در میان انواع آسانسور آسانسور های هیدرولیک معمولا از طریق یک پیستون در قسمت پایینی آسانسور نگه داشته شده و به سمت بالا حرکت داده می شوند. از این مدل آسانسور ها به منظور استفاده در ساختمان های کم ارتفاع که دارای حدودا ۲ الی ۸ طبقه هستند، استفاده می شود و سرعت آن ها هم حدود 200 فوت در دقیقه است. اصولا موتورخانه آسانسور های هیدرولیک در پایین ترین سطح مجاور به چاهک آسانسور تعبیه شده است. آسانسور های هیدرولیک عمدتا از دو نوع اصلی ساخته می شوند که در ادامه به هریک از آن ها می پردازیم.
این مدل آسانسور های هیدرولیک دارای یک طناب قرقره در کف چاهک آسانسور بوده که با پایین آمدن آسانسور، پیستون جمع شده را پذیرا می باشد. در برخی از اشکال این نوع آسانسور ها، یک پیستون تلسکوپی تعبیه شده که فرو ریخته و به یک سوراخ کم عمق در زیر چاهک احتیاج دارد. نهایت مسافتی که این نوع آسانسور ها قادرند حرکت کنند ۶۰ فوت می باشد.
این مدل آسانسور ها یک پیستون در دو طرف کابین دارند که به سه مدل تقسیم می شوند:
در این مدل از آسانسور از ترکیب طناب و یک پیستون برای حرکت دادن آن ها استفاده می شود. این آسانسور ها توانایی حرکت تا ۶۰ فوت را دارند.
آسانسور های هیدرولیکی تلسکوپی، دارای پیستون های تلسکوپی می باشند که در بالای چاهک آسانسور قرار گرفته و با دو یا سه قطعه تلسکوپی خود، می توانند تا فوت حرکت کنند.
این مدل آسانسور ها از یک پیستون برخوردارند و تا ارتفاع ۲۰ فوت را می توانند بپیمایند.
آسانسور کششی به وسیله کابلی که به دور چرخ فلکه موتور که عمدتا در بالای چاهک قرار دارد به سمت بالا و پایین حرکت می کند، این مدل از آسانسور ها معمولا به منظور استفاده در ساختمان های متوسط و یا بلند استفاده می شوند و سرعت حرکت آن ها بسیار بیشتر از آسانسور های هیدرولیک است، وجود وزنه تعادل در این آسانسور ها موجب آن می گردد که این آسانسور ها بسیار کار آمد تر از قبل باشند.
این مدل آسانسور ها به سه دسته تقسیم می شوند که در ادامه به بررسی هریک از آن ها خواهیم پرداخت.
عملکرد این آسانسور ها به گونه ای است که در آن ها یک گیربکس متصل به موتور وجود دارد و چرخی را که طناب ها را حرکت می دهد، می چرخاند. این آسانسور های کششی گیربکس دار قادرند که با سرعتی بیشتر از 500 فوت در دقیقه حرکت نمایند.
در این نوع از آسانسور ها چرخ یا فلکه بسیار بزرگی تعبیه شده است که مستقیما به موتور وصل شده است؛ این مدل از آسانسور ها سرعتی در حدود ۲۰۰۰ فوت بر ثانیه دارند.
موتور این مدل آسانسور ها معمولا از نوع کششی هستند و فاقد موتورخانه، در چاهک آن ها قرار می گیرد.
در ساختمان های با ارتفاع کم از آسانسور هیدرولیک استفاده می شود.
در ساختمان های با ارتفاع متوسط از آسانسور گیربکس استفاده می شود.
در ساختمان های با ارتفاع بلند از آسانسور گیرلس استفاده می شود.
این مدل آسانسور های حمل کننده تخت بر معمولا برای حمل و جابجایی بیمارانی است که اکثرا قادر به جابجایی و یا بلند شدن نیستند کاربرد دارد، یکی از شاخص ها و خصوصیات این آسانسور ها حرکت آهسته آن ها می باشد. این آسانسور ها مصرف برق بسیار کمی دارند و همچنین در زمان قطعی برق می توانند به کار خود ادامه بدهند و اغلب دارای دو ورودی از سمت جلو و عقب هستند.
این نوع آسانسور ها اندازه کوچک تری نسبت به آسانسور های تخت بر دارند و قادرند از نوع هیدرولیک و یا کششی باشند. این آسانسورها باید دارای صدای کم و حرکت نرم و آهسته ای برای جابجا کردن بیماران، پزشکان، پرستاران و کارکنان بیمارستان در بین طبقات باشند.
با ما در گروه صنعتی غدیر در ارتباط باشید.