بررسی تخصصی درایو الکتریکی آسانسور

درایو آسانسور چیست؟

آسانسور قطعات مختلفی دارد. یکی از قطعات مهم آن، درایو الکتریکی است که موتور را همراهی می‌کند تا کارکرد آن بهینه شود. حتما در برخی مواقع که در آسانسور بوده‌اید، تکان‌ های ناگهانی و به اصطلاح «شوک» هایی را احساس کرده‌اید که به کابین وارد شده‌ است. این شوک‌ ها و تکان‌ ها که افراد را بسیار نگران می‌کند، چیزی نیست جز حرکاتی ناشی از سرعت گرفتن ناگهانی دور موتور که موج آن به کابین وارد می‌شود. 

درایو الکتریکی
وظیفه‌ درایو آسانسور یا همان اینورتر مخصوص آسانسور این است که سرعت چرخش در موتور را به نحوی کنترل و بهینه کند که آسانسور کوچک‌ترین تکان ناگهانی و ناخوشایندی نداشته باشد. در واقع درایو آسانسور، وسیله‌ای است که کمک می‌کند دور گرفتن الکتروموتور به آرامی صورت گیرد و تکان شدیدی در کابین احساس نشود. 

درایو الکتریکی چیست؟

درایو الکتریکی را می‌توان به عنوان سیستمی تعریف کرد که برای کنترل حرکت یک ماشین الکتریکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این درایو، از یک محرک اولیه مانند موتور بنزینی، دیزلی، توربین بخار یا گاز، یا موتور‌های الکتریکی و هیدرولیکی مانند یک منبع انرژی استفاده می‌کند. محرک‌های اولیه انرژی مکانیکی مورد نیاز درایو برای کنترل حرکت را تأمین می‌کنند.

می‌توان گفت که درایو الکتریکی متشکل از یک موتور درایور الکتریکی و یک سیستم کنترل پیچیده برای کنترل چرخش شفت موتور است. امروزه، کنترل سیستم درایو به سادگی با استفاده از نرم‌افزار‌های مختلف انجام می‌شود. بنابراین، کنترل به صورت دقیق‌تر انجام خواهد گرفت.

کاربرد های درایو الکتریکی:

تقریباً می توان مدعی شد که هر جایی که الکترو موتور کار می کند به درایو (اینورتر) نیاز است. در هر خط تولیدی وجود درایو ضرورت دارد تا بتوان از موتور الکتریکی استفاده مطلوب نمود. در کارخانجات با توجه به نیاز کنترل سرعت و گشتاور درایو (اینورتر) بسیار کاربردیست و دقت و سرعت تولید را بسیار بهبود می بخشد و از استهلاک و سوختن موتور جلوگیری می کند. نوار نقاله، پمپ آب، جرثقیل های سقفی، آسانسور، میکسر و … از کاربرد های درایو (اینورتر) می باشد. در حقیقت در تمامی واحد های صنعتی که از اتوماسیون صنعتی بهره می برند از اینورتر استفاده شده است.

درایو الکتریکی

انواع درایو الکتریکی:

به صورت کلی می‌توان گفت دو نوع درایو الکتریکی وجود دارد: اینورتر استاندارد و درایو سروو. یک اینورتر استاندارد برای کنترل گشتاور و سرعت مورد استفاده قرار می‌گیرد، همچنین برای کنترل موقعیت ماشین‌هایی به کار می‌رود که در آن‌ها به حرکت دشوار نیاز است. طبقه‌بندی انواع درایو موتور الکتریکی را می‌توان بر اساس عناصر مختلف سیستم درایو نیز انجام داد.

بر اساس طراحی، درایو به سه دسته اصلیِ درایو تک موتوره، درایو موتور گروهی و درایو چندموتوره تقسیم می‌شود. درایو تک‌موتوره ساده‌ترین و پایه‌ای‌ترین نوع درایو است که بیشتر در سیستم‌ های لوازم خانگی و صنایع کار با فلزات مورد استفاده قرار می‌گیرد. درایو‌های موتور گروهی به دلیل پیچیدگی زیاد، در تکنولوژی‌های مدرن به کار می‌روند. درایو چندموتوره در صنایع سنگین یا اماکنی که چند واحد موتوری مورد نیاز است، مانند حمل و نقل ریلی کاربرد دارند.

این ویژگی اساسا به این بستگی دارد که آیا سیستم درایو توانایی تغییر جهت شار تولید شده را دارد یا خیر. علاوه بر این موارد، درایو‌ها بر اساس پارامتر‌های مختلف که در ادامه آمده‌اند، در دسته‌های بزرگ‌تری نیز دسته‌بندی می‌شوند:

  • درایو‌های الکتریکی بر اساس منبع به دو دسته درایو‌های AC و درایو‌های DC دسته‌بندی می‌شوند.
  • این درایو ها بر اساس سرعت کاری به دو دسته سرعت ثابت و سرعت متغیر دسته‌بندی می‌شوند.
  • درایو‌های الکتریکی بر اساس تعداد موتور‌ها به دو دسته تک‌موتوره و چندموتوره تقسیم می‌شوند.
  • درایو‌های الکتریکی بر اساس پارامتر کنترل به دو دسته گشتاور پایدار و توان پایدار دسته‌بندی می‌شوند.

 

مزایای درایو‌ های الکتریکی:

درایوهای الکتریکی امروزه بیشتر برای اهداف کنترل مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما مزیت درایوهای الکتریکی فقط به این مورد محدود نمی‌شود. سایر مزیت‌های درایوهای الکتریکی به صورت زیر هستند:

  • درایوهای الکتریکی در بازه وسیعی از سرعت‌ها، گشتاورها و توان‌ها وجود دارند.
  • مشخصه‌های کنترلی این تجهیزات انعطاف‌پذیر هستند. بسته به شرایط بار، مبدل می‌تواند در وضعیت حالت دائمی یا پاسخ دینامیکی (حالت گذرا) تنظیم شود. علاوه بر این، امکان تحقق کنترل سرعت، ترمز الکتریکی، گیربکس (تغییر سطح گشتاور و سرعت) و یا راه‌اندازی نیز وجود دارد.

 

درایو الکتریکی

  • با شرایط کاری متنوعی سازگار هستند و سخت بودن شرایط آن‌ها اهمیت ندارد.
  • می‌توانند در تمام چهار ناحیه مشخصه سرعت-گشتاور کار کنند.
  • محیط را آلوده نمی‌کنند.
  • احتیاجی به سوخت‌گیری و پیش‌گرمایش (Preheating) ندارند و می‌توانند فوراً راه‌اندازی و بارگیری شوند.
  • توسط انرژی الکتریکی تغذیه می‌شوند که سازگار با محیط زیست و منبع انرژی ارزانی است.
  • انتقال توان از یک محل به محل دیگر را به جای محورهای طویل می‌توان با کمک کابل انجام داد.
  • کنترل توسط درایو الکتریکی بسیار ساده و نرم است.
  • طرح آن انعطاف پذیر است.
  • قابلیت کنترل از راه دور دارد.
  • هزینه درایو الکتریکی در مقایسه با یک سیستم درایو دیگر بسیار کم است.
  • هزینه تعمیر و نگهداری درایو الکتریکی بسیار کم است.

برای دریافت مشاوره بیشتر با ما در گروه مهندسی صنعتی غدیر در تماس باشید.

همین الان تماس بگیرید!