسانسور میتواند ارتفاع 545 متری را در عرض یک دقیقه و از زمین تا بام برج جین مائو را در عرض 46 ثانیه طی کند. برج جین مائو با 420 متر ارتفاع، نهمین ساختمان بلند چین و هجدهمین ساختمان بلند دنیا محسوب میشود. این برج در سال 2008، بلندترین ساختمان چین بود ولی اکنون به رتبه نهم تنزل پیدا کرده است. ساخت وساز این برج در سال 1999 به اتمام رسید که متشکل از یک فودکورت (صحن غذا)، هتل بزرگ حیات شانگهای، فروشگاه، مراکز تفریحی و دفاتر اداری است.
آسانسور برج خلیفه، مقام سوم سریع ترین آسانسورهای دنیا را به خود اختصاص داده است. این آسانسور قادر است در عرض یک دقیقه، ارتفاع 600 متری را را طی می کند و همچنین در عرض یک دقیقه و 24 ثانیه، فاصله زمین تا بام برج را طی می کند. ارتفاع برج خلیفه 828 متر است و در حال حاضر بلندترین ساختمان دنیا می باشد. سال 2009 ساخت این برج به اتمام رسید. این برج توسط پارک خلیفه احاطه شده است و سکوی دیده بانی بیرونی این برج مقام دوم در بین بلندترین ساختمان های دنیا قرار دارد. برج خلیفه از قسمت های مختلفی شامل آپارتمان های مسکونی، دفاتر اداری، لابی آسمانی، استخر، هتل تشکیل شده است.
در برج های بسیار بلند سالن های انتظار نیز به منظور سهولت در رفت و آمد مردم ساخته شده است. در برج های بسیار بلند برای رسیدن به طبقات بالای برج به دلیل اینکه افراد زیادی در حال ورود و خروج از آسانسور هستند، ممکن است زمان زیادی تلف شود، به همین دلیل در میانه راه، آسانسورهای جداگانه ای وجود دارد که فقط در سالن های انتظار متوقف می شود. برای راحتی در کار، افراد می توانند از این آسانسورها استفاده کرده و سریع تر به سالن های انتظار رسیده و از آنجا از آسانسورهای معمولی در طبقه مورد نظر استفاده نمایند.به این سالن های انتظار در برج های بلند لابی آسمانی گفته می شود.
در لیست سریع ترین آسانسورهای دنیا، چینیها بیشترین جایگاه را دارند. یکی دیگر از آسمانخراش های چین که در این فهرست قرار دارد، ساختمان مرکز مالی جهانی شانگهای است. آسانسورهای این برج نیز به همراه برج شماره 3 تجارت جهانی چین، قادر است ارتفاع 600 متری را در یک دقیقه طی کند. ارتفاع برج شانگهای 490 متر است که به عنوان سومین ساختمان بلند چین و نهمین در دنیا به حساب میآید. این در حالی است که مرکز مالی جهانی شانگهای که در سال 2008 افتتاح شد تا سال 2014 به عنوان بلندترین برج چین جایگاه نخست را در اختیار داشت. آسانسورهای این برج ارتفاع 490 متری این برج را در 49 ثانیه طی میکند. قابل ذکر است که این برج دارای 4 آسانسور دو کابینه شرکت تیسن کروپ است که ظرفیت هرکدام از کابینهای آن 2 هزار کیلوگرم میباشد
مرکز امور مالی CTF با ارتفاع 440 متر واقع در گوانگژوی چین است، ساخت این برج در سال 2017 به پایان رسیده است، مرکز امور مالی CTF متشکل از منازل مسکونی، یک هتل و دفاتر اداری است.
آسانسور مرکز امور مالی CTF سریع ترین آسانسور دنیا است که می تواند با سرعت 1266 متر بر دقیقه حرکت کند، این آسانسور میتواند فاصلهی زمین تا بام مرکز امور مالی CTF را در عرض 43 ثانیه طی کند این آسانسور توسط شرکت هیتاچی ژاپن ساخته شده است این آسانسور علاوه بر موتور مغناطیسی قوی و کابلهای محکم به سیستم ترمز بسیار قوی و مقاوم نیاز دارد، به گفته شرکت هیتاچی گرمای حاصل از اصطکاک ترمز این آسانسور بعضی مواقع به 300 درجه سانتی گراد میرسد.
با گذشت زمان و افزایش ساختمان هایی با تعداد طبقات زیاد، رسیدن به طبقات بالایی و جابجایی نیز افزایش پیدا می کرد. به همین خاطر مهندسان و کارشناسان برای حل این مشکل به فکر استفاده از بالابر هایی با سرعت بیشتر شدند. تا میزان سرعت انتقال به طبقات بالایی ساختمان را کاهش داده و مانع از معطلی افراد و همین طور ترافیک در ساختمان شوند. از جمله مهم ترین زمان برای رفع این مشکل و همین طور افزایش آسمان خراش ها، در دهه 70 میلادی بود. جایی که در آن سال ها آسانسورهایی که تنها دارای سرعت 2 متر بر ثانیه بودند، تا اوایل قرن بیست و یکم به سرعت 18 متر بر ثانیه رسیدند. پیشرفت چشمگیری که سبب به کار گیری آن ها در برج ها شد. و به نوعی انقلاب بزرگی را در صنعت آسانسوری دنیا به وجود آورد.
حتی امروزه نیز این سرعت در حال افزایش است تا افراد بدون هیچگونه مشکلی به واسطه حرکت سریع کابین، در طبقات جا به جا شوند. چرا که زمان در دنیای امروزی بسیار با اهمیت تر شده و افراد حوصله معطلی برای جابجایی در آسانسورها را ندارند. ضمن اینکه استفاده از تجهیزات زیبا و جذاب در داخل کابین ها نیز بسیار با اهمیت است. تا جایی که امروزه سریع ترین آسانسورهای جهان به گونه جزو بهترین و آسانسور ها به حساب می آیند. البته این نکته را در نظر بگیرید که سرعت در انواع آسانسور ها نیز دارای محدودیت هایی است. چرا که استفاده از سرعت بالا به واسطه سریع تر رسیدن مسافران به طبقه مورد نظر، می تواند دلهره آور و مشکل ساز باشد. تا جایی که می تواند آن را به کابین وحشت تبدیل کند.
برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در گروه صنعتی غدیر در تماس باشید.