درباره سرویس و تعمیر آسانسور

سرویس آسانسور چیست؟

امروزه اهمیت استفاده از آسانسور برای همگان قابل درک است. استفاده از این وسیله نقلیه زندگی را برای ما آسان تر کرده است. فرقی ندارد که در منزل، محیط کار و یا فضا های تجاری آسانسور نصب شده باشد، این وسیله نقلیه یک اختراع عالی برای جا به جایی راحت از یک مکان به مکانی دیگر است. اما باید در نظر داشته باشید که همانند سایر وسایل کامپیوتری و موتوری، آسانسورها نیز هر از گاهی نیاز به تعمیر دارند و اینجاست که شما نیاز به یک شرکت خدماتی حرفه ای برای سرویس، نگهداری و تعمیر آسانسور ساختمان خود خواهید داشت.

سرویس آسانسور

انواع فعالیت های سرویس و نگهداری:

  • بازرسی:

بازرسی از آسانسور در مقاطع زمانی برنامه ریزی شده صورت می پذیرد تا معلوم شودکه آیا آسانسور به سرویس نیاز دارد یا به تعمیرات پیشگیرانه نیاز دارد. بازرسی ممکن است به صورت چشمی یا عینی و یا از طریق اندازه گیری بعضی از ویژگی های فیزیکی دستگاه ها باشد.

  • سرویس:

در صورتیکه هنگام بازرسی نیاز به سرویس احساس شود سرویس دهی برای قسمت های متحرک و ثابت اعم از الکتریکی و مکانیکی صورت می پذیرد. همچنین هر آسانسور باید مطابق “چک لیست سرویس و نگهداری آسانسور”ماهیانه حداقل یکبار مورد سرویس قرارگیرد.

  • تعمیرات پیشگیرانه:

این تعمیرات زمانی صورت می گیرد که هنوز امکانات وسایل نصب شده در حال کار بوده و دچار خرابی نشده است. هدف از تعمیرات پیشگیرانه آن است که خرابی سیستم به تعویق افتد و فاصله های بین خرابی ها افزایش پیدا کند و یا جلوی خرابی های احتمالی گرفته شود.

  • تعمیرات خرابی:

این تعمیرات مربوط به مواردی است که دستگاه از کار افتاده است و نمی تواند به وظایف پیش بینی شده عمل کند. با انجام تعمیرات لازمه، آسانسور مجددا راه اندازی شده و مورد بهره برداری قرار می گیرد.

بازبینی آسانسور

موتورخانه آسانسور:

می توان گفت که بررسی موتورخانه آسانسور با بررسی موتور گیربکسی و تابلو فرمان شروع می شود مانند اطمینان از پیدا نمودن پل نبودن با چک کردن تمامی مدار های موجود ایمنی. بررسی و چک کردن سیاه نشدن قطعه ها، شل نبودن سیم کشی ها، نداشتن صدای غیر عادی به هنگام کار و بعد از اتمام چک کردن تابلو فرمان نوبت به بررسی روغن موتور گیربکس می رسد که این روغن موجب ضربه گیری، انتقال حرارت، کاهش مصرف انرژی و جلوگیری از زنگ زدگی می شود و بررسی عملکرد ترمز موتور مانند چک کردن فنر و لنت ترمز آسانسور ها و در آخر بازرسی از فن موتور که موجب خنک شدن آسانسور می شود در صورت خراب شدن باعث می شود که گرمای بیش از حد موتور آن را مخصوصا در فصل های گرم سال از کار بیندازد.

خرابی قطعات آسانسور ناشی از عدم سرویس و نگهداری مرتب آسانسور:

آیا نبودِ سرویس و نگهداری دوره‌ای آسانسور باعث خرابی آسانسور می‌شود؟ در پاسخ به این سوال باید گفت بله؛ گاهی نقص در یک قسمت کوچک از آسانسور، که با صرف وقت و هزینه بسیار کم قابل حل است، باعث ایجاد خرابی در یکی از قسمت‌ های اساسی آسانسور می‌شود و هزینه رفع خرابی آسانسور را چند برابر می‌کند.

عدم سرویس و نگهداری آسانسور به‌ صورت دوره‌ای و منظم باعث خرابی قطعات اساسی آسانسور می‌شود. معمولاْ هزینه‌ای که برای تعمیر و جایگزینی این قطعات وجود دارد، بیش از هزینه سرویس دوره‌ای است.
 
  • خرابی در «رزیستور» های تابلو فرمان باعث خرابی «درایو» تابلو فرمان می‌شود؛ «درایو» یکی از گران‌ قیمت‌ ترین قطعات آسانسور است؛ (حدود 7-8 میلیون تومان). این در حالی است که چنانچه در سرویس دوره‌ای خرابی رزیستور تشخیص داده شود، هزینة تعویض «رزیستور» حدود 300 -400 هزار تومان می‌ باشد.
  • کم شدن روغن «موتور گیربکس» که تنها با اضافه کردن روغن در سرویس دوره‌ای می‌توان آن را برطرف کرد، باعث خرد شدن کل «موتور گیربکس» و از از بین رفتن آن می‌ شود. تفاوت هزینه روغن موتور گیربکس با هزینه موتور گیربکس بسیار زیاد است.

سرویس آسانسور

  • تنظیم نبودن «فنر گاورنر» که تنها با یک بازرسی و تنظیم مجدد قابل‌ حل است، باعث «پاراشوت» کردن آسانسور و از بین رفتن «ریل» های آسانسور می‌شود.
  • کثیف بودن و یا وجود گرد و غبار بر روی «لقمه‌ های پاراشوت» که تنها با تمیز کردن لقمه‌ ها به‌صورت منظم در هر بازدید سرویس و نگهداری انجام می‌شود، باعث «پاراشوت» کردن آسانسور و از بین رفتن «ریل» های آسانسور می‌شود.
  • بازیینی نکردن «سیم بکسل» موجب می‌شود که افراد متوجه خوردگی «سیم بکسل» نشوند؛ خوردگی «سیم بکسل» باعث لیز خوردن «سیم بکسل» و در نهایت سقوط آسانسور می‌شود.

برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در گروه مهندسی صنعتی غدیر در تماس باشید.

پیام خود را بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همین الان تماس بگیرید!