درب های آسانسور ها با شیوه های متفاوت و با کیفیت های گوناگوی طراحی و تولید می شوند که همین امر، عامل تنوع درب های آسانسور ها می باشد. شما عزیزان می توانید با آشنایی با انواع این درب ها بهترین مورد را با توجه به نیاز خود انتخاب نمایید.
همانطور که گفته شد، طراحی و ساخت درب های آسانسور ها با چند روش متفاوت انجام می شود که مشهور ترین آن ها درب های سلکوم و درب های سماتیک می باشند. در کشور ایران بیشتر تولید کنندگان از روش سماتیک استفاده می کنند و این درب ها را با کیفیت ها و قیمت های متفاوتی به بازار عرضه می کنند. سلکوم نیز روش دیگری است که در واقع یک نوع چینش و مونتاژ ادوات درب می باشد. گفتنی است درب های سلکوم، معمولا از محبوبیت بیشتری برخوردار می باشند. اما در هنگام خرید درب حتما باید به کیفیت و تولید کننده آن توجه نمود تا ازدرب های با بالاترین کیفیت استفاده نمایید.
درب های آسانسور ها در یک تقسیم بندی کلی به انواع دستی و اتوماتیک تقسیم می شوند که نوع دستی توسط دست باز و بسته شده و نوع اتوماتیک نوع استاندارد درب های موجود در آسانسور های مدرن می باشند که اصولا به وسیله یک اپراتور درب ساخته می شوند.
برای باز و بسته کردن این درب ها، اصولا از دست استفاده می شود؛ البته بعضی اوقات این درب ها به صورت خودکار باز و بسته می شوند. در واقع می توان اینطور گفت که بیشتر آسانسور های قدیمی و کوچک در گذشته با درب های لولایی دستی ساخته می شوند و این در حالی است که داخل آن دارای یک دروازه قیچی شکل دستی است یا تنها راه دسترسی به آسانسور فقط درب دستی است.
در حال حاضر هم در بعضی موارد از این درب ها استفاده می شود؛ مثلا برای آسانسور های چرخدار کوچکتر یا خانگی. احتمال دارد بعضی از آسانسور های حمل بار قدیمی نیز از یک درب دستی افقی یا عمودی برخوردار باشند. در بعضی از کشور های آسیایی این احتمال وجود دارد که یک آسانسور باربری قدیمی با آکاردئون دستی یا دروازه قیچی مانند نیز یافت شود. بعضی از آسانسور های قدیمی هم ممکن است دارای درب های نیمه دستی، پیکربندی درب دستی در خارج و یک درب اتوماتیک در داخل باشند.
مکانیزم هایی که داخل درب های کابین آسانسور تعبیه شده اند در زمان رسیدن به سر طبقه نه تنها درب کابین را باز می کنند، بلکه قفلی که به منظور درب طبقه در نظر گرفته اند را هم درگیر کرده و موجب باز شدن آن می شوند. علاوه بر آن این مکانیزم در زمان بسته شدن درب کابین، قفل را هم به آرامی آزاد کرده و موجب آن می شود که درب به طور کامل بسته شود تا کابین بتواند بدون برخورد به این قفل ها در شفت آسانسور حرکت کرده و به فعالیت کامل خود ادامه دهد.