دو عامل بسیار مهم در هنگام نصب و راه اندازی پله برقی وجود دارد. این دو عامل عبارتند از محاسبه شیب و سرعت پله برقی. این عوامل و عدد تنظیم شده آن ها در کاربری پله تاثیرگذار خواهد بود. استانداردهای مشخصی برای محاسبه شیب پله برقی وجود دارد که شرکت های تولید کننده و تکنسین های نصب بر اساس آن ها شیب و سرعت را تنظیم می کنند. اگر سرعت پله زیاد باشد، مسافران اذیت خواهند شد و در صورت کم بودن سرعت نیز انتقال مسافران به کندی صورت خواهد گرفت. شیب پله برقی هم باید به گونه ای تنظیم شود که مسافران در هنگام استفاده از این وسیله دچار ترس و نگرانی نشوند. نصاب ها همیشه باید ترس از ارتفاع کاربران را مد نظر قرار داده و شیب و سرعت پله را با توجه به این مقوله تنظیم کنند.
معمولا پله های برقی در سرعت های 5/0 ، 6/0 ، 65/0 ، و 75/0 متر بر ثانیه ساخته می شوند. در استاندارد سرعت مجاز از مولفه های شیب و ارتفاع پیروی می نماید.
برای محاسبه شیب پله برقی و نیز سرعت آن استاندارد های مشخصی وجود دارد. بر طبق استاندارد EN115 زاویه شیب پله برقی بستگی به ارتفاع آن یعنی فاصله کف تا کف دو طبقه متوالی دارد. یعنی اگر ارتفاع پله برقی کمتر از 6 متر باشد، شیب پله نمیتواند بیش از °35 باشد. بیشتر سازندگان پله برقی، شیب پله ها را فقط با دو زاویه °30 و °35 میسازند. در تنظیم سرعت نیز به این مسئله توجه می شود که مسافران ممکن است ترس از ارتفاع داشته باشند. لذا سرعت پله برقی ها بین0/7 متر بر ثانیه و نهایتاٌ 0/9 متر بر ثانیه تنظیم می گردد. برای محاسبه شیب پله برقی بد نیست بدانید که زاویه شیب پله برقی، حداكثر زاویه ای است كه پله یا تسمه نسبت به سطح افق می سازد.
عرض پله برقی هم در محاسبه شیب آن اهمیت دارد. به طور کلی پله های برقی در سه عرض 60 – 80 – 100 تولید می شوند. برای محاسبه فضای مورد نیاز کافی است 60 سانتی متر به عرض مورد نظر اضافه کنید. برای مثال اندازه مورد نیاز پله با عرض 60 به صورت زیر می باشد:
عرض مورد نیاز در جانمایی = عرض مفید پله + 60
60+60=120 برای عرض 60
80+60= 140 برای عرض 80
100+60= 160 برای عرض 100
طرح کلی پله برقی شامل قسمت های مختلفی است:
به قسمتی از پله برقی گفته میشود که افراد روی آن میایستند. معمولا جنس آنها از آلومینیم با سطح شیاردار در جهت حرکت است.
دستگیرهای از جنس لاستیک با الیاف مخصوص میباشد که متحرک بوده و سرعت آن با سرعت حرکت پله یکسان میباشد. افراد هنگام بالارفتن یا پایین آمدن از آن استفاده میکنند.
حداکثر زاویهای است که پله یا تسمه نسبت به سطح افق میسازد.
سرعت خطی در جهت حرکت پله یا تسمه در هنگامی که باری روی آنها وجود ندارد.
قطعه ثابتی در دو انتهای پله میباشد که دارای دندانههای متناسب با شیارهای روی پله یا تسمه میباشد و از ورود اشیاء خارجی به داخل شیار پله جلوگیری میکند.
برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در گروه صنعتی غدیر در تماس باشید.